İçeriğe git

D800 video süresini öğrenmek?


cemil

Recommended Posts

Değerli arkadaşlar,

İki gün önce Avusturyadan D800 aldım. Alırken perde sayısını kontrol ettim 20 olarak gördüm ve aldım. Sonradan aklıma acaba makinem ile video çekilmişmidir sorusu geldi.

çekilen videoların toplam süresini, perde sayısını gördüğümüz gibi görebiliyormuyuz?

Saygılarımla,

Cemil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunun çok da önemi yok, sonuçta saatlerce süren video çekimleri yapmış olamazlar. Kaldı ki bu işlemin makineye zararı konusunda henüz tam olarak bilimsel bir açıklama mevcut değil. Sensörün performansı çok uzun yıllar sonra bir miktar düşme gösterebilir belki. Sensörden ziyade shutter mekanizmasında aşınma olmaktadır, bundan dolayı çekim sayısına dikkat edilmektedir.

Adam 20 çekim yapmış ama her bir çekimi gece yıldızlarla yaptığını farzedersek ve tek kare için 3 saat pozlama yapmış varsayarsak? Ne olur o zaman, makinemiz ölmüş müdür?

Gökhan'ın da dediği gibi takmayın bu noktalara, laboratuvar ortamında makinenizin performansını teste tabi tutacak değilsiniz. Bunlarla vakit kaybetmek yerine bir an önce makinenizi tanımaya başlayın, bolca okuyun ve pratik yapın, böylece makinenin hakkını vermiş olursunuz. Emin olun o makine ne kadar çekim yapmış olursa olsun sizin beklentilerinizi karşılayabilecek güçtedir.

Teşekkür ederim Mehmet Bey, uzun süredir nikon kullandığım için makinenin çoğu özelliğine hakimim, sadece video kısmına yabancıyım onada bakacağız artık :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim Mehmet Bey, uzun süredir nikon kullandığım için makinenin çoğu özelliğine hakimim, sadece video kısmına yabancıyım onada bakacağız artık :)

Arkadaşlar, nikon'a bu konuyu yazdım. çekilen toplam video süresi öğrenilemiyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.