İçeriğe git

Sizce hangisi daha basarili??Nikon SB700 -- Nikon SB800


Recommended Posts

Hangisi daha başarılı sorusuna her iki modelin iç yapısını bilenlerin cevap vermesi imkansız. çünkü yaptığınız iş ile alakalı bir durum.

SB800 zamanın en güçlü flaşlarından, GN numarası olarak SB900 ve SB910 isimli abilerinden bile daha üstün. Ama bu ne zaman başarılı olarak adlandırılır? çünkü, sahip olmadığı koruma modundan dolayı bu kadar yüksek güç üretip acemi ellerde üst üste çakılan bu modellerin pekçoğu sonuçta tristör yakıp servisin yolunu tutmuştur. O zaman başarısız mı? Bana göre değil ama Nikon bundan sonraki modellere, yani SB700, 900 ve 910 modellerine koruma ünitesi ekledi; flaş belli bir ısıya erişince kendini bloke ediyor, enaz bilmem ne dakika beklemek zorundasınız, hatta bundan dolayı SB900 ü millet tutmadı, şimdilerde SB910 da bu süre sanki kısaltılmış gibi ama aslında değil, sadece şarj süresini uzatarak bu durumu manipüle ettiler.

SB700 daha yeni teknoloji ürünü ama GN numarası olarak oldukça düşük. Buna karşılık sahip olduğu switch tuşlarla oldukça hızlı kullanım sunuyor. Tıpkı SB800 gibi onunda commander modu var. Hatta ortamın ışık sıcaklığını ölçüp ten renginde harikalar yaratması sadece ustalar tarafından farkediliyor. Ama benim sevmediğim bir tarafı var; makinada matrix modunu seçmişsem flaşı otomatikman dolgu moduna (BL) ye geçiyor, bunu akıl edip benim gibi pekçok fotoğraçıyı illet eden Nikon mühendislerini saygıyla anıyorum.

Ne yapacaksınız? Evde, aile ortamında, bazen dışarda hobi olarak bu işle uğraşıyorsanız SB700 sizin için daha hoş anılar sunar. Düğün salonunda şipşakçılık yapacaksanız, dışarda bol güneş altında modelinizin yüzü karanlık çıkmasın diye softbox ve şemsiyelerle uğraşıp dolgu flaşı olarak kullanacaksanız, yani güce ihtiyacınız varsa ve yok demeden bütün elektronik parçalarını yakma pahasına sürekli çakan bir flaş istiyorsanız SB800 sizin için idealdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SB700 hep dolgu flaşı vazifesi yapar! Normal pozisyona döndürebilmek için makinayı matrix ölçümden çıkarmak zorunda kalırsın.

Sözlerim yanlış anlaşılıyor, tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.