Guest Faruk Oluşturuldu: Nisan 6, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 6, 2013 Sor bi garip. Sayfalarca yazı yazılır buna. Biraz daraltalım soruyu.Ben amatör fotoğrafçılığa yeni başladım. Forumdan az çok tanırsınız zaten.Kafamda bi soru var. şöyle. "En güzel fotoğraflar nasıl çekilir?" Yani daha doğrusu şöyle sizde durum nasıl?(daha düzgün geliyor soru)Şimdi mesela ben çıkıyorum fotoğraf çekmeye. Arkadaşları çekiyorum manzara çekiyorum falan. Güzel bişey çekeyim diye uğraşıyorum. arada güzelleri çıkıyor tabi ama eve dönüp baktığımda en güzel fotolarım hiç beklemediğim anda rastgele çektiğim fotolar oluyor. "Vay bee.. Böyle mi çıkmış bu. iyiymiş. Dur bi işliym şunu" falan diyorum genelde. Aslı sorum şu: Acaba bu işin raconu mu bu? yani en güzel fotolar beklenmedik anlarda mı çıkar yoksa ben henüz acemi olduğum için mi durum böyle. Sizde olaylar nasıl işliyor onu merak ettim.Şimdiden çok teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Nisan 6, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 6, 2013 gönderildi Bir öneri: İnsanların çok olduğu bir meydana git ve biryere otur. 1 saat boyunca insanları seyret. Simit ye, su iç vs.. Fotoğraf çekme sadece seyredip "hangi sahneyi çekerdim" diye düşün. Ertesi sefer aynı yere gidip fotoğraf çek. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 7, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi Güzellik görecelidir. O sebepten teknik olarak bu sorunun cevabı yok.Bana gördüğün en güzel fotoğrafı göster, benim gibi cins biri;-Fotoğraf işte iyi çekmiş eleman der geçerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Faruk Nisan 7, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi Anladım teşekkür ederim.Peki ertan ve gökhan size şöyle bir soru sorayım: en beğendiğiniz fotoğrafınızı çekerken o fotonun çok güzel olacağını tahmin etmiş miydiniz yoksa o fotonun o kadar güzel olmasına biraz şaşırdınız mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Nisan 7, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi İkisi de doğru. Çok güzel olacak diye düşünüp gerÇekten güzel olan fotoğraflarım da var, sonradan eleme yaparken "aa güzel Çıkmış bu" dediklerim de. %80 planlayarak Çektiklerim güzel oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 7, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi Çektim diyip hüsrana uğradığım Çok fotoğraf oldu. Bu yüzden eğer Çekebiliryorsam o kareyi 2-3-5-10-50 kere Çekerim nasıl olsa film bitmiyor Ne Çektiğimin farkına bile varmadığım güzel fotoğraflarımda oldu.Ancak daha önce dediğim gibi bunlar sadece benim düşüncelerim. Benim iyim, kötüm.Senin iyi dediğine başkası iyi demez. Diyecek diye bir kaide de yok.GeÇen hafta 3-5 fotoğraf Çekecek zamanım oldu, işlediklerimi 500px isimli siteye yükledim.Benim bu ve bu güzel dediğim fotoğraflar 24 saatte 1 beğeni alırken. Sanırım bu oldu galiba dediğim fotoğraf bir anda yüzbinlerce fotoğraf arasında ilk 3000 e falan girdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Nisan 7, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi Yakaladığın ana bağlıdır güzel fotoğraf çekmek. Yani anı yakalayacaksın Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 7, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 7, 2013 gönderildi Sor bi garip. Sayfalarca yazı yazılır buna. Biraz daraltalım soruyu.Ben amatör fotoğrafçılığa yeni başladım. Forumdan az çok tanırsınız zaten.Kafamda bi soru var. şöyle. "En güzel fotoğraflar nasıl çekilir?" Yani daha doğrusu şöyle sizde durum nasıl?(daha düzgün geliyor soru)Şimdi mesela ben çıkıyorum fotoğraf çekmeye. Arkadaşları çekiyorum manzara çekiyorum falan. Güzel bişey çekeyim diye uğraşıyorum. arada güzelleri çıkıyor tabi ama eve dönüp baktığımda en güzel fotolarım hiç beklemediğim anda rastgele çektiğim fotolar oluyor. "Vay bee.. Böyle mi çıkmış bu. iyiymiş. Dur bi işliym şunu" falan diyorum genelde.Aslı sorum şu: Acaba bu işin raconu mu bu? yani en güzel fotolar beklenmedik anlarda mı çıkar yoksa ben henüz acemi olduğum için mi durum böyle. Sizde olaylar nasıl işliyor onu merak ettim.Şimdiden çok teşekkür ederim."En güzel fotoğraflar nasıl çekilir?"1-) çok iyi gözlemci olmak2-) Ne istediğini çok iyi bilmek3-) En uygun ışığı yakalamak4-) Kullandığın ekipmana hakim olmakKısaca ne aradığını biliyorsan, çekeceğin fotoğrafın güzel olacağını da yüksek bir yüzde oranıyla tahmin edebilirsin. 3 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın