İçeriğe git

Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G ile Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8G bu kadar fiyat farkı yaratan durum varmı veya nedir?


Recommended Posts

Bu konu çok işlenmemiş.Bende siz üstatlardan bu konuda ki görüşlerinizi öğrenmek istedim.Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.4G alma gibi lüksüm olmasa da aynı mm olupta f değerinden fiyat farkı bu kadar yüksek 2 lens yok sanırsam,bu da insan da ister istemez merak oluşturuyor.

Birincisi herhalde 1.4g N lens yani kalite farkı ,ikincisi 1.4g fx ve dx kullanılabiliniyor,1.8g ise sadece dx formatında.

nikon_afs_nikkor_35mm_f_1_4_g_review-275x209.jpg= 7629nikon_afs_dx_nikkor_35mm_f_1_8_g-275x271.jpg + 815soru-isareti.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maliyet açısından iki lens arasında büyük fark olduğunu sanıyorum:

- DX çarpanlı gövdeler için üretilen lenslerin cam çapları daha küçüktür, bu da daha az cam kullanılması demektir. Daha küçük çaplı camların işlenmesi daha az maliyetlidir.

. Diğer lens FX gövdeler için tasarlanmıştır.

- Dizayn olarak farklı mühendisliğe sahip olduklarını tahmin ediyorum. Gruplama, kullanılan lens adedi gibi.

- Nano kaplama başlı başına farklı bir teknolojidir ve maliyeti oldukça yüksektir. Nikon'un geliştirdiği bu teknikle üretilmiş lensler hep prime sınıfta yer almaktadır ve performansları ispatlanmıştır.

- Prime sınıfı lensler her türlü optik hatanın minimize edildiği lenslerdir. Bundan dolayı sahip oldukları mühendislik ve dizayn diğer lenslere göre daha uzun süreç ve maliyete tekabül eder.

Bir de Carl Zeis markasının bu sınıftakı lenslerini düşünmenizi isterim. Adamlar tamamen manuel bir lens yapıyor ve fiyat olarak bu modelin 2-3 katı. Otomatik netleme yok, diyaframı bileziği çevirerek ayarlıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sorulan soruyu çok anlayamasam da 35 F1.8G, 50mm F1.8G, 85mm F1.8G lerin fiyat/performans lensi olduklarını düşünüyorum.

çok kaliteli değiller ama fiyatlarına göre performans sunuyorlar.

F1.4 olanları ise taktire şayan sonuçlar veriyor.

Olay sadece bir F değeri değil tamami ile optik elemanlardan kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Gökhan saydığın lenslerin üçü de fiyatlarına göre çok çok iyi performans veren lensler. özellikle 50 ve 85 G'nin imaj kaliteleri profesyonel lenslere yakındır ve en açık diyaframlarda dahi yüksek çözünürlük & keskinlik sağlarlar.

1.8'den 1.4'e geçmek, aradaki 0.4'lük farkla açıklanamayacak kadar büyük bir iş. :)

1.4 lenslerin yapısı daha karmaşık oluyor genellikle. 50mm'lerde daha ortalama fiyatlar vardır çünkü 50mm lenslerin yapıları basit. ama 85mm, 35mm, 24mm gibi lenslerin 1.4 versiyonları her zaman çok pahalı. lensin 1.8'den 1 stop daha fazla ışık almasını sağlamak için optik formülünde önemli değişiklikler yapmak gerekiyor. Bu da maliyet demek.

DX makinalar için yapılan lenslerin yapısı basit olduğu için bunların üretimi fazla maliyet gerektirmiyor. Dikkat ederseniz DX makinalar için tasarlanan 1.4 lens de yoktur. kullandığımız 1.4 lensler FF lensleridir. FF için lens üretmek de daha kaliteli cam ve malzeme kullanmayı gerektirir, çünkü bunu kullanacak kitle imaj ve kasa kalitesine bakacaktır. bu da maliyeti ve fiyatı yükseltir. 50mm'leri yine tenzih ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dikkat ederseniz DX makinalar için tasarlanan 1.4 lens de yoktur.

Şu cümleyi sen kurmayayın iyidi be Şenerim. Sigma 30mm F1.4 kullanmış, FX için satmış adamsın :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada 3 gundur 35mm f1.8'i d800 ile kullaniyorum. Bazi odak mesafeleri ve diyaframlarda 4 kosede kararma olussa da genel anlamda kullanilabilir. Ucuz 35mm objektif olarak dusunulabilir bence. Yakina odaklarsaniz kose kararmasi falan da kalmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu lensin FF'te kullanımını araştırdım. Köşe kararması genellikle dediğiniz gibi uzak mesafelerde, ayriyetten bir de kısık diyaframlarda oluyor. Onun dışında portre lensi olarak çok faydalı olur kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.