Fatih Aytekin 14 Oluşturuldu: Ocak 30, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 30, 2013 merhaba arkadaşlar. Benim bu M42 lenslerle ilgili bi sorum olacak.m42 adaptör alıp bu tarz lenslerden kullanan var mı? adaptör görüntü kalitesini etkiliyor mu? Böyle lenslere bakılmalı mı yoksa markanın kendi lenslerine mi yönelmeli?Aşağıda bi iki tane rastgele link attım. Sizce bu tarz lenslerle başarılı sonuçlar elde edilebilir mi. Yorumlarınızı bekliyorumhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-carl-zeiss-lensler-mukemmel-optik-kalite-111036549/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-jupiter-9-85mm-f2-m42-lens-sifir-gibi-109692556/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-auto-revunon-55mm-f1.7-m42-mount-112530521/detay(m42 3 karakterli olduğu için bu isimle arama yapamadım. Biraz dolandım forumda ama benzer bişey bulamadım. Konu önceden açılmışsa kusura bakmayın.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ocak 30, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 30, 2013 gönderildi M42 de çok iyi lensler var yada çok karakteristik lensler var öyle diyim.Mesela Jupiter J9 u kullanmıştım. Garip bir lens, baya soft ama bokehleri falan çok hoş.M42 lensler içinde 5 kuruş etmeyecek lensler olduğu gibi iyi lenslerde var ancak genelde insnaların bu lensi alma sebepleri kendilerine has garip karakteristikleri.Misal Helios 40-2 85mm F1.5Under the Magnolia Tree by lichtmaedel, on Flickranniina by Samuli Ikäheimo, on Flickronkalo by TommyOshima, on FlickrWanna play hide and seek? by lichtmaedel, on FlickrEssence of Summer XIX by Kelly Sereda, on Flickrsnowy, girl, photograph, by zeissizm, on FlickrUnchain my Heart by â„°loy â„›ICARDEZ â„’UNA, on FlickrSpringtide in the Wood by lichtmaedel, on Flickrkate by rainsilver3, on FlickrMaria by jtsuken, on Flickröyle sanıyorum ki karakterden kastım nedir anladın şimdi.Ayrıca bu lensler manuel focus kullanılmak zorundadır.Ayrıca oldukça eski olduklarından (bazıları sıfır olarak halen üretiliyormuş) temizini bulmak gerekir.Ayrıca M42 adaptörleri 5 para etmez, süper kalitesiz oluyor. Lense taksan lensden çıkmaz, makineye taksan makineden çıkmaz. Bu şekilde tırmalayan çok kişi duydum.M42 adaptörü çok ince ve camsız olduğundan kalite kaybı %1 bile değildir belki.Son olarak bu bilgilerim Pentax dan kalmadır, Nikon da M42 hiç denemedim. Bazı gövdelerde, bazı lensler aynaya çarptığından kullanılamaz, veya sonsuza netleyemez bazı böyle problemler çıkabiliyor. Ben hiç Nikon da M42 kullanmadım, kullanmak gibi bir niyetim de yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ocak 30, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 30, 2013 gönderildi M42 lensleri Nikon gövdelerde kullanırken 2 tür adaptörle karşılaşırsınız. Biri standart yani camsız bir ince adaptör, diğeri ise bir cam yani lens ile desteklenmiş bir adaptör. Burdaki sıkıntı, M42 lenslerin Nikon gövdelerde sonsuza netleyemiyor olmasıdır. Bu durum lensin sensöre olan mesafesiyle ilgili bir dizi matematiksel+fiziksel hesaplamalardan kaynaklanmaktadır. Bir lens ile desteklenmiş adaptörlerden ben kullanmadım, sadece normal adaptör ile birkaç lensi denedim, ama bu kadar çok vaktim yok benim deyip vazgeçtim. Bundan başka diğer noktaları Gökhan çok güzel yazmış. Vaktiniz bolsa, tesadüfen çatı arasında unutulmuş bir valiz bulduysanız denemeye değer. İçi küf tutmamış (aslında bir tür mantar) temiz lenslere denk gelirseniz güzel sonuçlar alabilirsiniz. çünkü sözkonusu adaptörün çin sitelerindeki fiyatı 5 dolar civarında diye hatırlıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Aytekin 14 Ocak 30, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 30, 2013 gönderildi Çok teşekkür ederim. Karakteristik özellik olayını Çok iyi anladım. GerÇekten ilginÇ ve güzel sonuÇlar.Adaptörler dandik duruyor gerÇekten. Makineye zarar verme ihtimali var mı onu bilmedim.Farklılık arandığında denenebilir aslında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ocak 30, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 30, 2013 gönderildi Pentax dünyasında öyle envaye çeşit lens yok, aslında var ama yok...O sebepten böyle şeylere insanlar yönelebiliyor ve forumlarda bir kaç kişinin adaptörünün body ye takılı kaldığını okudum.Benimde arkadaşımda vardı adaptörü falan kullandım biraz, çok süper kaliteli bişey değil ama adam akıllı kullanıldığında da problem yaratacak bişey değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Şubat 1, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 1, 2013 gönderildi Selamlar.M42 objektifler gerçekten çok cazipkar. Daha önceki makinam olan D5000 ve Helios 44m-4 f:2,0 Lensle çektiğim bir portre ile örnek vereyim.Doğru lens'i bulman önemli, yani bu lenslerde Beyaz bazen beyaz olmayabiliyor. Ve Nikon gövdelerde m42 sistemi sonsuz'a netlemiyor Optik adaptörlerle ise Sonsuz'a netleyebiliyor. Ancak biraz keskinlik kaybı olabiliyormuş ( optikli m42 adaptörü kullanmadığımdan cevap veremiyorum )Tamron ADAPTALL 2 serisi lensler var arkadaşımda onlarda eski olmasına rağmen çok iyi sonuçlar veriyor ve sonsuza da netleyebiliyorlar adaptör farkı yüzünden tabi ki.M42 adaptörünü takıpda çıkaramadığım hiç olmadı açıkçası. Makineye zararını da görmedim.. Şuan ki makinem olan d7000 bile de yine m42 bir lens ( Fotoyu arkadaşıma yollamak için Cep telefonum ile çekmiştim o yüzden telefonum filan da var - gösteriş filan değildir yanlış anlaşılmasın ) ve Bu makinede de sıkıntı olmadı Şakır şakır çekiyorum 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozan orhan 1 Mart 14, 2013 gönderildi Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Selamlar.M42 objektifler gerçekten çok cazipkar. Daha önceki makinam olan D5000 ve Helios 44m-4 f:2,0 Lensle çektiğim bir portre ile örnek vereyim.[url=Doğru lens'i bulman önemli, yani bu lenslerde Beyaz bazen beyaz olmayabiliyor.Ve Nikon gövdelerde m42 sistemi sonsuz'a netlemiyor Optik adaptörlerle ise Sonsuz'a netleyebiliyor. Ancak biraz keskinlik kaybı olabiliyormuş ( optikli m42 adaptörü kullanmadığımdan cevap veremiyorum )Tamron ADAPTALL 2 serisi lensler var arkadaşımda onlarda eski olmasına rağmen çok iyi sonuçlar veriyor ve sonsuza da netleyebiliyorlar adaptör farkı yüzünden tabi ki.M42 adaptörünü takıpda çıkaramadığım hiç olmadı açıkçası. Makineye zararını da görmedim.. Şuan ki makinem olan d7000 bile de yine m42 bir lens ( Fotoyu arkadaşıma yollamak için Cep telefonum ile çekmiştim o yüzden telefonum filan da var - gösteriş filan değildir yanlış anlaşılmasın ) ve Bu makinede de sıkıntı olmadı Şakır şakır çekiyorum Bende Nikon kullanıcısıyım, Helios 44M-4 f1:2 lensim var.Bizim lenslerin optik elemanlı adaptör olmadan sonsuza netleyebilmesi için çok ufak bir rötuj yapmak yeterli.Aşağıdaki videoda nasıl yapıldığını gösteriyor, kısaca açıklayayım:lensin arka tarafındaki kapak 4 vida sökülerek çıkartılıyoroptik eleman, bulunduğu vidalı yuvaasında, çevrilerek 1mm kadar geriye alıyor (birkaç deneme ile en güzel mesafeyi bulabilirsin)kapak kapatılıp vidalar takılıyor ve işlem tamam, sonsuza netleyen helios 44m-4! hayırlı olsun http://www.youtube.com/watch?v=k8la9fdmvPw 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Mart 14, 2013 gönderildi Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Şuan elimde Helios yok.. Ama Auto revuenon lens var.. ve aynı durum söz konusu, en kısa sürede deneyip geri bildirim yapacağım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın