METE ÇALIŞKAN 0 Oluşturuldu: Şubat 19, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 19, 2013 ikinci el nikon d80 aldım 18-135 lensle birlikte çekim yaparken bazen hatta çoğunlukla netleme yapmıyor objektif kendini parçalıyo lensinde gövdeden biraz oynadığını farkettim .. bazı zamanlar çekim yapıyo manuel netleme de hiç sıkıntı yok gayet iyi çekiyo sizce sorun nerde lens te mi başka lens taksam olur mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 19, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2013 gönderildi İmkanınız varsa bir objektifi değiştirin. Parçalıyor derken anlamadım netleme yapmaya çalışırken çok mu ses çıkarıyor. 18-135 objektif bildiğim kadarıyla ses çıkarmaması lazım sizin anlatımınızdan benim anladığıma göre. objektifin üstünde af düğmesi var onu a konumunda olması lazım belki m a anahtarında da problem olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
METE ÇALIŞKAN 0 Şubat 19, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 19, 2013 gönderildi sayın zülfü bey başka bi arkadaştan lens bulup denicem. bi yeri netlemeye çalışırken bikaç kere gidip geliyo netleme bide baya baya sanki içinde diş kaçırıyomş gibi ses çıkarıyo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 19, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2013 gönderildi Sensör belkide netlemek istediğiniz yerde fazla ışık olmadığı için netleme yapamıyorda olabilir. AF yardımcı aydınlatma ışığı yanıyor mu netleme yapmaya çalışırken? Eğer tuhaf sesler geliyorsa objektifte problem olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Şubat 19, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 19, 2013 gönderildi Obje ile aranızda olan mesafe bu Fokuslanamama sıkıntısına yol açıyor olabilir..Öncelik olarak farklı bir lens ile deneme yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 20, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 20, 2013 gönderildi Objektif ciddi derecede oynuyor mu? Ağır objektif kullanımından dolayı bayonet gevşememistir inşallah. Bayonet gevşemisse otomatik odak doğru çalışmaz bazen. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
METE ÇALIŞKAN 0 Şubat 21, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2013 gönderildi ben bi fotoğrafçıya götürdüm netleme vidalarında zorun var netlemeyi tutmuyo dedi sizin bayonet dediğiniz nedir ertan bey? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
METE ÇALIŞKAN 0 Şubat 21, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2013 gönderildi mesafe veya ışıkta hiç problem yok başka lens taktım oldu problem obejektifin netlemesinde içinde bişeyler diş kaçırıyomş gibi ses geliyo sanki Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Şubat 21, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 21, 2013 gönderildi O zaman içiniz rahat olsun.. Sizin ekipmanı baz alarak konuşuyorum; Lens bozulmasını Body ile alakalı bir probleme tercih ederdim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 21, 2013 gönderildi Paylaş Şubat 21, 2013 gönderildi ben bi fotoğrafÇıya götürdüm netleme vidalarında zorun var netlemeyi tutmuyo dedi sizin bayonet dediğiniz nedir ertan bey?Objektifin gövdeye takıldığı alan. Objektifin bağlantısı veya gövdedeki bağlantıda milimetrik Çatlaklar ya da oynamalar varsa odak şaşabilir. Bir gövdede yaşamıştım bu sorunu, artık objektif ağırsa kesinlikle sadece gövdeden tutmuyorum mutlaka destekliyorum ya da objektiften tutuyorum.Ama Mehmet Bey'in dediği daha yükse ihtimal sanki. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
METE ÇALIŞKAN 0 Şubat 21, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 21, 2013 gönderildi teşekkür ederim yorumlarınız için anlayan birine yapması için verdim adam 50-100 lira arası bi ücreti olur dedi için açıp probleme bakmam lazım dedi sizce napıyım ısparta gibi küçük biyerde yaşıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aziz karaburunoğlu 0 Nisan 3, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 3, 2013 gönderildi mete bey merhabalar. yaşadığınız sorun özellikle de telede başgösteriyor ise gmr dediğimiz parça arızalanmıştır ve servisimize ulaştırmanız durumunda aynı gün içerisinde garantili olarak yapımı tamamlanır. teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın