Yunus BULAT 73 Oluşturuldu: Şubat 8, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 8, 2013 Arkadaşlar Custom Settings/Autofocus ayarları altında AE-L/AF-L tuş fonksiyonu ayarlarında AE Lock(hold) diye bir ayar var.Benim bildiğim bu ayarda bu tuşa ilk basışımızda pozlama kilitleniyor taki ikinci kez basana kadar.Ancak denemelerimde bir türlü pozlamayı kilitlemiyor.İlla ki basılı tutmam gerekiyor.Acaba ben mi bu ayarı yanlış biliyorum ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Umut ORAL 0 Şubat 8, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi şu ana kadar hiç kullanmadım fakat bildiğim kadarı ile tuşu özelleştirmen gerekebilir, menüden f4:Assign AE-L/AF-L seçeneğinden değişiklik yapman işe yarayabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Şubat 8, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi Şimdi burda yapmak istediğin nedir ben pek anlamadım ancak AE-L/AF-L iki ayrı görevdir makinada bunları istediğin yerlerde ikisini bir veya tek tek kullanma gibi imkanlar verir makina sana...AE-L : Atadığınız tuş'a bastıgınız anda makinan ölçüm yaptığı değeri sabitler ve kitler lens'i siz değişik ışık kaynaknığa çevirseniz bile kitlediğiniz noktayı tutar.AF-L : Aynı mantıkla çalışır üstte anlattığım gibi ancak bu ışık değeri değilde makinın Focus(netleme)'unu kitler netleme yaptığınız yerleri kitlersiniz ve bırakmadığınız sürece focus o bölgede kalır..Makinalarda default olarak genellikle bu ayalarlar makinanın üzerinde bulnan AE-L ve AF-L yazılı olduğu tuşlar vardır bu bu tuş üstte anlattığım gibi görevlerin ikisinide uygular iki değeride kitler.AF-L - Focus kilit görevi genellikle çekim yaparken deklanşör tuşunun birince kademesine atanmıiş durumdadır. Ancak tüm modellerde olmasada cogu modelde bu deklanşör tuşuna iki görevide atayabilirsiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi Kemal hocam AE-L/AF-L tuşuna AE-L fonksiyonunu ekliyorum.Yani pozlamayı kilitliyorum.Bunun için ayarlardan AE-L Lock Only yapıyorum.Bu ayarda AE-L/AF-L tuşuna basılı tutarak pozlamayı kilitleyebiliyorum.Ama tuşdan elimi çektiğim anda kilit kalkıyor.Bir de AE-L (hold) ayarı var.Bu ayarda benim bildiğim ,AE-L/AF-L tuşuna ilk basışta pozlama kilitleniyor ta ki ikinci kez bu tuşa basana kadar.Ama ne kadar denediysem olmadı.Diyorum ki acaba ben mi bu işlevi yanlış biliyorum.Bilmem anlatabildim mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Şubat 8, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi Kemal hocam AE-L/AF-L tuşuna AE-L fonksiyonunu ekliyorum.Yani pozlamayı kilitliyorum.Bunun için ayarlardan AE-L Lock Only yapıyorum.Bu ayarda AE-L/AF-L tuşuna basılı tutarak pozlamayı kilitleyebiliyorum.Ama tuşdan elimi çektiğim anda kilit kalkıyor.Bir de AE-L (hold) ayarı var.Bu ayarda benim bildiğim ,AE-L/AF-L tuşuna ilk basışta pozlama kilitleniyor ta ki ikinci kez bu tuşa basana kadar.Ama ne kadar denediysem olmadı.Diyorum ki acaba ben mi bu işlevi yanlış biliyorum.Bilmem anlatabildim mi ? HOLD Kelime anlamı tutmaktır. Yani o tuşa bastığınız sürece AF kilitli olacak bıraktığınızda ise AF tekrar çalışmaya başlayacaktır. Yani bir problem yok... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi Hold kelimesinin aynı zamanda kilitlemek anlamı da var Ümit Bey.Şu an ayarı yapabildim. Yine benim dediğim şekilde işlevi var bu ayarın. Fakat iki yerde yer alıyor bu ayar. Ben autofocustaki ayarı hold seçeneğine getiriyordum olmuyordu. Aynı ayar birde controls ayarlarında var oradan yapınca oluyor.Cevaplar için herkese teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 8, 2013 gönderildi Yine şu an farkettim Autofocus kısmındaki ayar batery grip üzerinde bulunan AE-L/AF-L tuşu içinmiş Kusura bakmayın arkadaşlar biraz dalgınlığıma geldi sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 9, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2013 gönderildi Bi daha olmasin 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 9, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 9, 2013 gönderildi Olmaz umarım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 9, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2013 gönderildi Birde bu videoyu izleyin isterseniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 9, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 9, 2013 gönderildi Birde bu videoyu izleyin isterseniz. Evet tam olarak bahsettiğim ayar bu.Video içinde teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 9, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 9, 2013 gönderildi Birşey değil zaten birbirimize yardım etmek için burdayız. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Faruk Gökdemir 2 Şubat 11, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2013 gönderildi Selamlar..Video yu göremiyorum ? Bende mi sorun var acaba.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Şubat 11, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 11, 2013 gönderildi Selamlar..Video yu gÖremiyorum ? Bende mi sorun var acaba..Video gÖrünüyor.Sizin tarayıcınızdan kaynaklı bir sorun olabilir.Flash player eklentinizle alakalı olabilir.Farklı tarayıcılarla deneyin isterseniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın