İçeriğe git

D5100'e 35mm 1.8 alsam mesela


Recommended Posts

Selamlar,

Çok uzun süre olmadı fotoğrafa başlayalı ve bir takım aksiliklerden dolayı, uzun bir süredir sadece okuyabiliyorum fotoğraf/fotoğrafÇılık ile ilgili.

Ben Nikon D5100 kullanıyorum. Alırken gece fotoğraf Çekmeye en elverişli makinenin D5100 olduğunu görüp almıştım. Benim Çekmek istediğim fotoğraflar genel olarak şehir ve gece fotoğrafları olduğu iÇin de düşük diyaframlı bir lens almak peşindeyim bu aralar.

Dolayısı ile, makinem full frame de olmadığı iÇin, en genel kullanıma uygun olduğunu düşündüğümden(zira hepinizin bildiği gibi, fotoğraf makineniz olduğunu duyunca her arkadaş organizasyonunda da otomatik fotoğrafÇı ilan ediliyorsunuz) Nikon 35mm AF-S 1.8f lens almayı düşünüyorum.

Fotoğrafta yeni olduğum iÇin buraya yazıp sizlerin fikirlerini sormak istedim. Ne dersiniz? Doğru yolda mıyım sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba ;

crop body sahıbı oldugunuz için ( benım gibi. ) Nikon 35mm AF-S 1.8f crop farkından dolayı yaklaşık 52,5mm e tekabül ediyor. crop farkları ile ilgili denemleri aşağıdaki linkten bakabilirsin. 35mm ile çok keskin çok iyi manzara çekimleri yapabilisin. Ayrıca portre çekimlerinde de sana yardımcı olacaktır. Ama tabiki portre çekimi için 70-200 veya 55-200 daha ıyı sonuclar verecektir.

http://www.digified.net/focallength/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

lens almak yerine bir tripot alıp uzun pozlamalar yaparsan eğer daa güzel sonuçlar alırsın diyaframı açmak alan derinliğini olumsuz etkiliyor bazen 1,8 değilde 9-11 değerlerinde çekmek gerekebilir onun için lensden ziyade trip almanı tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

35mm f1.8 çok iyi bir objektif. Ucuz ve optik olarak çok üst seviyede. Düşünmen gereken iki şey var:

1) "Açısı bana yeter mi"? Elindeki 18-55 ya da 18-105'te sadece 35mm ile biraz gezmeyi dene, eğer sana yetiyorsa sorun yok.

2) Elinde 18-55mm VR var diyelim. Bu objektifin 35mm'de maksimum diyaframı f5. VR sana yaklaşık 3 stop kazandıracak. f5'ten 3 stop geri say, oldu sana f1.8! Yani eğer statik objeleri çekiyorsan elindeki VR'lı bir objektif 35mm f1.8 kadar iş yapar. Örneğin ev ortamlarında çekilen eş-dost fotoğraflarında bÖyle geniş diyaframlı objektiflerin VRlılara gÖre avantajı yok. Hatta topluluk fotoğraflarında net alan derinliği azaldığı için bence dezavantajı bile var. Ama eğer "hareketli şeyleri çekerim" dersen (Örneğin çocuklar) o zaman f1.8'in avantajı var. Ayrıca orta bÖlgede 35mm f1.8G objektif her zaman daha keskin ve kontrastlı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gece çekimi yapmak için bu lensi almana gerek yok derim. Boşuna para harcama. Tripod la uzun pozlamayla istediğin sonucu alırsın. Zaten nikonlar genel olarak gece çekimlerinde başarılı makineler o yüzden paranı başka ekipmanlar almakta kullan derim. 35mm veya 50mm prime lensler genelde portre çekimlerinde işe yarar (keskinlik, arka alanı bokehleme vs) Yine de seçim senin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

uzun pozlama yapman gerekecek gece çekimlerinde en iyisi bir de tripot almanızda yarar var diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.