DenizBil 3 Oluşturuldu: Mart 12, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Mart 12, 2013 Nikon D3000 ve Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 G ED Lens ile ne kadar kaliteli doğa ve manzara çekimleri yapabilirim harici bir flaşa ihtiyacım olur mu daha yeni başladım fotoğraf çekmeye teknik olarak pek bir bilgim yok elimdeki makina ve lens başlangıç olarak yeterli mi? . çektiğim fotoğrafları düzenlemek için hangi programı kullanmalıyım ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Son 5-6 sene içinde çıkmış her makineyle harika fotoğraflar çekilir. Fotoğraf çektikçe flaşa ihtiyacın olup olmadığını anlayacaksın.Bir ya da iki fotoğraf kitabı alıp okumanı tavsiye ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizBil 3 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Son 5-6 sene içinde çıkmış her makineyle harika fotoğraflar çekilir. Fotoğraf çektikçe flaşa ihtiyacın olup olmadığını anlayacaksın.Bir ya da iki fotoğraf kitabı alıp okumanı tavsiye ederim.. Teşekkürlerimi iletirim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Elindeki makine yeterli ama kursa gitmenide tavsiye ederim çünkü kimse hakkını vermiceği bir spor araba almak istemez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizBil 3 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Elindeki makine yeterli ama kursa gitmenide tavsiye ederim çünkü kimse hakkını vermiceği bir spor araba almak istemez. tavsiye için teşekkürler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
olcay kolcu 17 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Elindeki makina giris seviyesi için yeterli bir makina bıkmadan ve usanmadan fotograf çek ilk başlarda belki hayalini kurduğun resimler olmaya bilir ama hevesini kırma hiç kursa gitmekdense internetten araştırmaylada bişeyler öğrenebilirsin kurs için maddi bi kaynak ayırmana gerek yok kursların öğrettikleri şeyler belli onlari internetten öğrenebilirsin öncelikle Enstantene diyafram ve iso üçlüsünü araştırmakla başlayabilirsin. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizBil 3 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Elindeki makina giris seviyesi için yeterli bir makina bıkmadan ve usanmadan fotograf çek ilk başlarda belki hayalini kurduğun resimler olmaya bilir ama hevesini kırma hiç kursa gitmekdense internetten araştırmaylada bişeyler öğrenebilirsin kurs için maddi bi kaynak ayırmana gerek yok kursların öğrettikleri şeyler belli onlari internetten öğrenebilirsin öncelikle Enstantene diyafram ve iso üçlüsünü araştırmakla başlayabilirsin. bilgilendirmeniz için teşekkürler. belki şimdi değil ama kursa ihtiyaç duyarsam gidebilirim şu anda internetten faydalanmaya çalışıyorum biraz karışık geliyo ıso enstantene ve diyafram değerlerini nerede hangi ortamda nasıl ayarlamam gerekli umarım en kısa sürede çözerim ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
olcay kolcu 17 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi bilgilendirmeniz için teşekkürler. belki şimdi değil ama kursa ihtiyaç duyarsam gidebilirim şu anda internetten faydalanmaya çalışıyorum biraz karışık geliyo ıso enstantene ve diyafram değerlerini nerede hangi ortamda nasıl ayarlamam gerekli umarım en kısa sürede çözerim ...Makinenizi ilk önce otomatikde kullanıp değerlerine bakarak biraz fikir sahibi olabilirsiniz sonra yavas yavas "P-S-A-M" modlarına geçerek kafanızda biseyleri oturtabilirsiniz diye düşünüyorum eğer yanlışım varsa forumdaki diğer üyeler beni düzeltsin çünkü yanlış bilgi vermek istemem kimseye. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizBil 3 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Makinenizi ilk önce otomatikde kullanıp değerlerine bakarak biraz fikir sahibi olabilirsiniz sonra yavas yavas "P-S-A-M" modlarına geçerek kafanızda biseyleri oturtabilirsiniz diye düşünüyorum eğer yanlışım varsa forumdaki diğer üyeler beni düzeltsin çünkü yanlış bilgi vermek istemem kimseye. peki auto çekim fotoğrafı çektiğim alanın yada ortamın yakalamak isteğim değerlerin en doğrusunu mu yanstır hata payı da olablir mi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Makinenizi ilk önce otomatikde kullanıp değerlerine bakarak biraz fikir sahibi olabilirsiniz sonra yavas yavas "P-S-A-M" modlarına geçerek kafanızda biseyleri oturtabilirsiniz diye düşünüyorum eğer yanlışım varsa forumdaki diğer üyeler beni düzeltsin çünkü yanlış bilgi vermek istemem kimseye.auto modda değerlere baksada iso dıyafram enstantane net alan derınlıgı temel bilgi olmadıgı için anlamayacak program moduda zaten yarı auto onuda kullanabılır.öncelikle temel egitim fotoğrafcılık videolarını izlemeli sonra zaten uygulayarak öğrencek.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Mart 13, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Nikon D3000 ve Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 G ED Lens ile ne kadar kaliteli doğa ve manzara çekimleri yapabilirim harici bir flaşa ihtiyacım olur mu daha yeni başladım fotoğraf çekmeye teknik olarak pek bir bilgim yok elimdeki makina ve lens başlangıç olarak yeterli mi? . çektiğim fotoğrafları düzenlemek için hangi programı kullanmalıyım ?Merhaba;Teknik bilgilerinizi artırmak için önce şuradan başlayın. Bu linkte yer alan 1. ve 2. web sayfasındaki konuları özellikle ISO, diyafram ve perde hızı (enstantene, obtüratör, örtücü) konularını çok iyi anlayın. çünkü işin % 80 i bunlarla dönüyor. Bu kamera sizin işinizi rahatlıkla görür. Flaş'ı doğa ve manzara çekimlerinde bildiğiniz gibi kullanamazsınız. Başka amaçlarla kullanılabilir ama başlangıç için kameranın flaşı size yeter. Fotoğraf düzenlemek için en uygun program Nikon'un yazılımı Capture NX ama herkes Photo Shop kullanıyor. Tercih sizin. Başka sorularınız olursa buradayız.Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizBil 3 Mart 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Merhaba;Teknik bilgilerinizi artırmak için önce şuradan başlayın. Bu linkte yer alan 1. ve 2. web sayfasındaki konuları özellikle ISO, diyafram ve perde hızı (enstantene, obtÜratör, örtÜcÜ) konularını çok iyi anlayın. çÜnkÜ işin % 80 i bunlarla dönÜyor. Bu kamera sizin işinizi rahatlıkla görÜr. Flaş'ı doğa ve manzara çekimlerinde bildiğiniz gibi kullanamazsınız. Başka amaçlarla kullanılabilir ama başlangıç için kameranın flaşı size yeter. Fotoğraf dÜzenlemek için en uygun program Nikon'un yazılımı Capture NX ama herkes Photo Shop kullanıyor. Tercih sizin. Başka sorularınız olursa buradayız.Selamlar,Merhaba; Verdiğiniz bilgiler benim için oldukça açıklayıcı oldu teşekkÜrlerimi iletirim en kısa zamanda edindiğim bilgilerle iyi fotoğraflar çekmek tek gayem umarım başarabilirim tekrardan teşekkÜrler... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Merhaba;Verdiğiniz bilgiler benim için oldukça açıklayıcı oldu teşekkÜrlerimi iletirim en kısa zamanda edindiğim bilgilerle iyi fotoğraflar çekmek tek gayem umarım başarabilirim tekrardan teşekkÜrler...İstersen başarırsın,istemezsen zaten başarmamışsın demektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğitçe 0 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi bana da yardımcı olursanız çok sevinirim bir tane yemek bloğum var yani bol bol yemek resimi çekiyorum.bunun için nikon coolpıx s6150 aldım ama istediğim görüntü kalitesini bir türlü bulamıyorum,bu konu da yardımcı olursanız sevinirm.çünkü nikon d3000 almaya niyetim var.Sizce işimi görürmü.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi bana da yardımcı olursanız çok sevinirim bir tane yemek bloğum var yani bol bol yemek resimi çekiyorum.bunun için nikon coolpıx s6150 aldım ama istediğim görüntü kalitesini bir türlü bulamıyorum,bu konu da yardımcı olursanız sevinirm.çünkü nikon d3000 almaya niyetim var.Sizce işimi görürmü.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM...Her türlü DSLR olur. Bir tane üçayak alın sadece. Masa tipi üçayak da tavsiye ederim, masadaki tabakları çekmek için faydalı oluyor bazen.Aynasız makine de olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğitçe 0 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi Her türlü DSLR olur. Bir tane üçayak alın sadece. Masa tipi üçayak da tavsiye ederim, masadaki tabakları çekmek için faydalı oluyor bazen.Aynasız makine de olur.cevabınız için teşekkürler ilk önce DSLR ne onu bilmiyorum söyledğim makineler işimi görürmü?nikon coolpıx s6150 dijital foğraf mekinemde DSLR varmıdır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi cevabınız için teşekkürler ilk önce DSLR ne onu bilmiyorum söyledğim makineler işimi görürmü?nikon coolpıx s6150 dijital foğraf mekinemde DSLR varmıdır?Bütçeniz nedir, ona göre cevap vereyim O Nikon s6150 DSLR değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğitçe 0 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi 800-900 arası bir şeyler...artık ümidi kestim fotoğraf makınemi kullanmıyorumI pad le yemeklerimin resmini çekiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Kasım 5, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 5, 2013 gönderildi benim kullandığım ilk dslr makine yani ilk göz ağrım iyi bir makinedir. başlangıç için idela bence. hayırlı olsun şimdiden ama kurs imkanınız varsa giderseniz daha iyi olur internette ne kadarda bilgi bulsanız bire bir eğitim gibisi olacağını sanmıyorum. Tabi imkan ve ayırabileceğiniz bir bütçeniz var ise tabi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evcan ali 10 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi nikonun bu makinelerinde iso performansı çok kötü. ışığın yetersiz olduğu durumlarda çok zor netleme yapıyorlar. anca doğa ve manzara fotoğraflarında sıkıntı yaşamazsınız. elinizdeki lenste fazlasıyla işinizi görecektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğitçe 0 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi nikonun bu makinelerinde iso performansı çok kötü. ışığın yetersiz olduğu durumlarda çok zor netleme yapıyorlar.anca doğa ve manzara fotoğraflarında sıkıntı yaşamazsınız. elinizdeki lenste fazlasıyla işinizi görecektir.yardımınız için teşekkürler...YANİ YORUMLARDAN SONUç OLARAK NİKON d 3000 ALMALIMIYIM ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evcan ali 10 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi d3000 almayın hocam. en azından 2. el bir d90 almalısınız. bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi 800-900 arası bir şeyler...artık ümidi kestim fotoğraf makınemi kullanmıyorumI pad le yemeklerimin resmini çekiyorum 800-900 arasına sıfır Olympus E-PM1 alın. Kit objektifi iyidir, http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=8242Kalan parayla da önceşöyle bir üçayak alın: http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7247Bu üçayak ile makineyi masa üzerinde sabitleyebilirsiniz.Nasıl şeyler çekmek istediğinizi bilmediğimden genel-geçer şeyler söyledim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evcan ali 10 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi 800-900 arasına sıfır Olympus E-PM1 alın. Kit objektifi iyidir, http://www.fotozeyne...&productid=8242Kalan parayla da önceşöyle bir üçayak alın: http://www.fotozeyne...&productid=7247Bu üçayak ile makineyi masa üzerinde sabitleyebilirsiniz.Nasıl şeyler çekmek istediğinizi bilmediğimden genel-geçer şeyler söyledim.doğa ve manzara fotoğrafı çekecek hocam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 6, 2013 gönderildi Paylaş Kasım 6, 2013 gönderildi doğa ve manzara fotoğrafı çekecek hocam.Ben yemek gibi anladım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın