İçeriğe git
© mustafabüber

barla eğirdir


mustafabüber

Telif Hakkı ( Copyright )

© mustafabüber

Kategori :

Manzara

· 1.047 fotoğraf
  • 1.047 fotoğraf
  • 930 image comments


Recommended Comments

mehmet bey sol taraftaki dağların devamı olanda var. onu da yükleyeceğim, eğiklik konusunda yorumunuzu bekliyordum bende:) photoshop aliym bari en iyisi...ya da nikon'un view nx'de bunun ölçümü yapılabiliyormu?

Yorum bağlantısı

Harika olmuş. Sol tarafta dağların devamını görmek isterdim, biraz erken kesilmiş.Sanırım bende takıntı oldu, kadraj eğik mi?

mehmet bey sol taraftaki dağların devamı olanda var. onu da yükleyeceğim, eğiklik konusunda yorumunuzu bekliyordum bende:) photoshop aliym bari en iyisi...ya da nikon'un view nx'de bunun ölçümü yapılabiliyormu?

Yorum bağlantısı

ViewNX te istenen derece kadar döndürme imkanı var mı bilmiyorum. 90 derece ve 180 derece gibi seçenekler var.

Capture NX'te ise çok kullanışlı bir düzeltme aracı var, PS'den daha kullanışlı geliyor bana.

Sizin fotoğraflarınızdaki bu hafif eğiklik normal, bunu başlarda herkes gibi ben de yapıyordum. Ama herkes çok güzel olmuş deyip geçiyordu, halbuki bana hatırlatan ilk fotoğraf ustasını bugün bile hiç unutmuyorum.

Yani makinayı sağ elimle tutuyordum, halbuki bu yanlışmış. Makinayı sol et tutar, lensin alt kısmından kavrayarak makinayı taşır ve zoom/manuel netleme yapar. Sağ el ise makinanın ağırlığını almak yerine tuşlar üzerinde gerekli hamleleri yapmak için kullanılmalıdır. çekim esnasında vizördeki çizgilerden (raster) yardım alarak düzlem üzerine yerleştirirseniz fotoğrafınız çekim anında ufuk çizgisini baz almış olur. Sonradan keserek ufuk çizgisini düzelmek zorunda kalmazsınız.

Selamlar.

Yorum bağlantısı

söylediğiniz döndürme imkanı view nx'te var zaten onu biliyorum, hatta kullanmaya da çalışıyorum. geçen yorumunuzda 1,8 derece olduğunu söylediğiniz için acaba bunun photoshop'ta değer olarak ölçümünü otomatik yapma seçeğini mi var diye onu sormuştum.

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.