İçeriğe git

Palio ve Pan


Yunus BULAT

Gönü isterdi ki bir BMW yakalayalım :) Ama gece gece tedbirsiz çıktık.Anca bu kadar oldu :/

Telif Hakkı ( Copyright )

© Yunus BULAT

Kategori :

Çeşitli

· 372 fotoğraf
  • 372 fotoğraf
  • 259 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

Bunu manuelde yada s modunda dene program otomatık bir moddur makineyi anlamak için bu modu hayatından çıkarmayı dene :) Başarılı olmuş bu..Tripodlamı çektin?

Yorum bağlantısı

Yorum için teşekkür ederim Gökhan.Seri çekim yapabilmek için P modunu kullandım. O konuda haklısın :) 5 Dklığına dışarı çıktığımda çektim bu fotoğrafı:) O yüzden tripod yoktu yanımda :)

Yorum bağlantısı

S modunda daha kolay yapabilirsiniz. Aracın hızına göre 1/2-1/4-1/8 gibi enstantane değerleri yeterli olur.Tabi bu duruma göre değişir.Işık koşullarını ayarlamak için de isoyu arttırmanız gerekebilir.Önce bir süre nesneye odaklanıp nesneyi takip edin.Hazır olduğunuzda deklanşöre basın ve nesneyi aynı hızda takip etmeye devam edin.Mantığını kavradıtan sonra daha iyi işler yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı

Pan yapmayı seviyorum aslında ama lensim biraz sıkıntılı. Focusu Af-s modunda kullandım.Merkezi noktayı seçip kilitledim focusu.Sende paylaş fotoğrafını :)

Yorum bağlantısı

Normalde vizörden değil live viev moddan çekilir genelde vizörden çekerken focus ayarını af-c yap..Liev modda af-f modu vardı mesela af-c modunu kullandırtmıyor af-f modunda çektim aracın arkakısmının birazı fırça izi gibi oldu netlenmedi yada enstantane düşük kaldı vizörden çekimde af-c modu bu olayı hallederdi ama lıevmodda af-f modunda kullandım ama butun af ler kapalıydı gövdedende aff modunu kullandımı bılmıyorum lakin afyi açdığımda ise objeyı netlemekde zorlanıyor.Ama ki vizörden çekseydim eğer af-c ve 3D açık tutup çekseydim foto jilet gibi çıkacakdı asıl benim merak ettiğim liwvmoddan çekerken hangi ayarı eksik yaptım..? Bu soruyuda Mehmet abi cevaplar. :) fotoyu yükleyemedim sitede problem var sanırım.

Yorum bağlantısı

Af-c pan çekimlerinde bence doğru seçim değil.Makineyi hareket ettirirken sürekli tekrar tekrar netleme yapmaya çalışacak.Bu yüzden netliği düzgün ayarlayamıyor.Ama Af-s moduna alıp orta noktayı kilitledikten sonra netliği kaybetme ihtimalin yok.Tabi araca olan uzaklık sabit kalacaksa :)O yüzden pan çekerken genelde Af-s kullanıyorum.Tripodum olmadığı için live viev kullanmadım.Live vievde pan çekmedim hiç.Ama deneyip bakarım bende :) Bakalım ben tutturabilecek miyim ayarı :)

Yorum bağlantısı

Tripodsuz çektim ben lievmodda pan afs yi lievviev modda izin veriyor ama focus tam olarak netleyemedi tamda bakamadım acele grubla hareket ediyorduk bir kaç ayarla tam net olabilirdi o lakin ben olay esnasında çok kurcalamak yerine ayarı bilip bilinçli çekim yapmayı seviyorum. :)

Yorum bağlantısı

Hep diyorum fotoğraf aceleye gelmiyor :) Ben de bu fotoğrafı bir koşturma sırasında çektim diyebilirim.Biraz daha zamanım olsa belki daha iyi şeyler çıkabilirdi.Ama bunun üstünde durmaya devam edeceğim :) Ben farklı teknikleri denemeyi seviyorum.Yeni bir şey öğrendiğimde hemen denerim genelde.Söylediklerini de ilk fırsatta mutlaka deneyeceğim :)

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.