İçeriğe git

Pentax K-5


Recommended Posts

Bu Makina beni Son derece tahrik etmeye başladı. üstadlar ne der bilemiyorum ama benim gönlüm kaydı kayacak. Hadi hayırlısı

1]
Yüksek çözünürlük, düşük gren, gerçeğe en yakın görüntü üretimi

1]PENTAX K-5 yüksek çözünürlüklü zengin tonlamalı dijital imajlar üreten yeni jenerasyon güvenilir PRIME II (Imaging Engine) Görüntü Motoru ile birleştirilmiş CMOS sensor ile çalışır. Ayrıca K-5, ISO 100 ve ISO 12800 arasında geniş hassasiyet oranı sunuyor. Bu oran, dilenirse ISO 80 ile ISO 51200 arasında genişletilebiliyor. Analog/Dijital dönüştürme sensor tarafından yapıldığı gibi, K-5 etkileyici bir gren yönetimi sunuyor.

1]

Prime_II___sensor_K_5.jpg

1]
Duyarlı, yüksek hassasiyetli AF sistemi

1]K-5,
Pentax
645D Orta Format kameranın kullandığı
yeni jenerasyon SAFOX IX+ AF sistemine
sahiptir. Kesinlik ve hızı sağlamak için 11 sensor noktası (ortada konumlanan 9 adet çapraz tip sensor ile) sunar.

1]K-5’in yeni jenerasyon sensoru, Canlı (LV) çekim sırasında kesin ve çabuk AF operasyonu sağlamak için yüksek performanslı AF çözümleri ile birleştirilmiştir. Altın bölüm ekranının eklenmesi ile K-5 imaj kompozisyonunu kolaylaştırmak için 3 farklı karelere bölme sistemi sunar.

1]

LCD_screen_and_finder.jpg

1]
Saniyede 7 imaj devamlı çekim

1]K-5’in yüksek hızlı devamlı çekim modu bir seferde 22 imaja kadar (JPEG kayıt formatında) ve en fazla saniyede 7 kare hız ile aktif, hızlı hareket eden objelerin keskin resimlerini büyük kolaylıkla çekmenizi sağlar.

1]
Full HD-oranlı video kaydı

1]K-5 güzel, gerçek ile aynı video kliplerini saniyede 25 kare hızı ile 16:9 Full HD oranlı olarak çeker. Bu yüksek kaliteli SLR fotoğrafçılığın faydalarını video çekim dünyasına ekler. örneğin, alanın derinliğini azaltıp nesneyi daha dikkat çekici hale getirmek veya farklı değiştirilebilir lensler kullanarak özgün görsel efektler yaratmak için kullanılır. K-5 aynı zamanda çekim sırasında spesifik görsel efektler ekleyebilmeyi mümkün kılar.

1]

Full_HD_K_5.jpg

1]
Kompakt, sağlam, işlevsel gövde

1]Kompakt boyutlarına rağmen K-5, güçlü ancak hafif magnezyum alaşımı ve son derece sağlam paslanmaz çelik gövdesi ile sıradışı sağlamlığı ve dayanıklılığı ile göze çarpıyor. Gövdesindeki 77 adet özel yalıtım o-ringi sayesinde, toza ve havaya ve soğuğa karşı korumalı cihaz, -10°C ‘ye kadar zorlu hava şartlarında bile güvenilir işletimi garanti ediyor.

1]

Chassis_and_seals.jpg

1]
%100 görüntü alanına sahip parlak ve net vizör

1]K-5 imaj kompozisyonlarını ve odaklama keskinliğini arttıran ve dış alan çekimlerinde harika görsellik sağlayan %100 görüş alanlı pentaprizma vizör sunar. Aynı zamanda manuel odak operasyonlarında size yardım etmek için ünlü Doğal-Parlak-Mat odaklama ekranı ile gelir.

1]
Kullanıcıyı destekleyen seçenekler sunan Sarsıntı Azaltma (SR) mekanizması

1]K-5, keskin ve bulanık olmayan imajlar elde edebilmek için kamera sarsılmasını 4 denklanşör adımına kadar etkin olarak telafi edebilmek için PENTAX Sarsıntı Azaltma özelliği sunar. Bu yenilikçi mekanizma -hatta analog kameralar için tasarlanmış olanlar dahil- tüm
PENTAX
lensler ile çalışır. Aynı zamanda K-5, el ile yapılan dikey, yatay ve dönüş yönüne doğru çekimler esnasında kameranın eğimini otomatik olarak telafi etmek için kompozisyon ayarlama fonksiyonu ve zahmetsiz yatay hizalama ayarı sağlamak için oto seviye telafi fonksiyonu sunar.

1]

Shake_Reduction_K_5.jpg

1]
Geniş 3.0-inç geniş açı ile görülebilen renkli LCD monitör

1]K-5, 921.000 noktacıklı geniş, yüksek çözünürlüklü renkli LCD monitör sunar. Onun geniş açı ile görülebilen tasarımı yatay ve dikey olarak bakıldığında 170 dereceden görüntülerin net olarak görülebilmesini sağlar.

1]
özgün fotografik anlatımları için yenilikçi imaj-işleme fonksiyonları

1]
(1) özgün sonuçlandırma dokunuşları için özel imaj fonksiyonu

1]K-5, istediğiniz imaja arzu ettiğiniz son dokunuşu ekleyebilmeniz, yaratıcı yönünüzü daha içtenlikle gösterebilmeniz veya geçerli atmosferi vurgulamak için 9 özel imaj modu sunuyor.

(2) Dijital filtre fonksiyonu

1]K-5’in bu fonksiyonu bir bilgisayara ihtiyaç olmadan kayıtlı imajlarınız üzerinde çalışmanızı ve yüksek yaratıcı görsel anlatımlarınızı işlemenize olanak verir. 18 farklı filtreden sadece bir tanesi için değil, tek bir imaj üzerinde daha fazla görsel efekt yaratmak için farklı filtreleri birbiri ardına uygulayabilirsiniz.

1]
(3) üç seçenekli çapraz işleme modu

1]K-5 film fotoğrafçılığındaki çapraz işleme ile işlenmiş resimler gibi otomatik olarak fotoğrafik parametreleri her poz için kaydırarak eşsiz ve canlı renkli eşsiz imajlar yaratın eşsiz çapraz işleme modu sunar.

1]
(4) HDR (High Dynamic Range) fonksiyonu

1]K-5 herhangi bir bilgisayara ihtiyaç duymadan farklı pozlandırılmış 3 imajdan ekstra geniş ton alanlı bileşik bir imaj yaratmak için HDR (High dynmic range) fonksiyonunu sunar.

1]
Diğer özellikler

1]1) Elektronik seviye fonksiyonu, yeni eklenen eğim belirleyici aracı ile.

2) Genişletilmiş-pozlama NR (Noise Reduction/Gren Azaltma) fonksiyonu, otomatik, açık ve kapalı mod seçenekleri ile.

3) Yüksek-hassasiyetli Gren Azaltma (NR) fonksiyonu, makineye bağımlı Oto modu ve her ISO ayarı için kullanıcı tarafından ayarlanabilen güç azaltma özelliği.

4) RAW/Fx tuşu ile imaj dosya formatını tek hareketle değiştirme, aynı zamanda spesifik bir fonksiyonun geri çağrılması ve belirlenmesi.

5) Ekstra doğru ışık ölçümü için 77-segmentli multi-patern metraj sistemi.

6) Dust Removal II mekanizması, tozu herhangi başka bir toz giderme cihazı gibi etkin biçimde CMOS imaj sensöründen uzaklaştırmak için.

7) Uzun pil ömrü, tam şarj ile 980 imaj kaydı için.

8) Kullanıcı dostu hiper kontrol sistemi, fotoğrafçının yaratıcı amaçlarına esnek ve tam olarak cevap verir.

9) Dinamik-alan genişletme fonksiyonu, aşırı pozlanmış veya düşük olarak pozlanmış alanları telafi etmek için.

1]10) Bozulmalar ve yan kromatik (renk) sapmalarının otomatik telafisi (sadece D
A
-,D
FA
- ve FA Limitli-seri lensler ile mevcut).

1]11) CTE modu, sahnelerin temel renklerini vurgulamak ve beyaz denge seviyesini otomatik olarak ayarlamak için.

12) Kayıt edilmiş imajlara telif hakkı bilgisi ekleyebilme.

1]13) D-BG4 Battery Grip (opsiyonel) ekstra güç kaynağı için özel şarj edilebilir lityum-iyon pil veya 6 adet AA ebat pil.

1]14) çabuk erişim ve kolay tanıma için uluslarası renk tasarımına uygun renkli kontrol tuşları.

1]

15)
PENTAX Digital Camera Utility 4
yazılım paketi, RAW-veri işleme ve tarayıcı (browser) uygulamaları içeren yazılım (Ichikawa Soft Laboratuvarı tarafından geliştirilen popüler SILKYPIX RAW-veri işleme motoru tabanlı) ve tarayıcı (browser) uygulaması.

1]
Copyright pictures: degresfahrenheit.com, tempete2pixel
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makine veriler üzerine gayet iyi görünüyor. Mantıklı düşünmek gerekirse:

Elindeki lenslerin hepsini satmak zorunda kalacaksın. Sonra bu makinaya uygun lens aramak zorunda kalacaksın. Bir nikon canon markası gibi bol çeşit lens bulamayacaksın. üçüncü markalar nikon canon için her aralıkta lens üretirlerken bu marka için daha az sayıda lens üretiyorlar, bu da seni mecburen kendi markasındaki lensleri almaya zorlayacak.

Bütün bunları göğüsleyebileceksen neden olmasın.?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üstad aslında çok lens varda Pulitzerimi kazandım?. yada Heydi kulum'umu çekiyorum? değil tabi. Gerçi İstanbulda yaşamak Hatta istanbulu Yaşamak Hepsinden daha çok Fotoğrafçı olmaksada. Şunu bildimki çok lensin olacağına tok lensin olsun senide doyursun yeter, iştahımız maymundan beter.

Bizim Ülkemiz vede canım insanlarımız biraz böyle yıllarca 131 tofaşa Honda Parası ödeyip baştacı etmedikmi, Bizim için tek telefon markası Nokia, Tek saat Seiko değilmi. Bak Yukarda harika özellikleri olan gayet bizim milletin tipine uygun on numara makina var. Amma velakin gÜdÜlÜ olarak sunalanı en iyi sanıyoruz. (sırf o YÜzden Canon sahibi olmadım)

Lens ihtiyacına gelince daha iyiya secenek belli , bÜtce belli , Fazla kafa yarmayız en azından. Hem Kırmızı olsun 5 kuruş fazla olsun dimi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk makinem K10D idi

harika renk tonlarına sahip bir makina

sonra canon kullandım ve ısınamadım o karamsar soluk donuk renklerine

K5 e gececektim fakat ekipman biraz sıkıntılı TR şartlarında

Nikon a gectim bende D200 kullanıyorum istediğim renk tonlarını buldum keyifle kullanıyorum

fakat 2,bir body e ihtiyacım var

K5 liste başı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Pentax dan geçen biriyim.

K5 şuan TR de alınabilecek "muhtemelen" en iyi APSc gövde.

Bende 10 numara 5 yıldız set varken K20D den K5 e geçiş yapmam gerekirken ben sadece farklı bir deneyim olsun diye Mehmet Abi 'nin dediği gibi

Tüm ekipmanı satıp Nikon dan yeni ekipmanlar aradım.

Bu kolay bişey değil.

Benim sattığım ürünler genelde sorunsuz sıkıntısız olduğundan çok kısa sürede tüm ekipmanımı elimden çıkartman 15 gün sürmedi ki bir çok kişi Pentax ın piyasasının Türkiye de olmadığını söyler.

İnsan isterse bu işi keyif için yaptığından bu işe girer ancak 3-5 bişeyler kaybetmeyi göze alacaksınız tabiki.

Sanırım D3100 kullanıyorsunuz. Pentax K5 in şurası iyi, D3100 den şöyle iyi böyle güzel demek K5 e hakaret etmek olacaktır.

D3100 ün K5 den iyi olabileceği tek konu varsa oda AF sistemidir ki, D3100 de AF motoru yok bişeyi yok, kime göre AF kime göre değil tartışılır.

Fotoğraftan beklentiniz nedir? Ne tarz fotoğraf çeker? Ne lens alırsınız?

İmzanızdaki lere göre söyleyeyim;

18-55 Nikkor AFS WR = Pentax DA 18-55 WR zaten body ile birlikte gelir 200TL civarı 2.eli vardır.

50mm 1.8 AF Nikkor = 50mm FA F1.4 400-500TL 2.el fiyatı veya Pentax SMC 50mm F1.7 100-250TL 2.el (manuel) veya DA 50mm F1.8 (yeni) 300-400$ sıfırı olması lazım

200-400 LD. AF F5,6 Tamron = Böyle bir lens duymadım ancak Sigma nın bu aralıkta lensleri mevcut, keza Pentax 55-300 (450TL) tatmin edici performans verir.

60mm 2.8 AF Micro = Bu lens yeni Pentax a çıkmadı, Sigma 70mm, tamron 90mm, pentax 100mm, tokina 100mm, sigma 105mm vs vs vs hepsi dönem dönem piyasadan geçer

Tokina ATX PRO 28-80 sv F2.8 = sanırım pentax uyumlusu var ama görmedim hiç, direk Tamron 28-75 e yöneleceksiniz direk.

Soligor 35mm F2.8 = Bunun gibi bir çok markanın 35mm lensi mevcut ancak Pentax 35mm micro limited edition 700-800TL veya 35mm DA F2.4 350TL dillere destan lenslerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu makine cikali birkac yil olmadi mi? K5'in odaklama sistemi Nikon d7000 kadar stabil degil. Bu kadar iyi oldugu soylenen bir makinenin Pentax'in pazarini genisletememesinin bir sebebi olmali, bunu dusunmek lazim. Tofas ya da aliskanlik meselesi degil bu, mesele bu kadar basit degil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax 'ın başarısız sayılacağı tek konu AF sistemidir ki oda K5 de iyileştirildi K5II ve K5IIs de daha da geliştirilmiş.

Pentax'ın piyasada görmesi gereken rakamları görememesinin tek sebebi de çok çılgın reklam politikası.

Reklam yapmadıkları için kimsenin haberi olmuyor :D :D

Misal K5IIs muhtemelen şuan piyasanın en iyi APSc gövdesi ancak gel görki çıkalı belki 3-5 ay oldu adam akıllı incelemesi bile yok piyasada.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Galata köprüsünde balık tutuyorum. Köprünün orta yerine yakın bir otobüs durdu. bir otobüs sarıbenizli iniyor. her zamanki gibi benim gözler boyunlarındaki makineler. Bildiğiniz gibi Canon, Nikon Ağırlıkta olympus ve lumix birer ikişer. dikkatimi Turistleri etrafında toplayıp konuşma yapan; belliki işi bilen biri, Baktım Şoförlede konuşuyor muhtemelen Türkçe. Boynundaki kırmızı PENTAX yazısı dikkatimi çekti. Oltayı yeğene devredip otobüse doğru yollandım. selam verdim direk sordum "neden diyerek boynundaki makinayı gösterdim. Gayet iyi Türkçe konuşuyor ve zaten Türk. uygur'lu Burda okumuş çincede bildiğinden burda hem okuyor hemde rehperlik yapıyor. Dediki D4 d800 yoksa Pentax tan baska makina yok. Yani demeye getirdi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax 'ın başarısız sayılacağı tek konu AF sistemidir ki oda K5 de iyileştirildi K5II ve K5IIs de daha da geliştirilmiş.

Pentax'ın piyasada görmesi gereken rakamları görememesinin tek sebebi de çok çılgın reklam politikası.

Reklam yapmadıkları için kimsenin haberi olmuyor :D :D

Misal K5IIs muhtemelen şuan piyasanın en iyi APSc gövdesi ancak gel görki çıkalı belki 3-5 ay oldu adam akıllı incelemesi bile yok piyasada.

Urunler kendi baslarina ya da sadece reklam yapildigi icin satmaya baslamaz. Bu is tepeden gelir, yani en ust seviye profesyonel kullanicilarda yayilir ve sonra altta amatorlere yayilir. Bu bahsettigim kesim gazete-televizyon reklamina falan bakmaz. Firma gonderir, amca dener, diger markadan daha iyiyse alir onu kullanir. Bu "reklam yapmadigi icin satmiyor, aslinda super" teorisi teknolojik urunlerde gecerli degil.

AF sorunlari da cok onemli. Yuksek ISO becerisi iyi diye d300lerini satip 2 K5 govde+16-50mm ve 77mm alan bir arkadasim 4 ay sonra D300'e geri dondu (d300s aldi). Ilk baslarda bana "abi bak ISO3200 acaip temiz super" diye anlatirken 1. ay dolmadan flas sisteminin dandikliginden (Nikon'a gore) ve dusuk isikta surekli poz kacirdigindan (odaklayamadigi icin) sikayet etmeye basladi. En son 55mm f1.4* aldi belki daha iyidir diye ama o da kesmedi.

Ne yazik ki piyasada on plana cikmak icin cok farkli olmak gerekiyor. Canikon DSLR sistemleri cidden cok saglam. Bunu kirmak icin ya aynasizlar gibi radikal bir degisiklik.lazim ya da cok ucuz olman lazim. Yoksa Pentax kotu degil.

Bakin reklamdan hic bahsetmedim, stratejiden bahsediyorum.

Pentax'in geri donusu bence iki sekilde olur: Uygun fiyatli cok saglam bir tam kare ya da Ricoh GXR sistemini gelistirmek. Sony A850 tutmadi ama Pentax saglam bir tam kareyle piyasada yer edinebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Urunler kendi baslarina ya da sadece reklam yapildigi icin satmaya baslamaz. Bu is tepeden gelir, yani en ust seviye profesyonel kullanicilarda yayilir ve sonra altta amatorlere yayilir. Bu bahsettigim kesim gazete-televizyon reklamina falan bakmaz. Firma gonderir, amca dener, diger markadan daha iyiyse alir onu kullanir. Bu "reklam yapmadigi icin satmiyor, aslinda super" teorisi teknolojik urunlerde gecerli degil.

AF sorunlari da cok onemli. Yuksek ISO becerisi iyi diye d300lerini satip 2 K5 govde+16-50mm ve 77mm alan bir arkadasim 4 ay sonra D300'e geri dondu (d300s aldi). Ilk baslarda bana "abi bak ISO3200 acaip temiz super" diye anlatirken 1. ay dolmadan flas sisteminin dandikliginden (Nikon'a gore) ve dusuk isikta surekli poz kacirdigindan (odaklayamadigi icin) sikayet etmeye basladi. En son 55mm f1.4* aldi belki daha iyidir diye ama o da kesmedi.

Ne yazik ki piyasada on plana cikmak icin cok farkli olmak gerekiyor. Canikon DSLR sistemleri cidden cok saglam. Bunu kirmak icin ya aynasizlar gibi radikal bir degisiklik.lazim ya da cok ucuz olman lazim. Yoksa Pentax kotu degil.

Bakin reklamdan hic bahsetmedim, stratejiden bahsediyorum.

Pentax'in geri donusu bence iki sekilde olur: Uygun fiyatli cok saglam bir tam kare ya da Ricoh GXR sistemini gelistirmek. Sony A850 tutmadi ama Pentax saglam bir tam kareyle piyasada yer edinebilir.

Tam kare duyurulmuştu zaten bu bilmem ne fotoğraf fuarında tanıtılacak deniyor.

Söylenti leica gibi küçük aynasız lar gibi bir tam kare yapacakmış falan fıstık.

Yüksek iso olayı farklı bir konu yalnız. K5 dahil tüm güncel makineler iso performansı vericem diye el altında NR yapıp doku kaybı yaşatıyor.

Bu Penax K7 de yok oda iso 600-800 dedin mi bitti daha ilerisi yok.

D300 kullanmadığım için pratikliğini, kullanım şeklini bilmiyorum ancak tahmin edebiliyorum.

Ben şuan Pentax dan Nikon a geçince sudan çıkmış balığa döndüm. 2 ay oldu sanırım halen iso yu nerden değiştiriyorduk ya diye aradığım oluyor.

D300 den K5 e geçip memnuniyetsizlik yaşanabilir.

Herşey bir kenara ciddi bir ebat farkı var o bile alışamama sebebi olur.

K5 AF konusunda Pentax ailesine göre son derece başarılı ama bir Nikon cuyu memnun etmeyebilir. Zira ben D7000 in AF hız ve kararlılığından memnunum zaten Nikon'a geçme sebeplerimden birisi de buydu.

Ancak bu benim kişisel ihtiyacım çünkü maçlara vs gidip çekip yapmayı seven biriyim, hali ile seri ve hızlı bir AF sistemi lazımdı bana.

Canon bu konuda daha başarılı muhtemelen ama onlarıda gerek fiziki olarak, gerek lensleri, gerek imaj kalitelerini sevmiyorum.

D200, D300, D300s belki D7000 kullanıpta K5 e geçecek biri hımm bunun burası böyleymiş, şurası niye şöyleymiş, haa bu iyiymiş falan diye bir sürü şey söyleyebilir.

Ancak D3100 den K5 e geçecek birinin söyleyeceği tek söz sanırım " vay arkadaş biz ne tırmalamışız d3100 ile olur" :D

Sitedeki @Crosshair nikli Şener arkadaşımız hem K5 i hem D7000 kullanan bir arkadaştır, konuyu görünce oda 1-2 fikir ve tecrübelerini paylaşacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kader kısmet. Onun D7000 'i ben alacaktım o D700 alacaktı.

Bende para yoktu ha öyle ha böyle derken para benim elime geçti o düşüncelere daldı acaba tam kareye geçmek lazım mı yoksa çok mu abartıyoruz derken ben başka yernden buldum aldım 1 ay kadar sonra o makineyi ani bir karar ile satıp sizin D700 ü aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk filmli makinelerde zoomlu objektif çıkdığında compactlardan bahsedıyorum teyzemın oglu yurtdışından geldiğinde ufak bir makine ve zoomu çıkıyordu çok hoşuma gitmişdi ve gelen çoğu turisde bu tarz makineler vardı ve çoğunun markası aynıydı ben makineye hasta olmuşdum sonra doğu bankda falan bunları görmeye başladım o dönem çok popülerdi hatta evet dedim makine bu süper olmuş bundan almalıyım dedim turistlerde hep o makineden vardı hatta ilk compactı alırken gittim geldim bumu yoksa kodakmı kodak aldım fiyatdan dolayı en son birde dijital olarak sony aldım oda carl zeiss mercekden dolayı..Evet aklıma takılan markayı merak ettiniz dimi

:) o makina PENTAX dı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pentax k-x Canon 60d pentax k5 ve en sonunda nikon d600 forumda kullandiginiz makinalarda d600 secenegi olmadigi icin d60 yazdim Ben manzara agirlikli Foto cektigim icin ff tercihimi nikonda kullandim Pentaxin renkleri bambaska Birde gövdesinin ele oturusu mükemmel Fakat af sorunu ve ikinci eldeki lenslerinin yeterli derecede piyasada olmayisi eksileri

Almanyada pentax kullanicilari ff makina gecerlerse genelde Nikonu tercih ederler sahsen Ben ff gecmeseydim k5 ile yoluma Devam ederdim yeni sisteme alismak zaman ister ne kadar Nikona gecsemde pentaxa Hala gönülden bagliyim diyebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi yine marka fanatikliği gibi anlaşılacak ama bu hikayeyi tanıyorum ben. Yani Pentax'tan Nikon'a geçen var, ama Nikon'dan Pentax'a geçiş yapan var mıdır dijitalde?

Pentax analog zamanda çok iyi idi; müşterisi de sadık kalmaya çalışıp dijitalde de Pentax'ta kalmak için oldukça fazla ödün verdi. Ancak diğer birkaç büyük marka gibi Pentax da dijitalde yeterli performansı yakalayamadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi yine marka fanatikliği gibi anlaşılacak ama bu hikayeyi tanıyorum ben. Yani Pentax'tan Nikon'a geçen var, ama Nikon'dan Pentax'a geçiş yapan var mıdır dijitalde?

Pentax analog zamanda çok iyi idi; müşterisi de sadık kalmaya çalışıp dijitalde de Pentax'ta kalmak için oldukça fazla ödün verdi. Ancak diğer birkaç büyük marka gibi Pentax da dijitalde yeterli performansı yakalayamadı.

Hikayemi okudun dimi abi? Nikon olmasaydı pentax olurdu oda yoksa olympus olurdu para varsa leica olurdu analog zamanı aklımda kazılı kalmışdır bende pentax. :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi yine marka fanatikliği gibi anlaşılacak ama bu hikayeyi tanıyorum ben. Yani Pentax'tan Nikon'a geçen var, ama Nikon'dan Pentax'a geçiş yapan var mıdır dijitalde?

Pentax analog zamanda çok iyi idi; müşterisi de sadık kalmaya çalışıp dijitalde de Pentax'ta kalmak için oldukça fazla ödün verdi. Ancak diğer birkaç büyük marka gibi Pentax da dijitalde yeterli performansı yakalayamadı.

üstad eğer D300s bulamazsam Galiba geçecem Pentax a Ama tabi 3100 ile ne kadar Nikon u özümsemiş biriyim oda ayrı tartışma konusu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nedendir bilinmez Pentax çıların geneli (ben dahil) pek Canon u sevmezler o sebepten Pentax ı bırakırlarsa Nikon safına doğru geçerler.

Ancak Nikon dan Pentax a geçenlerde var.

Profesyonel fotoğrafçı geçermi ?

Kesinlikle geçmez.

AF başarımı olsun, flaş seçenek ve uyumu olsun, ekipman/lens vs acil lazım olduğunda bulunabilirliği olsun Canon ve Nikon tek geçilir rakipsizdir.

Ancak amatör için aslında önemsiz şeyler bunlar.

Bugün bana 85mm F1.4 lens lazım! Neden lazım olsun ki 1 ay sonra bulur alırım gerek varsa ki en abest örneği verdim (Pentax ve 85mm pek bulunan bir lens türü değil çünkü).

K5 in AF si yeterli hız ve kararlıkta onun dışında zaten makinede bu dezavantaj denecek bişey yok.

Yalnız ilk üretimler, o Japonya sel, tusunami ıvırzıvır olduğu dönemden sensöründe leke vardı, belli başlı seri numaralılarda vardı bu pek kalmadı artık ama 2.el alınacaksa dikkat edilecek bir husus.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nedendir bilinmez Pentax çıların geneli (ben dahil) pek Canon u sevmezler o sebepten Pentax ı bırakırlarsa Nikon safına doğru geçerler.

Ancak Nikon dan Pentax a geçenlerde var.

Profesyonel fotoğrafçı geçermi ?

Kesinlikle geçmez.

AF başarımı olsun, flaş seçenek ve uyumu olsun, ekipman/lens vs acil lazım olduğunda bulunabilirliği olsun Canon ve Nikon tek geçilir rakipsizdir.

Ancak amatör için aslında önemsiz şeyler bunlar.

Bugün bana 85mm F1.4 lens lazım! Neden lazım olsun ki 1 ay sonra bulur alırım gerek varsa ki en abest örneği verdim (Pentax ve 85mm pek bulunan bir lens türü değil çünkü).

K5 in AF si yeterli hız ve kararlıkta onun dışında zaten makinede bu dezavantaj denecek bişey yok.

Yalnız ilk üretimler, o Japonya sel, tusunami ıvırzıvır olduğu dönemden sensöründe leke vardı, belli başlı seri numaralılarda vardı bu pek kalmadı artık ama 2.el alınacaksa dikkat edilecek bir husus.

Belli sebebi canon oyuncak çünkü :) ben hayatımda bu kadar rahat foto çeken bir makina görmedim nereye tut bas çekiyor nikonda öyle değil ama :D canon görmediğini bile çekiyor mubarek nikonu ama kullandınmıda öyle bir çekersin o fotoyu işde canon çektiğine pişman olur. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.