İçeriğe git
© Ümit Alper TÜMEN

Martı


Ümit Alper TÜMEN

2009 İstanbul

Telif Hakkı ( Copyright )

© Ümit Alper TÜMEN

Kategori :

Kuşlar

· 327 fotoğraf
  • 327 fotoğraf
  • 213 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

  • Forum Editörü

Güzel olmuş abi. Biraz daha yakınlaştırsan dahada güzel olabilirdi. =)

Günaydın, Cem Bozbaş Bey;

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kadrajı bu şekilde özellikle seçtim. çünkü denizdeki ekmeği kapıp kaçacağı anı bekliyordum ve beni çok bekletmedi. Sudaki ekmeği kaptığı ve su üzerinde bıraktığı izleri ve gagasından gökülen su damlacıklarını çekmek istemiştim ve hepsini bir arada yakaladığım ender karelerden birisi. Martı fotoğrafı çekmek hele de birbirlerinden kaçırırcasına yemek yerken çok zor. İnanılmaz hızlı hareket ediyorlar. Tam yakaladım derken bir bakıyorsunuz ki çektiğiniz karede martı yok..:)) Diğer bir sorun kullandığım Nikon D80'deki netleme sistemi felaket. Martı çekerken netliği izleme çok başarısızdı. Elbette bunda kullandığım Sigma lensin de payı vardı ama hazır günah keçisini gariban D80'i bulmuşken yüklenelim...:)

Selamlar,

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

ccd kendini fark ettiriyor birgün ccd yi geliştirip video cekmeyen saniyede 1 kare ceken tek af si olan ama güzel fotograf ceken bir alet yaparlarmı

Günaydın Duha Bey;

CCD'deki parlaklık ve renk canlılığını maalesef Nikon D90'da daha doğrusu CMOS sensör kullanan kameralarda görmek çok da mümkün değil ama ne yapalım. Dediğiniz özelliklerde kameranın yapılma şartı; Eğer satılırsa neden olmasın? ama Nikon firması biliyorsunuz ki çok ince eler ve çok sık dokurlar. Yani bence kolay kolay tekrar CCD sensöre dönmezler diye düşünüyorum. çünkü sensör geliştirmek çok maliyetli bir iş. Eğer para harcayacak olsalardı ellerindeki LB-CAST sensörü geliştirirlerdi. Ne oldu? 2 Kamerada denediler ve bu sensörün maliyetinin bir kamera fiyatına eşit olduğunu söyleyerek geliştirmekten ve kullanmaktan vazgeçtiler.

Selamlar,

Yorum bağlantısı

GÜnaydın, Cem Bozbaş Bey;Değerli yorumunuz için çok teşekkÜr ederim. Kadrajı bu şekilde özellikle seçtim. çÜnkÜ denizdeki ekmeği kapıp kaçacağı anı bekliyordum ve beni çok bekletmedi. Sudaki ekmeği kaptığı ve su Üzerinde bıraktığı izleri ve gagasından gökÜlen su damlacıklarını çekmek istemiştim ve hepsini bir arada yakaladığım ender karelerden birisi. Martı fotoğrafı çekmek hele de birbirlerinden kaçırırcasına yemek yerken çok zor. İnanılmaz hızlı hareket ediyorlar. Tam yakaladım derken bir bakıyorsunuz ki çektiğiniz karede martı yok..:)) Diğer bir sorun kullandığım Nikon D80'deki netleme sistemi felaket. Martı çekerken netliği izleme çok başarısızdı. Elbette bunda kullandığım Sigma lensin de payı vardı ama hazır gÜnah keçisini gariban D80'i bulmuşken yÜklenelim...:) Selamlar,

Yinede çok gÜzel kare abi =)

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.