Turan Babacan 211 Oluşturuldu: Mart 13, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Mart 13, 2013 Geçen gün Vatanbilgisayarda nikon lenslere bakarken metal değilde plastik gövdeli lens olduğunu farkettim. Metallarinden olup olmadığını sorduğumda cevap olarak metallerin eski ürün olduğunu ve artık lenslerin metallerin yapılmadığını, plastik olarak üretildiğini söyledi.Bana inandırıcı gelmedi. Gerçekten böyle bir şey var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mart 13, 2013 gönderildi Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Benim bildiğimde yok artık eskilerde vardı detaylı bilgiyi Mehmet abi verir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Mart 13, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 13, 2013 gönderildi Geçen gün Vatanbilgisayarda nikon lenslere bakarken metal değilde plastik gövdeli lens olduğunu farkettim. Metallarinden olup olmadığını sorduğumda cevap olarak metallerin eski ürün olduğunu ve artık lenslerin metallerin yapılmadığını, plastik olarak üretildiğini söyledi.Bana inandırıcı gelmedi. Gerçekten böyle bir şey var mı?Turan Bey;Sorunuzu pek anlamadım aslında. Lensin dış kısmından mı yoksa gövdeye takılan bayonet kısmından mı bahsediyorsunuz. Eğer bahsettiğiniz kısım gövdeye takılan bayonet kısmı ise o zaman Vatan bilgisayardaki Vatandaşın söylediği tamamen kulaktan dolma saçma bir bilgi. çünkü tam tersine plastik bayonetli lensler ucuz kit lenslerde kullanılır. Metal bayonetli lensler ise kit lensler hariç diğer lenslerde kullanılır. Eskilik veya yenilikle bir ilgisi yok.Selamlar, 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Mart 14, 2013 gönderildi Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Gövde yapısı itibari ile bu soruyu sorduğunuzu düşünüyorum..Ve vatan bilgisayardaki arkadaş haklı.. Eski seri lensler Metal gövdeydi, ağırdı ve maliyetli idi..Gövde biçimini plastik malzemeye çevirerek estetik açıdan, ağırlıktan ve maliyetten kazanım sağlandı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Gövdeye takılan metal kısmı.https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRkBEOxzrMDbmxc4SsEG4aCTuwLd7vORP2PT53rDVQgZEiWbcjupQ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Mart 14, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Gövdeye takılan metal kısmı.https://encrypted-tb...rDVQgZEiWbcjupQTuran Bey;Vatan bilgisayardaki o vatandaşa; Müşteriye yanlış bilgi vermemesini söyleyin ve doğrusunu siz anlatın. Metal aksam daha sağlamdır. Plastik ise adı üstünde plastiktir.Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mart 14, 2013 gönderildi Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Eskiden arabaların metal olarak üretilen bazı kısımları artık polimer olarak üretiliyor. Objektiflerdeki polimerlerin de kaliteleri var. Ucuz objektiflerde hafif polimer kullanılırken fiyat arttıkça kalite artıyor. Objektifi yerden yere atmiyorsaniz polimer çok yeterli ve hafif. Örneğin 24-70 ve 70-200ler tamamen metal olsa gülle gibi olurlardi Metalin verdiği his ayri tabi.Bir de hatırlatma: Modern arabalarda parçaların büyük kısmı birbirine yapıştırıliyor. Yapıştırıcı deyince aklımıza UHU geliyor ama bunlar kaynaktan bile sağlam bağlıyor malzemeleri. Bir de böyle düşünün 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Mart 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mart 14, 2013 gönderildi Bilgi için teşekkürler. ^^ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın