İçeriğe git

Bilgi çöplüğü


Recommended Posts

selam arkadaşlar.

Bu fotoğrafçılık olayı bi meraktı başladı sonra tutku oldu bende. Şimdi de habire yeni şeyler öğreneyim istiyorum. Fakat bende küçüklükten beri gelen bişey var bi konuyla ilgili bişey öğreneceksem hep sorguluyorum.

"DSRL, film yerine sensör kullanan fotoğraf makineleri" dediğinde ben "bu sensör ne? nasıl çalışıyor? özelliği nedir? neden bu sensör değil de o sensör? piyasadaki sensörler arasındaki fark nedir? teknik özellikleri nedir? nedir? nedir?" diye diye hep bi araştırma içinde oluyorum. yani bişeyi öğrenirken iyice öğreneyim ki o işle ilgili bi sorunla karşılaştığımda kendim yorum yapabileyim ve o sorunun çözümü için gereken bilgilere de rahatça ulaşayım, çağımzda bi bataklık halini almış bu bilgi yığınından bana lazım olanları seçip sorunumu çözebileyim istiyorum.

Mesela şimdilerde bu lens olayına merak saldım. Bu lensin nasıl çalıştığını, mekanik aksamını falan anlatan bişey bulamadım (belki de detaylı yapmamışımdır araştırmayı) nereye baktıysam olay ya ticari olaya kayıyor ya da ezbere konuşan insanların eksik bilgileriyle konu dağılıp gidiyor. Hani objektifin ne olduğunu adam gibi öğrenirsem ilerde kendi amacıma uygun objektifi uygun fiyata alırım. Konuya daha hakim olurum, daha az sorunla karşılaşırım, daha zevk alarak yaparım falan filan.

neyse derdimi anlattıktan sonra dermanıma geleyim :)

beni bu konularda aydınlatabilecek önerebileceğiniz sağlam kaynaklar var mı? Bu makinelerin teknolojik kısmını rahatça öğrenebileceğim bi kaynak. kitap olur, web sayfası olur.. Şimdikilik planım forumlarda dolanmak, heryerden biraz biraz bilgi toplamak. Bilgi çöplüğünü ayıklayıp kendi bilgi soframı hazırlamak da diyebilirim :) Ama derseniz ki o kadar uğraşmana gerek yok şurdan şurdan faydalanabilirsin, o zaman bana çok büyük yardım etmiş olursunuz :) tabi çok büyük teknolojiler bunlar en ince ayrıntısına kadar bileyim demiyorum. Ama mesela lens alacm bi tane, forumlara yazıp olayı karşılaştırmalara, önerilere, ticarete getirmeden lensin teknik özelliklerine bakıp "hıı bu benim amacıma uygun bi lens. alabilirim ben bunu" demek istiyorum. Tabi bunu herkes ister. Ama genelde üşengeçliğe kaçarız, bişeye ihtiyacımız olduğunda yazarız foruma, bilen iki kişi bişey yazar, kendi aralarında tartışır biz de oraya bakıp bi karar veririz. hatta çoğu zaman bizi ikna etmeye çalışırken yazdıkları terimsel cümleleri anlamayız bile. sonundaki "bunu al bu iyidir"lere falan takılırız. Ben böyle yapmamak istiyorum. Fotoğrafçılıkta yeni değilim ama daha acemiyim bence. Bu konularda da kendimi hızla geliştirmek istiyorum. Herkes kendini geliştirmek ister ama insanlar bazen üşenir, kolaya kaçar, kısa yoldan halletmek ister falan. Ben üşenmem arkadaşlar okurum :D Okuduğum bölümü bitirince üstüne bi de fotoğrafçılık bölümü okumayı bile düşünüyorum. Abartma diyebilirsiniz ama öyle yapan bi hocam var :D

Neyse özetle Var mı arkadaşlar DSRL teknik bilgisi konusunda beni aydınlatabilecek bi kaynak? :D

Yazı çok uzun oldu, buraya kadar okuyanlara ayrıca teşekkür ederim :D

iyi akşamlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yazı gözümde çok büyüdü :) o yuzden en aşağıya indim hemen..sizin işinize yarayabilecek kitaplar var başka bir bölümde konu olmuş oraya bir bakın isterseniz...iyi akşamlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nette mevcut biliyorum da başlıkta da belirttiğim gibi net bi bilgi çöplüğü haline gelmiş. Ve dediğim gibi benim de şimdilik planım netten araştırmak. Ama "bak burdan burdan daha kısa sürede öğrenebilirsin" diyen biri olur diye buraya da bi yazayım dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nette mevcut biliyorum da başlıkta da belirttiğim gibi net bi bilgi çöplüğü haline gelmiş. Ve dediğim gibi benim de şimdilik planım netten araştırmak. Ama "bak burdan burdan daha kısa sürede öğrenebilirsin" diyen biri olur diye buraya da bi yazayım dedim.

Fotografium blog var orda bilgiler fazlasıyla var bascek diye bir site var sadece bunları okusan zaten tamamdır.. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.