Berat Ze 26 Oluşturuldu: Ocak 18, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 18, 2013 arkadaşlar merhabalarkendi sektörümle ilgili (gıda ve menü ve yemek) çekimler yapacağım mini bir studyo kuruyorum odamave fikirlerinize ihtiyacım varelimdeki ekipmanlarNikon D200Nikon 18-200 VRve sb-800 flashşimdi almak istediklerim ise1** tetikleyiciye ihtiyacım varrf-603 düşünüyorum fakat n1 n2 n3 olan rakamlar nedir? D200 ümde hangisini kullanırımayrıca d200 e olan d90 ada uyarmı2** still life masa ya ihtiyacım var ebatları ne olmalıdır?sanırım 100x50 gibi bir ebat yeterlidir yada düz renk çarşaf bez kumaş mı kullanayım100x50 ebat ufak mı gelir? sadece tek 1 tabağın olmadlığı fotoğraflar da olacaktırörneğin bir servisi düşünün tabak bardaklar kaşıklar çatallar vs vs..3** sb800 flashın yanına 1 flash daha mı alayım yoksa 2 mi ?2 flash alırsam bütçemi zorlaryine sb800 almayı düşünüyorum fakat maliyeti kısarsam Nissin ttl seriside olabilir 250 300tl ye bulabiliyorum piyasadabu iş i ticari düşünüyorum ama nissin dandiktir yarı yolda kalırsın derseniz sb800 alacağımayrıca bu 2, flash ı düğün nişan çekimlerinde kullanacağım beni yarı yolda bırakmasın....4** paraflash a ihtiyacım ne kadar var bilmiyorum da sabit bir ışığa ihtiyacım var diye düşünüyorum tavsiyeniz nedir? fazla ucuk rakamlar olmayacak 1 yada 2 adet işimi görür sanırım5** soft box lara ihtiyacım var6** ürün cekim çadırına ihtiyac duymuyorum onun yerine still life table alacağımı söylemiş tim yine de fikri olan var ise dinlerim7** en önemlisi hem düğün nişan çekimleri hemde ürün ve yemek çekimlerinde50mm 1,8 G düşünüyorum D serisi kullandım memnundum açıkçası fakat ticari amaç güttüğümden G seri benim işimi daha da rahatlatacaktıryada 50mm yerine tavsiye edebileceğiniz lens varmıdır?Rica ediyorum fikrinizi paylaşın ve rakamlar üzerinden giderseniz konu karışmadan cok daha rahat algılayabilrimselamlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ocak 18, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2013 gönderildi Bilgim olan noktalarda satır aralarında cevap verdim:arkadaşlar merhabalarkendi sektörümle ilgili (gıda ve menü ve yemek) çekimler yapacağım mini bir studyo kuruyorum odamave fikirlerinize ihtiyacım varelimdeki ekipmanlarNikon D200Nikon 18-200 VRve sb-800 flashşimdi almak istediklerim ise1** tetikleyiciye ihtiyacım varrf-603 düşünüyorum fakat n1 n2 n3 olan rakamlar nedir? D200 ümde hangisini kullanırımayrıca d200 e olan d90 ada uyarmıSöZKONUSU N1, N2, N3 GİBİ RAKAMLAR BU TETİKLEYİCİNİN AYNI ZAMANDA UZAKTAN KUMANDA OLARAK KULLANILDIĞI DURUMDA KULLANILAN MAKİNE MODELİNE GöRE YANINDA VERİLEN BAĞLANTI KABLOSUYLA İLGİLİ KODLARDIR. 2** still life masa ya ihtiyacım var ebatları ne olmalıdır?sanırım 100x50 gibi bir ebat yeterlidir yada düz renk çarşaf bez kumaş mı kullanayım100x50 ebat ufak mı gelir? sadece tek 1 tabağın olmadlığı fotoğraflar da olacaktırörneğin bir servisi düşünün tabak bardaklar kaşıklar çatallar vs vs..3** sb800 flashın yanına 1 flash daha mı alayım yoksa 2 mi ?2 flash alırsam bütçemi zorlaryine sb800 almayı düşünüyorum fakat maliyeti kısarsam Nissin ttl seriside olabilir 250 300tl ye bulabiliyorum piyasadabu iş i ticari düşünüyorum ama nissin dandiktir yarı yolda kalırsın derseniz sb800 alacağımayrıca bu 2, flash ı düğün nişan çekimlerinde kullanacağım beni yarı yolda bırakmasın....TEK FLAŞ İLE BU İŞİ YAPMAK ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL. TIPKI AYGAZ üSTü HAVALANDIRMA DAVLUMBAZI GİBİ BİR SOFTBOX KENDİN İMAL EDİP TEK SB800 ü İçİNE YERLEŞTİREBİLİRSİN. üSTTEN BU SOFTBOXU ASARAK, üç CEPHEYİ DE BEYAZ KAĞITLA KAPATARAT, YANİ YANSIMALARI öNLERKEN IŞIĞIN HOMOJEN DAĞILMASINA DA YARDIMCI OLURSUN BU KAĞITLA, çEKİMLERİNİ YAPABİLİRSİN.TERCİH EDİLEN 3 ADET FLAŞTIR ANCAK BU HEM MALİYETLİDİR, HEM DE KULLANIM SIRASINDA BİRAZ TECRüBE GEREKTİRİR.4** paraflash a ihtiyacım ne kadar var bilmiyorum da sabit bir ışığa ihtiyacım var diye düşünüyorum tavsiyeniz nedir? fazla ucuk rakamlar olmayacak 1 yada 2 adet işimi görür sanırımPARAFLAŞ Güç İHTİYACINDAN DOLAYI KULLANILIR. DAHA MOBİL HAREKET ETMEK VE GIDA-YEMEK-MENü DURUMUNDA GüçLü PARAFLAŞ ELZEM DEĞİL, OLMASININ DA ZARARI YOKTUR, YİNE MALİYET DURUMU. çİN MALI 75 WATTLIK PARAFLAŞLARDAN UZAK DURMANI TAVSİYE EDERİM, ORTA KALİTE VE GüçTE PARAFLAŞLAR İçİN 2000-4000 EURO ARASINDA BİR RAKAMI GöZDEN çIKARTMAN GEREKTİĞİNİ BİLMELİSİN.5** soft box lara ihtiyacım var6** ürün cekim çadırına ihtiyac duymuyorum onun yerine still life table alacağımı söylemiş tim yine de fikri olan var ise dinlerimYEMEĞİ, üRüNü GüZELCE DöŞENMİŞ YEMEK MASASINDA çEKMEK DAHA MANTIKLI OLUR, çIPLAK üRüN çEKİMİ GİBİ ALT KISMI DA IŞIK GEçİRGEN çEKİM MASASI BİR YEMEK İçİN HOŞ OLMASA GEREK.7** en önemlisi hem düğün nişan çekimleri hemde ürün ve yemek çekimlerinde50mm 1,8 G düşünüyorum D serisi kullandım memnundum açıkçası fakat ticari amaç güttüğümden G seri benim işimi daha da rahatlatacaktıryada 50mm yerine tavsiye edebileceğiniz lens varmıdır?YETERLİ ALAN VARSA NEDEN OLMASIN? HATTA 85 VE 100 MM DAHA MANTIKLI, BöYLECE ORTADAKİ BOMBELENME SIKINTISINDAN KURTULMUŞ OLURSUNUZ, çüNKü 50 MM İLE OBJEYE YAKLAŞMAK DURUMUNDASINIZ, BU DA ORTA KISIMDA ŞİŞME YAPAR, TIPKI BU LENSİ PORTRE LENSİ DİYE KABUL EDİP ŞİŞKİN, BüYüMüŞ BURUNLAR, ŞEKLİ BOZULMUŞ ASİMETRİK SURATLARI PORTRE DİYE çEKMEK GİBİ. EĞER İMKAN VARSA 1.4 MODELLERİNE YöNELİN, çüNKü 1.8 LERDE CA SIKINTISI VAR, BU DA üRüN çEKİMİNDE BARİZ BELLİ OLUR.Rica ediyorum fikrinizi paylaşın ve rakamlar üzerinden giderseniz konu karışmadan cok daha rahat algılayabilrimselamlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın