İçeriğe git
© Ümit Alper TÜMEN

Brükselde bir kilise


Ümit Alper TÜMEN

2005 Brüksel

Fotoğraf sehpa kurulumuna izin vermedikleri için elde, Filmli Nikon F80D ve Sigma 12-24 mm f:4.5-5.6 geniş açı lens ile 12 mm odakta 1/8 Perde hızında f:4.5 diyaframda ve dia Fujifilm 100 ISO ile çekilmiştir. Dia tarayıcıdan dijitale aktarılmış ve haliyle kayıplar oluşmuştur.:)

Telif Hakkı ( Copyright )

© Ümit Alper TÜMEN

Kategori :

İç Mimari

· 42 fotoğraf
  • 42 fotoğraf
  • 59 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

  • Forum Editörü

Merhaba, Cem;

Çok teşekkür ederim. Batı hayranı değilim ama onların; tarihlerini ve bir daha geri gelmeyecek eserlerini korumaları karşısında saygıyla eğiliyorum ve Allah bizimkilere de nasip etsin diyorum..:)

Selamlar,

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

velhasıl kelam mutfakta çok emek harcanmış, tebrikler ümit bey

Teşekkürler Mustafa bey ama bence asıl emek 1/8 perde hızında elde çekim yapıp bu kadar az titremiş bir görüntü almak..:)

Dia hali daha muhteşem ama dijitale aktarınca maalesef çokşey kaybediyor.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

begendim ümit agabey hele de filimli makina banyo yap dijitale tarat aktar hakikaten emeginize saglık

Çok teşekkür ederin Duha. Keşke diaları da dijitale hatasız yani aynen olduğu gibi aktarabilseydik.

Selamlar,

Yorum bağlantısı

Emeğinize karşısında eğiliyorum; katedrallerde fotoğraf çekimi için değil üçayak flaşa bile izin vermediklerini bildiğim için. Bir de filmli makina üstüne üstlük.

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Emeğinize karşısında eğiliyorum; katedrallerde fotoğraf çekimi için değil üçayak flaşa bile izin vermediklerini bildiğim için. Bir de filmli makina üstüne üstlük.

Günaydın, Mehmet Bey;

Ziyaret, beğeni ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Teknik açıdan bayağı zor bir çekim oldu. Dia film olduğu için ISO'yu yükseltemedim. Aslında filmin ilk karelerinde olsaydı, 400 ISO değerde çekip ona göre banyo ettirerek belki biraz daha rahat çalışabilirdim ama filmin ortalarındaydım. Uzun uzadıya yazıyorum ki; Hiç filmli kamera kullanmamış olanlar eskiden film ve dia ile bu işler nasıl yapılıyormuş öğrensinler...:)

Selamlar,

Yorum bağlantısı

Merhaba, Cem;Çok teşekkÜr ederim. Batı hayranı değilim ama onların; tarihlerini ve bir daha geri gelmeyecek eserlerini korumaları karşısında saygıyla eğiliyorum ve Allah bizimkilere de nasip etsin diyorum..:)Selamlar,

İnşallah yetişen nesil bu miras kavramının önemini daha iyi idrak eder de sahip Çıkar dediğin gibi abi :) tekrar eline sağlık..

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Merhaba Cem;

Korkarim ki yeni nesili düşünmekten aciz, ezberci, sorup sorgulamayan ve tam istedikleri gibi eğitiyorlar ve bu şekilde yeni nesil, tarihine değil ancak paraya sahip çıkar. çünkü etrafına şöyle bir bakarsan tek yüceltilen şey para. üstelik de helal mi haram mı diye soran da yok maalesef. Nasıl olsa Allah; Haksız kazanç elde ettiğinde veya haram yiyip sonra elhamdüliliah diye gezenlerin cezasını hemen vermiyor diye azıyorlar. Allah ıslah etsin, Yazıklar olsun paraya tapanlara ve Allah cezalarını versin. Kusura bakma nereden nereye geldik.

Selamlar,

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.