İçeriğe git

Harici Flashlarda enst hız problemı..


Recommended Posts

yani hocam ben o flaşı kullanmadım ama kardeşi sayılabilecek 565 ex ten son derece memnunum. ödediğim fiyatı (360tl) çoktan çıkardı. sanırım buda aynı performansı gösterir. eğer 565 ex'i aldığım zaman bu olsaydı kesin bunu alırdım.

TAMAM TESEKKURLER.

Ben zaten HSS desteklıyor dıye alıyorum bu 568 ex ı.

Diyelim karsımızda bir model var tam kadrajımızın ortasında kalıyor bu model onun sagındada bır model var.Eger biz flashı sağa dogru dogrultursak makıne aynı konumda kalmak uzere sağdakını aydınlatırız heralde dımı.Yani hangısını aydınlatmak ıstıyorsan tepedekı flashın yonunu pna göre ayarlarız.

2.Sorum ıse:

1/200 ustune çıkmıs fotgraflar yanı 1/500 gibi HSS desteklemeyen 565 veya yn 560 mark gıbı flashlarda nasıl oluyor bır ornek gosterırmısınız ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

HSS 'in açılımı nedir? Hangi marka bu kısaltmayı kullanıyor?

hocam eger 1/500 hızına yetısemeyen bır flash ıle cekım yaparsak fotograf ansıl cıkar.Tamamıyla berbat olur çekım yapılmazmı veya tam etkı etmesede ıs gorurmu ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

karenin yarısı yada bir kısmı karanlık çıkar. aşağıdaki mesajımda perde sisteminin buna neden olduğunu yazmıştım.

manuel flaşlar 1/500 hızında patlar zaten ama fotoğrafın yarısı yada çoğu kısmı karanlık olur. bu karanlık olma durumuda slr makinelerin perde sisteminden dolayıdır. Slrlerin perdelerini iki parça olarak düşün enstantene 1/200 ün üstüne çıktığında bu parçalardan biri yukarı kalkerken diğeri onu birkaç mm aralıkla takip eder ve üsteki perde sensörün yarısını açmadan alttaki perde yukarı çıkmaya başladığı anda flaş patladığı için karenin yarısı aydınlık yarısı karanlık olur.

Bu yn268 tipi ttl flaşlar 1/ 8000 gibi hızlara çıkabilmek için çok kısada olsa hızlı aralıklarla üstüste patlarlar böylece tüm perde hareketi boyunca karenin tamamını aydınlatabilirler. Mesela aynasız makinelerde mekanik değil elektronik perdeye sahip oldukları için çok daha hızlı flaş senkronizasyon hızlarına sahiptirler.

Dediğin flaşı yönlendirerek çekme ise yakın mesafede (1-2 m) istediğin sonucu versede uzak mesafede (3-5 m) her iki modelinde ışık almasına neden olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.