Yasin Sh-zade 7 Nisan 4, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 4, 2013 gönderildi O zaman bizde aramızda para toplayıp kuralım Nikon TÜrkiye fabrikasını... Ürettiklerimizi de sadece TÜrkiye içinde satalım... sadece Turkiye icinmi? AZerbyacanan yoxmu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 5, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 5, 2013 gönderildi sadece Turkiye icinmi? AZerbyacanan yoxmu? Merak etme burada ürettiklerimizden sizlere de göndeririz ama iade almıyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim ŞENER 28 Nisan 5, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 5, 2013 gönderildi Yaklaşık 10 yıl önce 1,7 milyon dolar yatırım + 1,5 milyon dolar işletme sermayesi ile Çanakkale de 100 işÇi Çalıştıracak seramik fabrikası kurulduğuna şahidim (fabrika halen faaliyettedir.) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Batuhan Köse 63 Nisan 5, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 5, 2013 gönderildi MerhabaGeçen yaz Tayland gitmiştim. Biliyorsunuz Nikonun şu an büyük bir fabrikası bu ülkede. D600 ve altı body ler burada üretiliyor. Bir iki gözlemimi anlatayım. Orta sınıf dışarıda yemek yiyerek karınlarını 1 TL ye doyurabiliyorlar. 1 TL 17 Baht ediyordu. 5, 10 Baht ücrete yemek yenebiliyor. Asğari ücret 1700 Bath yani 100 TL. Yaşanacak yerde lüks bir ev 30.000 TL civarına alınabiliyor. Arazi çok ucuz. Oyma ve ağaç işçiliği çok süper. Bir usta bir kaç ay uğraşarak ağacı oyarak 3 boyutlu resim elde ediyor 20.000 baht satılabiliyor. Pek çok kişi yabancı dil biliyor. çalışkanlar da. çok güler yüzlüler asla sinirlenmiyor ve sakin davranıyorlar.Konumuza dönersek nikon fabrika kuracam dediğinde eminim devlet araziyi bedava veriyordur. Elektirik de çook ucuz. Su da. Düşünsenize bizim yazın ödediğimiz elektirik faturası adamların asgari ücreti. Boş betondan bir bina 4-5 M kurulur. Sonra içinin kablolaması tesisatı da 1-2 M tutsa. Makineleri de japonyada kapatacağı bir üretim bandından getirse kendi olanakları ile taşıtsa yerleştirse sana ucuzundan ucuz bir ülkede fabrika. bu arada benim söylediğim fiyatlar Tayland için geçerli ve o bölgede Tayland dan daha fakir çook ülke var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Nisan 5, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 5, 2013 gönderildi MerhabaGeçen yaz Tayland gitmiştim. Biliyorsunuz Nikonun şu an büyük bir fabrikası bu ülkede. D600 ve altı body ler burada üretiliyor. Bir iki gözlemimi anlatayım. Orta sınıf dışarıda yemek yiyerek karınlarını 1 TL ye doyurabiliyorlar. 1 TL 17 Baht ediyordu. 5, 10 Baht ücrete yemek yenebiliyor. Asğari ücret 1700 Bath yani 100 TL. Yaşanacak yerde lüks bir ev 30.000 TL civarına alınabiliyor. Arazi çok ucuz. Oyma ve ağaç işçiliği çok süper. Bir usta bir kaç ay uğraşarak ağacı oyarak 3 boyutlu resim elde ediyor 20.000 baht satılabiliyor. Pek çok kişi yabancı dil biliyor. çalışkanlar da. çok güler yüzlüler asla sinirlenmiyor ve sakin davranıyorlar.Konumuza dönersek nikon fabrika kuracam dediğinde eminim devlet araziyi bedava veriyordur. Elektirik de çook ucuz. Su da. Düşünsenize bizim yazın ödediğimiz elektirik faturası adamların asgari ücreti. Boş betondan bir bina 4-5 M kurulur. Sonra içinin kablolaması tesisatı da 1-2 M tutsa. Makineleri de japonyada kapatacağı bir üretim bandından getirse kendi olanakları ile taşıtsa yerleştirse sana ucuzundan ucuz bir ülkede fabrika.bu arada benim söylediğim fiyatlar Tayland için geçerli ve o bölgede Tayland dan daha fakir çook ülke var.konu zaten onlar değilki içine döşeyeceği sistemler kurulum tesisi onlar dışardan gelecek nakliyesi vs vs onlar ne kadar tutacak hepsi beraber az geldi bana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın