İçeriğe git

Bana bi konuda yardım ederseniz çok sevinirim.


Recommended Posts

Merhabalar . Bende Nikon D90 18.105 var . Ben 18-105 lensimi satıp yerine 50mm ve 18-55 almayı düşünüyorum çünkü beni genellikle portre çektiğim için 50mm bu konuda beni tatmin edecektir diye düşünüyorum 18-105 50mm kadar keskin ve net sonuçlar vermiyo ilerde pişman olurmuyum sizce . Aldığım karar doğrumu ? Şimdiden çok teşekkürler ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sizin yerinizde olsam 18-105'i satmazdım(he diyorsanız ki illa satacağım sizinle fiyat konuşurum konuyla ilgili keza ben almayı düşünüyorum). 15-55'in hiçbir fazlası yok(hatta 50mm eksiği var :) ). Ben Nikon D5100 kullanıyorum. 18-55'imin keskinliğinden ben de şikayetçi olduğum için 35mm f1.8 almayı planlıyorum. Ama yanında bir de zoom lens olsun istediğim için 18-105 alacağım sanırım. Gönül ister ki 24-70 f2.8 alayım ama azıcık pahalıymış. Uzun lafın kısası ben derim ki hiç satma 18-105'i, git onun yerine 50mm f1.8 al yine yanında o da olsun. Nerde gerekeceği belli olmaz. Zaten lensler arasında en ucuzlarından biri. Ayrıca sen D90 kullanıyorsun. D90'ın body'sinde auto-focus var bildiğim kadarıyla dolayısıyla zaten eski nesil 50mm lensleri de gönül rahatlığı ile kullanabilirsin(diye biliyorum).

Hatam varsa lütfen düzeltin.

Saygılar sevgiler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

50 mm bir portre lens değildir.Portre için 60 mm ile 150 mm aralığındaki her lensi kullanabilirsin.

Kaynak : http://www.nikonturk.com/konu/1114-nikon-50mm-lens-yardimi/page__fromsearch__1

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Batuhan'cim bu foruma zaten bir soru sormak, yardım almak için geliyorsun. Başlığa hangi konuda yardım istediğini yazarsan daha iyi olur.

50mm f1.8D pahalı değil. Sana tavsiyem para biriktirip bu objektifi al, 18-105'i satma. 18-105mm senin kısa telefoto ihtiyacını da görür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence 18-105 ini satip 50mm ve 18-55 alma gibi bir hata yapma derim elinde hic olmazsa biraz zoom u olan bi lens bulunsun derim.Maddi konulardan dolayi diyosan bilemem ama 50mm lens cok pahali bi lens değil ben vatandan sıfırını 280 TL ye 12 taksitle aldim.Ayrıca 50mm portre lensidir veya değildir diye bisey yok tamamamen senin kullanmana ve becerine kalmıs bisey 18-105 le ve ya 35mm le gayet güzel portre çekenler var.50mm lensin avantajı keskin renkler vermesi ve diyaframinin 1,8 e kadan iniyo olabilmesi güzel arka plan öldürmesi ve bokehler olusturmasidir bence.Fazla uzattim galiba :) İns yardimci olabilmisimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi ben sat diyecem herkes satma demiş. Ama satmasan daha iyi olur. Yada şöyle bir imkanın varsa dene al 50 mm ve 18-55 mm objektifleri bir dene baktın işini görüyor sıkıntı yok tamam okeydir. Kullan. Ama böyle bir imkanın yok ise az para biriktir. 50 mm alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.