İçeriğe git

Nikon D90 - Video Kayıt Süresi !


T. Ç

Recommended Posts

Merhaba

Nikon D90'ımda video çekmek için kaydı açtım yanlız 5dk kayıt yapıyor. Buna karşılık hafıza kartını değiştirdim süre artmadı, HD görüntüyü tv çözünürlüğüne indirdim süre yine artmadı. Korktuğum şey başıma geldi galiba 5dk video ne işime yarasın benim... :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında Fotoğraf Makinesi adı üzerinde fotoğraf çekmek içindir. Bunun haricinde ikincil görev olarak film çekebildiklerini baştan kabul etmek lazım. Genelde film çekimlerindeki kısıtlama sensörün fazlaca ısınıp yanmaması için konulmuştur. Bunun haricinde az evvel bu sınırlamayı kaldırmak ile bir yazı okudum şurada. Biraz araştırırsanız D90 için olanını bulabilirsiniz. Ama KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLMEYEN BİR KONU ve BEN DE YAPIN DEMİYORUM. risk almak veya almamak sizin kararınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D90'ın max video kayıt süresi 5 dakikadır, bunu uzatamazsınız; ister HD Ready seçin ister 640*480 farketmez. Ha bu arada D90 HD video çekmez, HD deyince herkes 1920*1080 çözünürlük anlar, HD Ready olarak adlandırılan 1200*720 boyutlarını HD ile karıştırmamak lazım. 5 dakika sınırlı video çekiminin teknik olarak birden fazla sebebi var, ayrıntıya girip kafanızı fazla karıştırmak istemiyorum.

5 dk video çekimi ne işinize yarar?

Siz, düğünlerde video çekimi yapmak için bu makineyi aldıysanız hata etmişsinzi. Bu makineyle pekala kısa film, video klip dahi çekebilirsiniz; 5 dk lık kesintilerle düğünlerde de bi şeyler çekebilirsiniz. Bilmediğiniz bir nokta şu ki; hiçbir film tek parça olarak çekilmez, 10 saniye ile 30 saniye arasındaki görüntüler birleştirilerek bu klipler oluşturulur. Bundan dolayı siz gidip bir handycam alarak daha isabetli bir iş yapmış olursunuz. çünkü ister düğün, ister aile videolarınızı saatler boyu pause yapmadan çekebilirsiniz.

Video çekim olayını DSLR makineye ilk entegre eden firma Nikon'dur ve bunu ilk olarak D90'a koymuştur. Burdaki amaç özellikle paparazzi fotoğrafçılarının anı kaçırmamak adına bir tür video kayıdı yapıp daha sonra bu kayıttan uygun frame'yi alıp kullanmaktı. Bu özelliği makineye koyan mühendisler daha sonra konunun amacının dışına çıktığını kendileri de itiraf ettiler. çünkü insanlar çok zorda kaldıkları bu tür anlarda bu özelliği kullanmak yerine sürekli videolar çekmeye başladılar. D90'dan sonra Canon 5D Mark modeli ile video kayıt dünyasında iyi isim yaptı. özellikle ucuz maliyetli video kilpleri için her yerde bu gövde kullanılmaya başlandı. Bu makinenin video performansı gayet iyiydi; ayrıca binlerce dolar verip özel lensler almak yerine fotoğraf makinesinde kullanılan daha ucuz lenslerle de bu iş pekala yapılabiliyordu. Hatta daha ileri gidip iyi gişe yapmış ünlü filmlerin bile pekçok sahnesinin bu model ile çekildiği de görüldü. Günümüzdeki modern makineler artık 20 dk gibi sürelerde video çekimi yapabiliyorlar ama amacı bu olan bir kullanıcı genelde bir handycam ile bu işi hallediyor. Uzun süreli video çekimlerinde işlemciye binen yük daha fazla olduğundan bir miktar ısınma hissedersiniz, hatta siz makineyi sıkıştırıp sürekli çekim yapmaya çalışırsanız makine kendini soğutma amaçlı kapanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ertan hocam, teşekkürler, benim bilgim yanlış imiş: Düşük çözünürlüklerde D90 daha uzun süreli çekim yapabiliyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.