Can Aydemir 4 Oluşturuldu: Şubat 13, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 13, 2013 Selamlar,Çok uzun süre olmadı fotoğrafa başlayalı ve bir takım aksiliklerden dolayı, uzun bir süredir sadece okuyabiliyorum fotoğraf/fotoğrafÇılık ile ilgili.Ben Nikon D5100 kullanıyorum. Alırken gece fotoğraf Çekmeye en elverişli makinenin D5100 olduğunu görüp almıştım. Benim Çekmek istediğim fotoğraflar genel olarak şehir ve gece fotoğrafları olduğu iÇin de düşük diyaframlı bir lens almak peşindeyim bu aralar. Dolayısı ile, makinem full frame de olmadığı iÇin, en genel kullanıma uygun olduğunu düşündüğümden(zira hepinizin bildiği gibi, fotoğraf makineniz olduğunu duyunca her arkadaş organizasyonunda da otomatik fotoğrafÇı ilan ediliyorsunuz) Nikon 35mm AF-S 1.8f lens almayı düşünüyorum.Fotoğrafta yeni olduğum iÇin buraya yazıp sizlerin fikirlerini sormak istedim. Ne dersiniz? Doğru yolda mıyım sizce? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kadir alpago 50 Şubat 13, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 13, 2013 gönderildi Merhaba ;crop body sahıbı oldugunuz için ( benım gibi. ) Nikon 35mm AF-S 1.8f crop farkından dolayı yaklaşık 52,5mm e tekabül ediyor. crop farkları ile ilgili denemleri aşağıdaki linkten bakabilirsin. 35mm ile çok keskin çok iyi manzara çekimleri yapabilisin. Ayrıca portre çekimlerinde de sana yardımcı olacaktır. Ama tabiki portre çekimi için 70-200 veya 55-200 daha ıyı sonuclar verecektir.http://www.digified.net/focallength/ 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
olcay kolcu 17 Şubat 13, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 13, 2013 gönderildi lens almak yerine bir tripot alıp uzun pozlamalar yaparsan eğer daa güzel sonuçlar alırsın diyaframı açmak alan derinliğini olumsuz etkiliyor bazen 1,8 değilde 9-11 değerlerinde çekmek gerekebilir onun için lensden ziyade trip almanı tavsiye ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Şubat 14, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi Zaten makinende alabileceğin otomatik focuslu lens sayısı oldukça az.35mm F1.8G fazlası ile işini görecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 14, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi 35mm f1.8 çok iyi bir objektif. Ucuz ve optik olarak çok üst seviyede. Düşünmen gereken iki şey var:1) "Açısı bana yeter mi"? Elindeki 18-55 ya da 18-105'te sadece 35mm ile biraz gezmeyi dene, eğer sana yetiyorsa sorun yok.2) Elinde 18-55mm VR var diyelim. Bu objektifin 35mm'de maksimum diyaframı f5. VR sana yaklaşık 3 stop kazandıracak. f5'ten 3 stop geri say, oldu sana f1.8! Yani eğer statik objeleri çekiyorsan elindeki VR'lı bir objektif 35mm f1.8 kadar iş yapar. Örneğin ev ortamlarında çekilen eş-dost fotoğraflarında bÖyle geniş diyaframlı objektiflerin VRlılara gÖre avantajı yok. Hatta topluluk fotoğraflarında net alan derinliği azaldığı için bence dezavantajı bile var. Ama eğer "hareketli şeyleri çekerim" dersen (Örneğin çocuklar) o zaman f1.8'in avantajı var. Ayrıca orta bÖlgede 35mm f1.8G objektif her zaman daha keskin ve kontrastlı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Can Aydemir 4 Şubat 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi Elimde güzel bir tripod var zaten amcam'dan bana kalan. Onu kullansam sanırım iyi olacak Ama 35mm 1.8 epey aklıma yattı. Çok teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
OZAN GÜNAY 1 Şubat 14, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi Gece çekimi yapmak için bu lensi almana gerek yok derim. Boşuna para harcama. Tripod la uzun pozlamayla istediğin sonucu alırsın. Zaten nikonlar genel olarak gece çekimlerinde başarılı makineler o yüzden paranı başka ekipmanlar almakta kullan derim. 35mm veya 50mm prime lensler genelde portre çekimlerinde işe yarar (keskinlik, arka alanı bokehleme vs) Yine de seçim senin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Can Aydemir 4 Şubat 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi Hepinize çok çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yadımcı oldunuz bana Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 14, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 14, 2013 gönderildi uzun pozlama yapman gerekecek gece çekimlerinde en iyisi bir de tripot almanızda yarar var diye düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın