İçeriğe git
© muhammed ayter

105mm Macro Lens


muhammed ayter

Bir aralar 105mm micro lens ile portre çekilir mi diye sormuştum forumda, sanıyorum.

Bu fotoğrafla cevabı bulduğumu düşünüyorum. Ben amatör biri olarak 105mm micro lens ile böyle bir kare çekebileceğimi sanmazdım.

Ayrıca, 85mm i çöpe atasım geliyor, bu 1000 dolarlık lensin marifetlerini görünce :D

Telif Hakkı ( Copyright )

© muhammed ayter

Kategori :

Klasik Portreler

· 295 fotoğraf
  • 295 fotoğraf
  • 212 image comments

Fotoğraf bilgisi


Recommended Comments

Bu konu üzerine saatlerce konuşulur. Bundan dolayı arı kovanına çomak sokmak taraftarı değilim. Ancak insanların yanlış bilgilenmemesi adına şunu yazmak istiyorum müsaadenizle:

Sizin 85mm ile başarılı olamamış olmanız bütün dünyanın o lensi tercih etmesini değiştirmez. Aynı şekilde bu sitedeki bir arkadaşımız da 105mm ile benim çektiğim makroyu çekememekten şikayetçi ve kendisinin daha öğrenmesi gerektiğini dile getirme erdemine sahip. Yine aynı şekilde bu "kelle portreyi" bir FF gövdede 150-200mm aralığında çekerseniz başarılı bir portre olur demeye inatla devam ediyorum.

Bu kareniz kötü değil, ama başarılı da sayılmaz bana göre. Patlayan bölgeler, PS müdahalesiyle detayı kaybolan ten, çene altındaki gölge gibi hatalar sıralanabilir, daha beyaz dengesine çok yol var mesela. Dolayısıyla burda ne 105mm ne de 85mm'nin adı anılmaz. Bence siz 85mm'yi ya ilerisi için saklayın, ya da şimdiden kadrini bilen birine verin :)

Yorum bağlantısı

Evet 85 mm e haksızlık yaptım galiba.. 85mm in hakkını verebilecek biri varsa bana mesaj atsın. Valla tertemiz, uygun fiyata vereceğim.

Åžaka yapmıyorum, gerçekten :D

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Bu konu üzerine saatlerce konuşulur. Bundan dolayı arı kovanına çomak sokmak taraftarı değilim. Ancak insanların yanlış bilgilenmemesi adına şunu yazmak istiyorum müsaadenizle:Sizin 85mm ile başarılı olamamış olmanız bütün dünyanın o lensi tercih etmesini değiştirmez. Aynı şekilde bu sitedeki bir arkadaşımız da 105mm ile benim çektiğim makroyu çekememekten şikayetçi ve kendisinin daha öğrenmesi gerektiğini dile getirme erdemine sahip. Yine aynı şekilde bu "kelle portreyi" bir FF gövdede 150-200mm aralığında çekerseniz başarılı bir portre olur demeye inatla devam ediyorum. Bu kareniz kötü değil, ama başarılı da sayılmaz bana göre. Patlayan bölgeler, PS müdahalesiyle detayı kaybolan ten, çene altındaki gölge gibi hatalar sıralanabilir, daha beyaz dengesine çok yol var mesela. Dolayısıyla burda ne 105mm ne de 85mm'nin adı anılmaz. Bence siz 85mm'yi ya ilerisi için saklayın, ya da şimdiden kadrini bilen birine verin :)

Mehmet beyin bu cevabından sonra, iStock'ta 50.000'in üzerinde fotoğrafı satmış çok değerli bir dostumun özellikle omuz üzeri portre çekimlerinde ısrarla 70-200mm lensini tercih etmesini şimdi daha iyi anlıyorum galiba.

Yorum bağlantısı

Evet 85 mm e haksızlık yaptım galiba.. 85mm in hakkını verebilecek biri varsa bana mesaj atsın. Valla tertemiz, uygun fiyata vereceğim.Åžaka yapmıyorum, gerçekten :D

sonra çok ararsın ama ;)

Yorum bağlantısı

Åžöyle düşünüyorum:

105mm de VR var. 85 mm de yok. Sonra 85mm çok hassas bir lens. Bir de üstüne 36 megapixellik bir tır (Mehmet bey' in benzetmesidir :) )

Artı benim gibi bir amatör faktörü...

Tüm bu bileşenler bir araya gelince 85mm den beklenen verim elde edilemiyor... Sanırım benim 105 mm den 85 mm e göre daha iyi verim alıyor olmamın nedeni ancak böyle açıklanabilir.

mi acaba?

Yorum bağlantısı

Ben yine de 85 mm' i satıyorum.

Gerçekten benden daha iyi kullanabilecek arkadaşlar var, eminim. Yani profesyonel düzeyde bu işi yapan arkadaşlar varsa makul bir fiyata vereceğim. Boşu boşuna evde yatmasın.

:D

Yorum bağlantısı
  • Forum Editörü

Åžöyle düşünüyorum:105mm de VR var. 85 mm de yok. Sonra 85mm çok hassas bir lens. Bir de üstüne 36 megapixellik bir tır (Mehmet bey' in benzetmesidir :) )Artı benim gibi bir amatör faktörü...Tüm bu bileşenler bir araya gelince 85mm den beklenen verim elde edilemiyor... Sanırım benim 105 mm den 85 mm e göre daha iyi verim alıyor olmamın nedeni ancak böyle açıklanabilir.mi acaba?

Yalnız değilsiniz :)

Yorum bağlantısı

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Bir yorum ekle...

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Şuan Görüntüyelenler ( Üyeler )   0 kullanıcı

    • Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.