Dünyanın en büyük nükleer kazası, Çernobil felaketinin üzerinden tam 30 yıl geçti. Ama kazanın izleri hala silinebilmiş değil. Santralde nükleer sızıntı riski de sürüyor. Santraldeki tonlarca radyoaktif atık, hala güvenli bir şekilde depolanamadı.
26 Nisan 1986'da Çernobil santralinde meydana gelen patlamada, Hiroşima'ya atılan atom bombasından 400 kat fazla radyasyon atmosfere yayıldı. Kaza, 20. yüzyılın en büyük nükleer felaketi olarak kayıtlara girdi. Felaket sonrası ilk 3 ayda 30 kişi yaşamını yitirirken, 135 bin kişi tahliye edildi, sonraki dönemlerdeyse binlerce kişi kansere yakalandı. Kazanın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen felaketin izleri hala silinemedi. Çernobil'in çevresindeki bölgeler, hayalet kasabayı andırıyor.
Çernobil faciası'dan tam 30 yıl geçtikten sonra son halini ve bunca zamandan sonra şehrin halini Fotoğraflayan André Joosse ; 2014 Yılında D800 Kullanmıştım ve 2015 yılında Nikon D750 Kullandım bir kaç lens ve farklı bodylerle çalıştığını ifade ediyor. Radrasyon güvenliği için hiç bir ekipmanı çanta dahil yere temas izni verilmediğini belirtiyor. ve Lens değişimlerde toz sıkıntısı çok yaşadıgını belirterek. Tek lens tek gövde ile çalışmalarına devam etmiş. Nikon lens ekipmanlarının yanı sıra Tamron lens'lerde kullanmış. Çalışmalarının belirtli mesafelerde yapabildiğini devletin tamamına izin vermediğini çalışmalarının devam ettiğini söylüyor.
İşte 30'uncu yılında Çernobil'den geriye kalanlar...
Detaylı bilgi ve fotoğraf kaynağı : www.30-years-later.com
Recommended Comments
Şuan için herhangi bir yorum yazılmamıştır.
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın