İçeriğe git
© Ömer Åžamil Güven

Can dost


Ömer Şamil Güven

Telif Hakkı ( Copyright )

© Ömer Åžamil Güven

Kategori :

Evcil Hayvanlar

· 201 fotoğraf
  • 201 fotoğraf
  • 105 image comments


Recommended Comments

Eksik noktaları öğrenirseniz daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz diye bunları yazıyorum:

Netliği kulağın daha arka bölümündeki tüylerden almışsınız: Bu tür çekimlerde netlik gözlerden alınır.

Kafanın kadraj içine yerleşimi çok yanlış, bir bölümünü kesmişsiniz, tam olarak hayvanın neresini çektiğiniz belli olmuyor.

Sol taraftaki boşluğun sebebi nedir? Kadraj kuralına göre hayvanın baktığı yöne bu boşluğu vermeliydiniz.

Kuyruk kadrajda mı değil mi? neden kestiniz?

Yorum bağlantısı

<p>

Eksik noktaları öğrenirseniz daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz diye bunları yazıyorum:Netliği kulağın daha arka bölümündeki tüylerden almışsınız: Bu tür çekimlerde netlik gözlerden alınır.Kafanın kadraj içine yerleşimi çok yanlış, bir bölümünü kesmişsiniz, tam olarak hayvanın neresini çektiğiniz belli olmuyor. Sol taraftaki boşluğun sebebi nedir? Kadraj kuralına göre hayvanın baktığı yöne bu boşluğu vermeliydiniz.Kuyruk kadrajda mı değil mi? neden kestiniz?
</p>

<p> </p>

<p> </p>

<p>Mehmet Bey öncelikle Allah sizden razı olsun.İyi fotoğraf çekmediğimi biliyorum ama neyi yanlış yaptığımı çok iyi algılayamadığım içinde sürekli aynı hataları tekrarlıyorum.Olayın vuku buluşundan bahsedeyim isteserseniz; Bildiğiniz çoban köpeği aslında ama garibim dağın başı denecek bir yerde günde 5-10 aracın geçtiği yerde ki o gün yağmur yağdığı için muhtemelen sütcü ,okul servisi dışında ki 3. araç benimkiydi.Köpek tam benim arabayı kovalayacakken ben 10 metre gittim ve durdum.Köyün olduğu yer</p>

<p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/9758catakbag1.jpg" /></p>

<p> den çok güzel manzara vardı.Manzarayı fotoğrafla anlamlandırmaya çalışırken bir yandan da köpeğin saldırabilme potansiyeline karşı tedirgin vaziyette bastım deklanşöre .</p>

<p><img alt="" src="http://img428.yukle.tc/images/522catakbag2.jpg" /> </p>

<p> </p>

<p>Tabii sonuç hüsran:(  O ara arabaya binecekken baktım can dost artist artist poz veriyordu.Hele dur bakalım dedim.Yağmur çileşiyor.Kuyruğunu sallaya sallaya bana doğru gelmeye başladı.</p>

<p><img alt="" src="http://img428.yukle.tc/images/8805cobankopegi1.jpg" /></p>

<p><img alt="" src="http://img429.yukle.tc/images/6731cobankopegi2.jpg" /></p>

<p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/1227cobankopegi3.jpg" /></p>

<p>Köpek tabiri caizse burnumun dibine kadar sokuldu .Ben geri çekilince o da ürktü .Bu kare çıktı.</p>

<p>ürkmesi neticesinde ben soluma doğru geri çekilirken garibimde sağıma doğru kafayı çekerek  az uzaklaştı.Tabii bu olay esnasında kuyrukta kadrajın sağından kaydı.Hayvanın baktığı yöne derken o esnada göz göze kesiştiğimiz için kendimi mi çekmem gerekiyordu?</p>

<p> </p>

<p>Sonrasında hırlamayan it ısırmaz felsesi ile şu kareler çıksada</p>

<p><img alt="" src="http://img426.yukle.tc/images/6520coban4.jpg" /></p>

<p><img alt="" src="http://img425.yukle.tc/images/5832coban5.jpg" /></p>

<p> </p>

<p> </p>

<p> yukarıya eklediğim fotoğrafı beğendiğim için onu ekledim.</p>

<p> </p>

<p> </p>

<div> </div>

Yorum bağlantısı

ALINTIDIR:

Kadraj, fotograf makinenizin vizorunden gorunen goruntudur. Cektiginiz fotografin dogru orantili olarak cerceveye girmesidir. İlgi merkezini ön plandaki nesnelere çerçevelemek fotoğrafta yer alan asıl konuyu diğerlerinden ayırt etmek için gereken derinlik hissini kazandırır. Bir fotoğrafta, kadraja karar vermek konuya bağlıdır.

photography-composition-2.jpg

çerçeve olarak neyin kullanılacağı buna göre değişecektir. Kadrajlamanın belirli bir kuralı yoktur. önemlı olan bol bol fotoğraf incelemek, pratik yapmaktir, ilk baslarda kadrajlama bir sorun olarak gozukse de zamanla kendiliginden geliserek harika kompozisyonlara donusecegi kesindir...

Kompozisyon nasil hazirlanir neye gore uygulanir?

Oncelikle fotografini cekmek istediginiz konuyu iyice incelemelisiniz, denklansore basmadan once kafanizda cesitli sekillerde hayal edip en iyisine karar verdikten sonra denklansore basmalisiniz. Arica yaratacaginiz kompozisyonda isigin onemi oldukca fazladir, isigi mumkun oldugunca iyi kullanirsaniz hem kompozisyonu yaratmis hemde en iyi verimi almis olursunuz.

1/3 Kurali

Fotoğrafı çekmeden önce kare, yatay ve dikey olarak üçe bölünür. Bu çizgilerin kesiştiği noktalar iyi bir kompozisyonda ilgi merkezinin yerleşebileceği dört seçeneği gösterir.

composition-rule-of-thirds.jpg

Genel olarak konunun tam karenin merkezinde yer aldığı fotoğraflar, konunun merkezden uzakta yer aldığı fotoğraflardan daha az hareketli ve daha az heyecan vericidir. Konunun merkezden kaydırıldığı fotoğraflarda üçte bir kuralı ’ndan (Altın oran) yararlanılabilir. Manzara fotoğraflarında da ufuk çizgisi de üçte bir kuralına göre yerleştirilebilir. Ufuk çizgisini merkeze yerleştirmekten kaçınmalıdır.

Yalınlık

ilk ve belki en önemli öğe yalınlıktır Fotoğraftaki ilgi merkezine dikkat çekmenin yolları aranmalıdır. Bunun bir yolu, konuyu dikkati dağıtmadan ortaya çıkaracak bir fon seçmektir. Fotoğrafta öyle bir kompozisyon yaratılmalıdır ki, fotoğrafın çekim nedeni açık olarak görülsün ve görüntü ye giren tüm nesneler ilgi merkezi olarak seçilen konuyu tamamlasınlar. Demek ki fotoğrafları yalınlaştırmak ve ilgi merkezini güçlendirmek için, karmaşık olmayan bir fon seçmeli, konuya yaklaşarak ilgisiz nesneler fotoğraf alanı içine alınmamalıdır.

Yorum bağlantısı

Mehmet Bey ilginiz ve değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Altın oran konusunu fotoğraf makinesı üzerinde pratik olarak görebilme şansımız varmı?Fotoğrafı çoğunlukla vizörden çekiyorum.Vizörden bakarken bu 4 kesişme noktasını kolay görebilmemizi sağlayan bir tüyo varmı?Benim makinem olan nikon d5100 de live view modunda info tuşuyla 2 değil de 3 çizgiyle ayırıyor.Sonuç olarak kesişen 4 nokta yerine 9 nokta oluşuyor.Göz kararı zamanla oluşan bir durum ise gene pratik önerileriniz varsa beni bahtiyar edersiniz.

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.