İçeriğe git
© Ümit Alper TÜMEN

Dialardan Bolu'da Sis


Ümit Alper TÜMEN

2004 Bolu

Fotoğrafı, Bolu ili sınırları içerisinde bulunan Yedigöllere gitmek için gece 02:30' da İstanbuldan çıktığımız yolculuğumuzda; Nikon firmasının ürettiği ilk P, S, A, ve M modlarını ve MATRIX ölçüm sistemini dünyada ilk kullanan kamera olan 1996 yılında aldığım Nikon FA ve Manuel 35-105 mm lensle, Bolu yakınlarında sabah saatlerinde sehpa kullanarak ve Kodak 100 ISO dia filmle çektim. Fotoğrafın sağ yukarısındaki boşluk tek dikkat çeken olumsuzluk ama çektiğim fotoğrafları % 100 kadrajla yayınlamayı sevdiğim için PS'de o bölgeyi kesmedim. PS' de çok bilgili olmadığım için düzenleme için affınızı rica ediyorum. Beğenilerinize...

Telif Hakkı ( Copyright )

© Ümit Alper TÜMEN

Kategori :

Doğa Olayları

· 22 fotoğraf
  • 22 fotoğraf
  • 48 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

  • Forum Editörü

Yalnız makina acayip..Tarihi eser olarak sergilenebilir sanırım artık :)

Kameramı satmadım, duruyor. Nikon FA 1983-1989 yılları arasında üretildi. Yani, bendeki 1989 yılında üretilmiş bile olsa senden yaşça büyük (23 yaşında). Ayrıca şimdilerde hep sorduğumuz klasik soru "Yahu perde kaç binde" diye bir derdi de yok. Acaba 23 yılda bir kameranın perdesi kaç bin çekimde olur. Halen tüm fonksiyonları çalışıyor. üstelik de 1996 yılında Antalyada havuz kenarında açık unuttuğum çantamdan mermer zemine çakılmasına rağmen elime alıp çekime devam edebildiğim TAÅž gibi bir kamera. En büyük hayalim; Tüm Nikon gövdeleri ve lensleri toplamak ve ilerde bir müze kurmak. İşte o zaman senin dediğin tarihi eser olarak sergileyebileceğim.

Selamlar

Yorum bağlantısı

Bu fotoğrafı bugünün teknolojisine sahip dijital makinalarla birkaç denemeden sonra çok rahatlıka çekebilirsiniz. Bundan dolayı fotoğrafı ilk gördüğünüz anda sizi çeken çok farklı bir durum yok.

Bu fotoğrafı ayrıcalıklı kılan filmli bir makinayla çekilmiş olması. çektiğinizi görme şansınız yok; banyo aşamasında olabilecek aksilikler, beyaz dengesi, renk yoğunluğu, kadraj sıkıntısı gibi konuları düşündüğünüzde fotoğrafın değeri anlaşılıyor.

Emeğine sağlık ümit hocam.

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Oh ne rahat pixel siz hayat. Harika fotoğraf Tebrik ederim.

Tamer Bey, Merhaba;

Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz iÇin. Evet pixel derdi başta olmak üzere birÇok derdimiz yoktu. Dia filmde ne enfes bir kontrast vardı. Onun tadını dijitalde alamıyorum. Işığın kademe kademe geÇişi mükemmeldi. Işık ölÇümüne Çok dikkat etmek zorundaydık. Çünkü dia'da hataya yer yoktu. Renkli negatif olduğu zaman Çok sorun değildi ve baskıda hatalar giderilebiliyordu ama eğer dia makinasıyla gösteri yapacaksanız gerÇekten de Çok zordu ve fotoğrafın zevkli bence oradaydı.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Bu fotoğrafı bugünün teknolojisine sahip dijital makinalarla birkaç denemeden sonra çok rahatlıka çekebilirsiniz. Bundan dolayı fotoğrafı ilk gördüğünüz anda sizi çeken çok farklı bir durum yok.Bu fotoğrafı ayrıcalıklı kılan filmli bir makinayla çekilmiş olması. çektiğinizi görme şansınız yok; banyo aşamasında olabilecek aksilikler, beyaz dengesi, renk yoğunluğu, kadraj sıkıntısı gibi konuları düşündüğünüzde fotoğrafın değeri anlaşılıyor.Emeğine sağlık ümit hocam.

Merhaba, üstadım;

çok güzel bir konuya değinmişsin, çok teşekkür ederim. Dijitalde işler inanılmaz kolay. çek, kontrol et, pozometrik değerleri değiştirerek çek babam çek. Ne zamana kadar? Olana kadar elbette.

Filmde; Ne, çektiğiniz pozometrik değerlerin uygun olup olmadığını, fotoğrafı dijitaldeki gibi kontrol ederek nede kadrajınızdaki olumsuzlukları ve diğer faktörleri göremiyorsunuz. Görmeniz için medeniyete dönerek filmi banyo ettirdikten yani iş işten geçtikten sonra görebiliyorsunuz ve tekrar çekme şansınız olmuyor. Keşke dia filmin özelliklerini birebir dijital kameralara aktarabilseler ne mükemmel olurdu. Değerli katkıların için çok teşekkür ederim üstadım.

Selamlar

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.