İçeriğe git

nikon 18-70mm af-s dx lens aldım.nasıl bir lens


Recommended Posts

slm.bugün sanalpazardan nikon 18-70mm af-s dx lens aldım .bu lens hakkında pek bilgim yok .bu lens nasıldır sonuçları nedir.kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Guest Crosshair

Aldıktan sonra mı soruyorsunuz :)

Genel olarak güzel renkler veren, keskin bir lens. Çıktığı zamanlarda kullanılan 18-135'e göre malzeme ve optik kalitesi aÇısından biraz daha iyi. Geniş uÇta Çok fazla eğilme yapıyor ama yazılımla düzeltiliyor. 70mm'de biraz yumuşak olduğundan portre iÇin güzel sonuÇlar veriyor. D80'inizle iyi geÇinir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teşekkürler.valla güzel cevap :) 2. el 330 aldım henüz elime geçmedi araştırmadan aldığım için soruyorum .kafamda sigma 18-50 2,8-4,5 500tl ve sigma 17-70 2,8-4,0 1000 tl fiyatlrında iki lens vardı .nikonun fiyatı uygun olduğundan hemen aldım :) yani yanlışmı yaptım diye soruyorum ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigma 17-70 1000TL mi :)

Çok komik fiyatlar gerÇekten. Pentax da sıfırdan farksız versiyonu 350TL ye almıştım sanırım Piyasası 500TL iken ben uygun fiyattan 400TL den bir öğretmene vermiştim.

Pentax versiyonunda HSM motoru yok o sebepten Nikon serisi biraz daha pahalı ama altı üstü basit bir servo motor kaÇ para edecek?

100? 200? 300TL etsin daha ne edecek yani.

O lensin ederi 700TL bile olmamalı zira lensin tek güzel tarafı;

Renkler Çok hoş +1, kontrast 0, kesinlik 0 genel not -1 :blink:

Benim gibi fotoğrafta keskinlik, kontrast detay arayan biri iÇin kötü bir lens.

Ancak D80 kullanıyorsanız iyi bir tercih olabilir ama 1000TL gibi bir fiyattan asla!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18-70mm f3.5-4.5G ED-IF AF-S DX NIKKOR. 2006 yılından bu yana tanırım, kullanırım. Sanırım 8-10 kopyası elimden geldi geçti; 3 tane sıfır olarak, kalanları da ikinci el olarak aldım-sattım. O zamanlar 700 euronun üzerinde bir fiyatı vardı Avrupa'da. En son 2011 yılında bir mağazanın kampanyasından komik bir rakama aldığım sıfır bir kopyasını D5100 üzerinde halen kullanıyorum, çünkü 18-55 mm VR ile aynı fiyata satın almıştım.

Bugün ikinci el değeri burada 100-150 euro arasında değişiyor, temizliğine bağlı. Nedir, iyi bir lenstir, usta ellerde performansı yeterlidir, eksiği yoktur, tabii bunu sahip olduğu fiyata bağlı olarak söylüyorum; artık onun yerini 18-105 mm almıştır, hem de VR desteği vardır. Elimde 18-55 mm VR var, buna yükselteyim mi diye çok soran olmuştur, bana göre mantıksızlık olur. Tamam, kasası metal, duruşu sağlam, ama size getireceği tek artı aradaki 15 mm lik yaklaştırmadır, hatta bazen 18-55 ile daha keskin kareler elde ettim diyenler de çıkmıştır.

Hiç mi kusuru yok bu lensin, var elbet. Gerekli yerleri contalayıp tıkamamışlar ama gereksiz yere conta koymuşlar. Nasıl yani? çok toz alıyor lensin kendisi. İçinde toz olmayanı bu saatte zor bulunur, ya da serviste temizlik işlemi yapılmıştır. 17-70 mm Sigma olayına hiç girmiyorum, bana göre farklı bir kulvarda bu lens, beklenmedik derecede objeye yaklaşma imkanı sunuyor, makro gibi (tam makro değil, yanılmayın!). Nikon'un yerini tutar mı; bazılarına göre geçer bile, adamlar bu 17-70 mm ye resmen aşık :). Ben renk doğruluğunu sevemedim ama.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaklaşık 1 sene Sigma 17-70 kullamışımdır. Yarım makro olması, açı itibari ile can alıcı olması, çok büyük olmaması, çok küçük olmaması, çok dolgun canlı renkleri olması her hali ile mükemmel bir lens.

Ancak onu söküp yerine "adam akıllı kaliteli bir lens" takınca yuh bu nasıl bir lensmiş diyor insan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lensön ön tarafından baktığınızda tozları bariz olarak görürsünüz bu modelde. Bana göre lensteki toz fotoğrafa etki ediyor, hangi nisbette derseniz bu tozun miktarına göre değişir; genelde eksi pozlama yapmaya mecbur kalırsınız, keskinlik kaybı yaşarsınız.. Tabii buna ihtiyaç hissetmek için de fotoğraf konusunda biraz tecrübe sahibi olmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teşekkürler mehmet bey .bir sorum daha olacak ben de sigma 70-300 apo dg lens var bu lense uv veya plrz filitre taktığımda objektifte netleme bozukluğu oluyor ama filtreyi çıkardığımda sıkıntı yok .bunu neden yapar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lensim geldi deneme çekimleri yaptım sonuç olumlu .keskinliği iyi geçe çekimleri istediğim gibi oluyor.mehmet beyin dediği gibi lensin içinde toz var .satıcıya sordum ben buzamana kadar sattıklarımda tozsuz olanı görmedim dedi fotoğrafta şimdik toz görmedim .toz haricinde lens 10/9 .nikon makine kendi lensi ile daha güzel fotolar veriyormuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filtreleri gerekli olduğunda kullanmalıyız. Kaldı ki bir Sigma 70-300 mm netleme için güçlü ışığa ihtiyaç duyar, eğer ışık az ise bu lensin sorun yaratması normaldir; sizin UV veya polarize filtreniz ışığı ne oranda azaltıyor burdan bilemem; ne kadar ödediniz ne bekliyorsunuz böyle vasat bir lensten? Bir pazarlama stratejisi olan "UV filtre lensi korur" mantığıyla sürekli UV filtreyi lensin üzerinde bırakıp ışığın az olduğu ortamlarda da kullanmak mantıklı değildir. Madem bu UV bu kadar gerekliydi neden lens fabrikaları sabit bir UV filtre eklemediler lenslerine?

Polarize filtre genelde yansımaları azaltmak, cam eşya üzerinde daha iyi sonuç almak, camın arkasındaki nesnelerin daha iyi görünmesini sağlamak gibi noktalarda imdada yetişir. Bazıları da gökyüzü daha mavi görünsün diye bunu kullanır, sanırım PS bilgisi yetersiz bu arkadaşların. Neyse, polarize zaten belli bir yöndeki ışığı geçirdiğinden toplamda lense giren ışık miktarında düşme oluşması normaldir. E bizi Sigma zaten dertli ışık konusunda, bi de siz bunu az ışıklı ortamda kullanırsanız bu sonuçlar normaldir. O zaman netleme yapıldıktan sonra filtreyi takacaksınız, tıpkı ND filtreler gibi.

80-90 TL ye polarize filtre alıp takmak ne kadar mantıklıdır tartışılır, ben takmam. Dünyanın parasını verip en iyi lensi alırız, sonra önüne o lensin kalitesinden kat kat düşük bir filtre takarız. Tıpkı dünyanın parasını vererek en iyi gövdeyi alıp lense gelince para yetmezliğinden Tamron Sigma gibi alternatiflere yönelmek gibi. Hiç takma, daha iyi sonuçlar alırsın. Neden bu kadar büyük fiyat farkı var bu filtreler arasında diye düşünün. Adam 10 dolara UV satıyor, diğeri ise 250 dolar istiyor. Bu nasıl bir şeydir? Polarize de öyle. Bir çin sitesinden ısmarlarsınız 30 dolara, sonra fotoğraflarınız ya mavi ya mor çıkar, sürekli müdahale etmek zorunda kalırsınız. Ama nedense bir Hoya markasının yüksek kaliteli polarizeleri için 200-300 doları gözden çıkarmak zorunda kalırsınız. Aynı mıdır sizce?

Adam yağmurlu havada sokakta çekim yapıyor, lensi zaten 18-200 mm Sigma, önünde sabit UV filtre. Adam düğün salonunda çekim yapıyor, lensin önünde UV filtre.

Burda da durum aynı. Kampanyadaki bir lensi almak için dükkana girdim, ucuz diye alıyorum lensi arkadaş, bu paraya kelepir, belli ki stoklarında fazla, yarı parasına satıyorlar. Bayım, UV filtre ister misiniz? Yok istemem, ama lensinizi korur, UV lerden arındırır, yok istemem bayan sağolun, ama bu çok gerekli bayım, e yeter be! 90 euro verdiğim en alt seviye lense bi de UV takıp zaten az ışıktaki problemimi daha çok mu yapayım!!! Satıcılar bile bildiğimiz pencere camını müşteriye kakalamak için elinden geleni yapıyor. Evet, pencere camlarınız çok iyi birer UV filtresidir.

Bakın neler yapıyor bu UV filtreler:

http://www.lensrentals.com/blog/2011/06/good-times-with-bad-filters

http://www.lenstip.com/113.24-article-UV_filters_test_Tiffen_72mm_UV.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bir bilgilendirme olmuş Mehmet Abi.

Ben 1000$ lense para verip 200$ filtreye para verecek durumda olmadığımdan 10-20TL lik UV filtrelerden alıyorum.

Sokağa fotoğraf çekmeye çıktıysam veya detaylı bir fotoğraf çekmeye çalışıyorsam makro gibi UV leri vs leri direk çıkartırım. İşim bittimi tekrar takarım yada orada burada öylesine birşey çekiyorsam (kalite önemli değilse) sökmeye uğraşmam.

UV filtre benim gözümde sadece lensi tozdan ve muhtemel darbe ve parmaklardan korur, hepsi o.

Bir keresinde O siyah ND filtrelerden almıştım 4tık veya 8tık olandan.

Sözde gündüz uzun pozlama yapacağım :)

Tüm fotoğraflar mosmor çıkıyordu ama öyle böyle bir mor değil ve PS ile de düzeltemediğimden tüm resimler çöp oldu.

Neyse ki çok önemli üzerinde durduğum fotoğraflar değillerdi.

Ancak aklımı her zaman kurcalayan filtre türü CPL ler.

PS ile CPL etkisi yaratmayı öğrendim aslında ama oda çok yapmacık duruyor, kaliteli bir CPL alıp görmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.