İçeriğe git

D80 netleme sorunu acil yardım?


METE ÇALIŞKAN

Recommended Posts

ikinci el nikon d80 aldım 18-135 lensle birlikte çekim yaparken bazen hatta çoğunlukla netleme yapmıyor objektif kendini parçalıyo lensinde gövdeden biraz oynadığını farkettim .. bazı zamanlar çekim yapıyo manuel netleme de hiç sıkıntı yok gayet iyi çekiyo sizce sorun nerde lens te mi başka lens taksam olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İmkanınız varsa bir objektifi değiştirin. Parçalıyor derken anlamadım netleme yapmaya çalışırken çok mu ses çıkarıyor. 18-135 objektif bildiğim kadarıyla ses çıkarmaması lazım sizin anlatımınızdan benim anladığıma göre. objektifin üstünde af düğmesi var onu a konumunda olması lazım belki m a anahtarında da problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sayın zülfü bey başka bi arkadaştan lens bulup denicem. bi yeri netlemeye çalışırken bikaç kere gidip geliyo netleme bide baya baya sanki içinde diş kaçırıyomş gibi ses çıkarıyo

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sensör belkide netlemek istediğiniz yerde fazla ışık olmadığı için netleme yapamıyorda olabilir. AF yardımcı aydınlatma ışığı yanıyor mu netleme yapmaya çalışırken? Eğer tuhaf sesler geliyorsa objektifte problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben bi fotoğrafÇıya götürdüm netleme vidalarında zorun var netlemeyi tutmuyo dedi sizin bayonet dediğiniz nedir ertan bey?

Objektifin gövdeye takıldığı alan. Objektifin bağlantısı veya gövdedeki bağlantıda milimetrik Çatlaklar ya da oynamalar varsa odak şaşabilir. Bir gövdede yaşamıştım bu sorunu, artık objektif ağırsa kesinlikle sadece gövdeden tutmuyorum mutlaka destekliyorum ya da objektiften tutuyorum.

Ama Mehmet Bey'in dediği daha yükse ihtimal sanki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teşekkür ederim yorumlarınız için anlayan birine yapması için verdim adam 50-100 lira arası bi ücreti olur dedi için açıp probleme bakmam lazım dedi sizce napıyım ısparta gibi küçük biyerde yaşıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

mete bey merhabalar. yaşadığınız sorun özellikle de telede başgösteriyor ise gmr dediğimiz parça arızalanmıştır ve servisimize ulaştırmanız durumunda aynı gün içerisinde garantili olarak yapımı tamamlanır. teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.