İçeriğe git

sadwa


Cem Uza

Pierre Loti'den Eyüp

Telif Hakkı ( Copyright )

© MidnightCat

Kategori :

Dış Mimari

· 220 fotoğraf
  • 220 fotoğraf
  • 235 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

Kadraj konusunda hafif sıkıntı var; ön alt sağ taraftaki beyaz nesne rahatsız ediyor, alttan kadrajı biraz kesmek/yukarı çekmek daha iyi olurdu. çekim tekniği yeterli gibi. Ben olsam F/8-11 aralığında, iso100-400 arasında,10-30 saniyeye kadar farklı pozlamalarla denerdim; çünkü nasılsa tripod var. Böylece arka tarafta görülen ışıklar daha da belirgin olurdu.

Yorum bağlantısı

Ayak üstü çektim aceleyle.tripodum olsa uzun pozlamayla çekerdim dediğiniz gibi.ama bu diyafram ve iso kullanımı konusunda biraz gelişigüzel çekiyorum çünkü tam oturmadı kafamda nerede hangi değer kullanılmalı inşallah zamanla oluşur.iso değerini gece uç noktalara artırmak manasız o halde? gündüz 100 gece ise max 400 yeterli diyorsunuz? Peki diyaframı dediğinizden daha fazla bi değere çıkarsam ne olurdu? Teşekkürler yorumlarınız için güzel oldu.

Yorum bağlantısı

Gece cekımlerınde dıyafram degerı en az 8 olmalıdır alan derınlıgı ıcın.Ayrıca 1/3 gibi degerlerde gece fotografına hıcbırzaman yakısmaz.Gece fotograflarını etkıleyıcı yapan dusuk ıso kısık dıyafram ve uzun enstantene degerıdır.Bundan sonra buna gore çkemeye dıkkat et.Ayrıca fotografı flash ıle aydınlatsaydın koyu kısımlar aydınlatılacaktı.Kadrajda ise karısıklıklar var.Konumunuzu degıstırerekte denemeler yapın.Ilk cekımınız halıyle bunların olması normal pozlamayı duzgun yapmanız bıle baslangıcta super.

Yorum bağlantısı

Karanlık kalan kısımlar var.Ornegın camının sol kısmı gıbı.Harıcı flash ıle ancak aydınlatma yapılabılırdı mesafe açısından fakat dahılı flash ıle slow moda alıp denenmesı kotu olmazdı.Karanlık bolgeler açılırdı.

Yorum bağlantısı

Denemeye çalısıcam flashın gorevlerını bır oku ıstersen ama mesafe konusundan soz ediyorsan dahili flaşlar bır etkı yapmaz bu konuda sana katılıyorum.Ama dolgu flashı etkı eder.

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.