Emre Ömür 2 Oluşturuldu: Şubat 15, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 15, 2013 Merhabalar 2 yıl Türkiye garantili fotoğraf makinemin Kit Lensi olan (18-105 mm f3.5- f5.6) zoom lastiğinin gevşediğini fark ettim yaklaşık 5 ay garantisi kalan bu objektifin zoom lastiğini garanti kapsamında değiştirtebilir miyim ? Yoksa bu bir tür kullanıcı hatası mı sayılır ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Şubat 15, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 15, 2013 gönderildi Girmesi lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 16, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 16, 2013 gönderildi Garanti kapsamında olmalı. Garantiye gönderirseniz düzeltilir ve cevabıda bizle paylaşırsanız bizde tam olarak öğrenmiş oluruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ömür 2 Nisan 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Evet geçenlerde servise gönderdiğim lens için bu gün geri dönüş yaptılar. 18-105 kit lens in lastik değişim ücreti 40 tl imiş ve Dünya da hiç bir Nikon servisinde zoom lastiği değişimi garanti kapsamına girmemekteymiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Evet dedikleri gibi makina kauçukları ve lens' lastikleri garantiye girmez. Kendiniz farklı çözümler bulmanız gerekiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Yanlis hatirlamiyorsam ebay da 5$ a bu lastikleri satiyorlar. Hemde rengarenk (orjinal degil elbette) ancak 40tl ye onu yaptiracagima 5$ a renkli bir lastik alip yoluma devam ederdim. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ömür 2 Nisan 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Bana göre zoom halkası , makinede en çok kullanılan,hayliyle de ister istemez en çok yıpranan parçalardan birisi. Keşke garanti süre boyunca 1 kez ücretsiz değiştirme hakkımız olsaymış.Hiç değilse objektif daha uzun süre kondisyonlu olarak dururdu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ömür 2 Nisan 8, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Yanlis hatirlamiyorsam ebay da 5$ a bu lastikleri satiyorlar. Hemde rengarenk (orjinal degil elbette) ancak 40tl ye onu yaptiracagima 5$ a renkli bir lastik alip yoluma devam ederdim.Sakıncası yoksa bahsettiğiniz lastiklerin ebay link ini paylaşabilir misiniz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi 24-70 F2,8 Nanonun lastiği de özellikle sıcak coğrafyalarda ilk 3 ayda yamuluyor. Maalesef garantisi yok, avrupdada lastik 25 euro, posta ücreti 14 euro, tabii bunu kendiniz değiştirmek zorundasınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi http://www.ebay.com/itm/Lens-Band-STOP-ZOOM-CREEP-for-Canon-24-105mm-in-Red-/160961140483?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item257a081703Mevcut yıpranmış olanın üzerine tak, yoluna devam et. En ucuz çözüm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Bu lens bandın amacı farklı ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Benim bildiğim sırf görüntü amaçlı millet alıp kullanıyor.Eğer orjinal lastik deforme olup insanı rahatsız ediyorsa bu üstüne takılıp kullanılabilir. Şahsen ben olsam öyle yapardım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 8, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 8, 2013 gönderildi Bu lastik normal şartlarda yeterince sıkmayabilir. Çünkü amaÇ farklı. Lenslerin bazılarında belli bir zaman sonra oluşan kendi kendine kayma olayını önlemek iÇin. Linkteki fotolarda da konuyu aÇıklamışlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 9, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 9, 2013 gönderildi Emin olmamakla beraber bana yinede iş görebilir gibi geliyor.Fotoğraflardan tam sıkıyormu anlamak güç ama bir boy ufak alıp denenebilirdi Gerçi ebay da bunu ararken 10-20$ arasında bir kaç zoom lastiğide gördüm.Belki ihtiyaç duyulan lense göre aranısa denk gelinebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın