İçeriğe git

Tokina 11-16mm f/2.8 at-x pro dx ii Geniş Açı


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar 18-55 kit lens ile uzun zamandır fotoğraf çekmekteyim artık kendime bir lens almanın planlarını yaparken dün istanbul'a yolum düştü eminönü,sirkeci taraflarında gezerken hayyam pasajı ile birden karşı karşıya kaldım.Hiç aklımın ucundan bile geçmiyordu hayyam pasajını göreceğim.

Pasaja balıklama daldım :) Uzun zamandır aklımda geniş açı lens vardı internet üzerinden sürekli fiyat bilgilerine,kullanıcı yorumlarını takip ediyordum ama hangi marka,hangi aralıkta bir lens seçeceğim konusunda bir türlü karar veremiyordum.Sigma 10-20 arasında gidip gelirken birden fikrim değişti Tokina 11-16mm f/2.8 at-x pro dx ii aldım ve iyiki de öyle yapmışım lense resmen aşık oldum diyebilirim.

Ayrıca 77 mm Hoya HD uv filtre , B+W 77mm ND 3.0.1 (110) filtrlerine sahip oldum.

Pek fazla fotoğraf çekme imkanım olmadı ama lensin performansı inanılmaz 2.8 sabit diyaframı ile karanlıkta bile müthiş kareler çıkarıyor.Giriş seviyesi kullanıcılar için şiddetle tavsiye edebileceğim bir lens diyebilirim.Vaktim oldukça incelemeleri yazarım.

Edit: Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın arkadaşlar.Adminlerim konuyu ilgili yere taşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Merak eden olursa Tokina 11-16mm'nin ilk versiyonunu kısaca incelemiştim: http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/02/tokina-at-x-116-if-pro-dx-objektif.html

Burada da sürekli şikayet edilen CA sorunuyla ilgili bir yazı: http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2010/09/tokina-11-16nn-optik-kusurlar-uzerine.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.