Ömer Şamil Güven 39 Oluşturuldu: Aralık 29, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 29, 2012 Bu konu çok işlenmemiş.Bende siz üstatlardan bu konuda ki görüşlerinizi öğrenmek istedim.Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G alma gibi lüksüm olmasa da aynı mm olupta f değerinden fiyat farkı bu kadar yüksek 2 lens yok sanırsam,bu da insan da ister istemez merak oluşturuyor.Birincisi herhalde 1.4g N lens yani kalite farkı ,ikincisi 1.4g fx ve dx kullanılabiliniyor,1.8g ise sadece dx formatında. = + Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi Maliyet açısından iki lens arasında büyük fark olduğunu sanıyorum:- DX çarpanlı gövdeler için üretilen lenslerin cam çapları daha küçüktür, bu da daha az cam kullanılması demektir. Daha küçük çaplı camların işlenmesi daha az maliyetlidir. . Diğer lens FX gövdeler için tasarlanmıştır.- Dizayn olarak farklı mühendisliğe sahip olduklarını tahmin ediyorum. Gruplama, kullanılan lens adedi gibi.- Nano kaplama başlı başına farklı bir teknolojidir ve maliyeti oldukça yüksektir. Nikon'un geliştirdiği bu teknikle üretilmiş lensler hep prime sınıfta yer almaktadır ve performansları ispatlanmıştır.- Prime sınıfı lensler her türlü optik hatanın minimize edildiği lenslerdir. Bundan dolayı sahip oldukları mühendislik ve dizayn diğer lenslere göre daha uzun süreç ve maliyete tekabül eder. Bir de Carl Zeis markasının bu sınıftakı lenslerini düşünmenizi isterim. Adamlar tamamen manuel bir lens yapıyor ve fiyat olarak bu modelin 2-3 katı. Otomatik netleme yok, diyaframı bileziği çevirerek ayarlıyorsunuz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi Enterasan 50mm 1.8g yi dx ve fx de kullanabilirken 35mm 1.8 sadece dx kullandırıyor tuhaf mm den dolayımı bu şekil? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi Ben sorulan soruyu çok anlayamasam da 35 F1.8G, 50mm F1.8G, 85mm F1.8G lerin fiyat/performans lensi olduklarını düşünüyorum.çok kaliteli değiller ama fiyatlarına göre performans sunuyorlar.F1.4 olanları ise taktire şayan sonuçlar veriyor.Olay sadece bir F değeri değil tamami ile optik elemanlardan kaynaklanıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Crosshair 2 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi @Gökhan saydığın lenslerin üçü de fiyatlarına göre çok çok iyi performans veren lensler. özellikle 50 ve 85 G'nin imaj kaliteleri profesyonel lenslere yakındır ve en açık diyaframlarda dahi yüksek çözünürlük & keskinlik sağlarlar. 1.8'den 1.4'e geçmek, aradaki 0.4'lük farkla açıklanamayacak kadar büyük bir iş. 1.4 lenslerin yapısı daha karmaşık oluyor genellikle. 50mm'lerde daha ortalama fiyatlar vardır çünkü 50mm lenslerin yapıları basit. ama 85mm, 35mm, 24mm gibi lenslerin 1.4 versiyonları her zaman çok pahalı. lensin 1.8'den 1 stop daha fazla ışık almasını sağlamak için optik formülünde önemli değişiklikler yapmak gerekiyor. Bu da maliyet demek.DX makinalar için yapılan lenslerin yapısı basit olduğu için bunların üretimi fazla maliyet gerektirmiyor. Dikkat ederseniz DX makinalar için tasarlanan 1.4 lens de yoktur. kullandığımız 1.4 lensler FF lensleridir. FF için lens üretmek de daha kaliteli cam ve malzeme kullanmayı gerektirir, çünkü bunu kullanacak kitle imaj ve kasa kalitesine bakacaktır. bu da maliyeti ve fiyatı yükseltir. 50mm'leri yine tenzih ediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi Dikkat ederseniz DX makinalar için tasarlanan 1.4 lens de yoktur.Şu cümleyi sen kurmayayın iyidi be Şenerim. Sigma 30mm F1.4 kullanmış, FX için satmış adamsın 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Crosshair 2 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi istisna o ama gene de kesin konuşmasaymışım iyi olurmuş 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Crosshair 2 Aralık 29, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2012 gönderildi şimdi baktım da bir tek DX 1.4 o lens var herhalde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ocak 1, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 1, 2013 gönderildi Bu arada 3 gundur 35mm f1.8'i d800 ile kullaniyorum. Bazi odak mesafeleri ve diyaframlarda 4 kosede kararma olussa da genel anlamda kullanilabilir. Ucuz 35mm objektif olarak dusunulabilir bence. Yakina odaklarsaniz kose kararmasi falan da kalmiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Crosshair 2 Ocak 2, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 2, 2013 gönderildi Ben bu lensin FF'te kullanımını araştırdım. Köşe kararması genellikle dediğiniz gibi uzak mesafelerde, ayriyetten bir de kısık diyaframlarda oluyor. Onun dışında portre lensi olarak çok faydalı olur kanaatindeyim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın