İçeriğe git
© Gökhan YAZICI

Pazar Sahil


Gökhan YAZICI

Rize / Pazar

Telif Hakkı ( Copyright )

© Gökhan YAZICI

Kategori :

Deniz, Kumsal

· 148 fotoğraf
  • 148 fotoğraf
  • 137 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

Güzel olmuş Gökhan, eline sağlık.

Bu tür çekimlerde diyafram olarak bir de 18-20 civarını da denemelerine ekle. O durumda ışık kaynakları daha bi yıldız şeklinde çıkacaktır.

Yorum bağlantısı

Öyle sanıyorum ki enstanstane olayını biraz kısaltmak için yapmışdır diye tahmin ediyorum.

Bu pozu 20 kere falan çekmişimdir herhalde. Karşımdan çok sık araba geliyor sıkıntı yok ama arkamdan nadir araç geldiği için, sol taraf bembayaz, sağ taraf kapkaranlık kalıyordu sürekli.

Yorum bağlantısı

Mehmet abi diyaframı kıstıkça o ışık kaynakları yıldız şeklinde çıkmazmı? kurstaki hoca öyle bir uyarı yapmıştı benim galata köprüsü çekimime çok kısmışın dedi 22 yada 25 de çekmiştim yıldızlama olmuştu..

Yorum bağlantısı

Gökhan kardeşim, fotoğrafçılık için kursa ihtiyacın yok. Yazık, bunlar para tuzağı. Tamam teknik, püf nokta, makina kullanımı vb.. gibi önemli bilgiler elbetteki veriliyor ama emin ol bütün olay sende bitiyor. Fotoğraf çekmek illa ki eline makinayı alıp bir takım matematiksel değerleri ayarlayıp deklanşöre basmak değil. Fotoğraf çekmek için, bu dünyadaki bütün lenslerden daha da pahalı olan hatta paha biçilemeyen tüm lensleri bir araya getirip de elde edemeyeceğin insan gözüne ihtiyacın var ve o da sende mevcut. Asıl fotoğraf makinası bizim kendi gözümüz o sadece gördüğümüz güzel bir kareyi donduramıyor. Fotoğraf makinası sadece senin gözünün gördüğü o kareyi ispatlamak için bir araçtır. Kursta geçireceğin zamanı araştırma yaparak geçir. Işık olaylarına bir bak, ışığı gör. Nesneleri gör ve de ki örneğin; ben bu mahalleyi sonbaharın şu döneminde şu saatte şu ışık altında çekeceğim, şu çöp bidonlarının yanından bir kedi ve ilerideki bakkaldan bir adam çıkacağı zaman deklanşöre basacağım de. Fotoğrafçı işte budur. Saygılar.

Yorum bağlantısı

Hımm haklısın Ferhat birader araştırma yapmam lazım gerekli bilgileri netten daha iyi bakmam gerek bende bir daha kursa gitmeyi düşünüyordum.Kesinlikle iş gözde ve ışıkta arada karanlıkta çekiyorum bende diyordum neden karanlık çıkıyor ışık problem bu sorunuda Mehmet köse abimiz yardımcı olur bana. :)

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.