İçeriğe git
© Ümit Alper TÜMEN

HARIDWAR


Ümit Alper TÜMEN

2007 Haridwar-Hindistan

Haridwar Hindu inanışında Tanrının (SHIVA) olduğu yer anlamına geliyor ve Hindular Hac mevsiminde buraya mutlaka geliyorlar ve Ganj nehrindeki o yıkanma rituelini burada da yerine getiriyorlar. Çünkü onların ibadetinin temelinde kutsal saydıkları ve anne dedikleri Ganj nehrinde yıkanmak yatıyor. Hatta onların SADHU dedikleri Hindu dervişlerinin hayattaki tek amacı Ganj nehrinin doğduğu yere kadar tüm nehri yürüyüp, orada kutsal banyolarını yaparak tanrıları SHIVA'ya ibadet etmektir. SHIVA, 300.000 tane tanrı arasında onların en önemli tanrısıdır. Çünkü tüm dinlerde tanrıdan korkmak esastır yada uyanıklar tarafından tanrıdan korkutulmak esastır demek daha doğru sanırım. Çünkü SHIVA YOK EDİCİ TANRIDIR. Görevlerini yerine getirmezsen yok eder...

Bizde de öyle değil mi? Allah, sanki insanları cehenneminde yakmak iÇin fırsat kollamaktadır. Bize Çocukluğumuzda hep böyle anlatıldı maalesef. Kimse Allah sizi sever ve sizi asla yakmak istemez demedi. Hep yaktığından ve yok ettiğinden bahsedildi. Yani korku kökenli inanÇ empoze edildi. Neyse bu konuya girmeyecektim ama girmiş bulundum, kusura bakmayın.

Bu adamcağızı Haridwar'ın dar bir sokağında tam yarım saat peşinde dolandıktan sonra fotoğraflayabildim. Çünkü görüntüsü Çok sert gestapo tipli bir adama benziyordu. Eşimle hem bir sonraki durağımız olan Dharamsala'daki hava şartları iÇin kazak ve eşofman alış-verişi yapıyor hemde bu adamcağızın grubunu göz takibine almıştım. Aşkımla (eşim) yok parayla hayatımızın yolculuğuna Çıktığımız iÇin filmli kameramdan kalan emektar Sigma 70-300 mm lensi hemde titreşim önleme özelliği olmadan kullanmak zorunda kalmıştım. Cadde dar ve kapalı olduğu iÇin ışık Çok azdı. ISO 640 ve daha fazlası Nikon D50'nin CCD görüntü algılayıcısında Çok sorun yaratacak. Perde hızı 1/100 ancak kurtardı. Hani hızlı lensler ne işe yarıyor diye soran arkadaşlara bu anlattıklarım cevaptır. Keşke forumda başlık aÇsaydım.. :) Neyse adam Çok korkunÇ görünüyor ama adam ve grubunun peşlerinde sevdiği kıza aÇılamayan delikanlı gibi dolaşıyorum.. :) Neden sonra tüm cesaretimi toplayıp fotoğraf Çekmek iÇin izin isteyince; Adam hakkındaki baştaki düşüncelerimden utandım. Çünkü o korkutucu görüntüsü altında Çok farklı ve Çok insan bir adam duruyordu karşımda. Siz ne dersiniz? Yorumlarınıza

Telif Hakkı ( Copyright )

© Ümit Alper TÜMEN

Kategori :

Çeşitli Portreler

· 385 fotoğraf
  • 385 fotoğraf
  • 335 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

En son teknoloji ürünü ve en pahalı ekipmanı kullanırsınız ama çektiğiniz fotoğrafta istenen duyguyu yakalayamazsınız.

Bazen de bu karede olduğu gibi vasat bir ekipmanla modelin yüzündeki o ifadeyi çok iyi yakalar ve yansıtırsınız.

Eline sağlık ümit Hoca.

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

En son teknoloji ürünü ve en pahalı ekipmanı kullanırsınız ama çektiğiniz fotoğrafta istenen duyguyu yakalayamazsınız. Bazen de bu karede olduğu gibi vasat bir ekipmanla modelin yüzündeki o ifadeyi çok iyi yakalar ve yansıtırsınız.Eline sağlık ümit Hoca.

Mehmet Hocam (üstadım) Merhaba;

Değer katan güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. O zamandan bu zamana yani aradan geçen 5 yıla rağmen lens ekipmanlarım yönünden değişen hiçbir şey olmamış maalesef. Neyse günün birinde şansımız döner inşallah ama buna da binlerce kez şükürler olsun.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Merhaba,Açıklamasıyla beraber güzel bir sunum olmuş.Fotoğrafı koklayıp peşinden gidince ortayada güzel şeyler çıkıyor.Elinize sağlık,Selamlar

Merhaba, Arif Bey;

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Adamı gÖrür gÖrmez birşeyler çıkacağını anlamıştım ama adam o kadar sert gÖrünüyor ki; İzin istemek için tüm cesaretim kırılıyor..:) Yarım saat onlara çok yakın alış-veriş yaparak dolaştık eşimle ve uzaktan tele objektifle fotoğralarını çekiyorum ama güzel olmuyor. Kendi kendime dedim ki çok çok bir hayır der ve izin vermez, Git izin iste. İzin istedim ki; Adam hiç zorluk çıkarmadan izin verdi ve fotoğrafını çekme şansına eriştim.

Selamlar,

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.