İçeriğe git

Sensörü temizletmek için Servise Gönderdim Fakat sanki Olmamış


Emre Ömür

Recommended Posts

Merhabalar Sensör ve vizör temizliği için servise gönderdiğim Nikon D7000 inim bu gün elime ulaştı hemen Temiz bir A4 ile kısık diyaframda çekimler yaptım Hala temizlenmemiş bir kaç leke gördüm neyse dedim sonra fotoğrafları paint de açtım inceledim Normalda bakınca fark edilmeyen fakat iyice yakınlaştırınca gözüken bir çok leke gördüm Acaba tekrar servise göndermeli miyim ? Servisin bu gibi durumlarda tutumu ne olur ?

servistennce1.jpg

Daha büyük olanı.

Soldaki servisten önce Sağdaki servisten sonra çekilmiştirservistennce.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu gün yetkili servisle konuştum sensör temizliğini f 16 ya kadar yaptıklarını f 16 dan sonraki diyafram değerlerinde görünen tozların lekelerin temizlenmesi zor olduğu için bu işlemi yapmadıklarını söylediler. Bu durum bana garip gerdi gerçekten böyle bir şey var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu gün yetkili servisle konuştum sensÖr temizliğini f 16 ya kadar yaptıklarını f 16 dan sonraki diyafram değerlerinde gÖrünen tozların lekelerin temizlenmesi zor olduğu için bu işlemi yapmadıklarını sÖylediler. Bu durum bana garip gerdi gerçekten bÖyle bir şey var mı ?

Bilmem varmı Öyle bir şey çıkmaması gerek koyduğun fotolardada belli olmuyor zaten orjınal bakmak lazım fotonaama gorunuyorsa hafıf ızler kalmısdır zaten f22 yada 30 kullanmassız problem çıkcanı sanmam ama temizlenir oda temizlenmıcek bırsey yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yetkili servis mi yapmak zorunda bunun f16 sı falan olmaz uçakmı bu f16 kadar yapıyorlar :D İstanbuldaysan özel servise yaptırmak istersen sirkecide foto tech var 30 tl temizlioyr istersen bir götür ben adanadan gönderdim gerçekten işlerini temiz yapıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten şu cümleyi kurdular mı?

"F16 ya kadar yaptık."

Bu gün (212) 455 67 67 bu numarayı aradım Nikonun yetkili servisi (Karfo Karacasu nun numarası) Telefonu bir bayan açtı sensörde ki kirlerden bahsettim. f kaça kadar kısarak yaptınız dedi. Bende lensin izin verdiği en son değere kadar kıstım dedim. Anladım o zaman bahsettiğiniz lekeler gözükebilir biz temizliğimizi f 16 da gözükmeyecek şekilde yapıyoruz dedi eğer daha da temizlenirse ccd sensörün üzerindeki bir kaplamaya zarar verebilirlermiş. Ama bana biraz garip geldi yani ben f 16 dan sonra o lekeleri göreceksem ve temizlenemiyor ise o zaman nikon lenslerin yanında uyarı diye f 16 ya kadar kullanılabilir sonrasında lekeler gözükebilir diye yazı yazardı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok daha neler. Bu durumda Nikon F16'nın üzerinde diyaframa sahip lens üretmesin artık. Tamam, özel haller dışında F16'nın üzerine çıkmak gerekli değildir ama düşünün ki bir makrocu mecburen F22 gibi değerlere çıkacak, ne olacak o zaman? Bence abesle iştigal etmişler, başlarından savmak için kendilerince bir teknik sebep bulmuşlar. Eğer bu lekeler toz ise pekala "cleanbeach" ortamında bertaraf edilmektedir. Eğer toz değil de başka bir problemse o zaman gerekli müdahale için bilgi verilmelidir. Sonuçta sensör değil, sensörün önündeki ince film tabakası halindeki filtreye zarar verirsiniz; eğer eliniz o kadar kabaysa jelatin filtreyi değiştir sayın servis. Büyük ihtimalle yağ probleminden kaynaklanan sorundan dolayı maliyeti kendi üzerlerine almamak için böyle bir yola başvurdular. Sonra da bize Almancı olup TR yi beğenmiyor diyorlar; gel de beğen kardeşim, herkes işin sahterkarlığına soyunmuş Türkiye'de. Olan halka oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilmem varmı öyle bir şey çıkmaması gerek koyduğun fotolardada belli olmuyor zaten orjınal bakmak lazım fotonaama gorunuyorsa hafıf ızler kalmısdır zaten f22 yada 30 kullanmassız problem çıkcanı sanmam ama temizlenir oda temizlenmıcek bırsey yoktur.

Buradan fotoğrafın orijinal haline ulaşabilirsiniz

http://img843.imageshack.us/img843/7678/servistennce.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Buradan fotoğrafın orijinal haline ulaşabilirsiniz

http://img843.images...ervistennce.jpg

becerememişler garantili ürün ise geri ver temizlesinler Öyle saçmalıkmı olur ayak yapmışlar beceremiyorlar çünkü tozsuz ortam vakumlu sistemli bir yerde temizlenmesi gerek kadın resmen başdan sağmış sizi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu gün burada paylaştığım fotoğrafı ve raw larıyla birlikte tekrar Karfo karacasulu ya servise gönderdim. Umarım baştan savmaya çalışmazlar. Eğer gene bir şey yapamayız derlerse bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim ? Yani bu servise 15 bin liralık D4 de gidiyor Sonra size geri dönüş yapıyorlar kusura bakmayın f 16 dan sonra sensörde lekeler görebilirsiniz. Açıkçası Nikon dan daha Profesyonel bir servis beklerdim. <_<

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu gün burada paylaştığım fotoğrafı ve raw larıyla birlikte tekrar Karfo karacasulu ya servise gÖnderdim. Umarım baştan savmaya çalışmazlar. Eğer gene bir şey yapamayız derlerse bu hususta nasıl bir yol izlemeliyim ? Yani bu servise 15 bin liralık D4 de gidiyor Sonra size geri dÖnüş yapıyorlar kusura bakmayın f 16 dan sonra sensÖrde lekeler gÖrebilirsiniz. Açıkçası Nikon dan daha Profesyonel bir servis beklerdim. <_<

Onu temizlemek için emin ol gerekli ortam yoktur çok lanet bir şey temizlemesi çünkü anınza toz geliyor Özel sıvılar vakumlu sistem tozsuz oda olması lazım buda servisde yoktur adım gibi biliyorum o yüzden o okadar temizlenir kanımca yada ordaki adam ona epeyi bir zaman harcıcak yapacak ben banyoda 2 saate yakın uğraşdım tamam diyorsun o arada hopp mikro toz yapışmış f25 de bir bakıyorsun noktacıklar var Öyle gıcık bir şey :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir insan F16 yi gecmez zaten tamam kabul ama yetkili servisin biz F16 ya kadar temizliyoruz zaten demesi icler acisi bir durum.

Acizlik baska bisey degil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet 2. kez karfo ya makinemi gÖnderdim Bu sefer hakikaten temizlemişler pırıl pırıl olmuş.Demek ki üstüne düşünce olmayacak şey yokmuş.

Fakat Bu sefer de yanına 1 Not iliştirmişler a>

çünkü pek beceremiyorlar zor iş işlerine gemiyor saçmalıga bak standart 16 ymış genel merkeze sormak lazım bÖyle sacma bısey varmı dıye.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben olsam bu belgenin bir de ingilizce versiyonunu hazırlar ve Nikon'a sorarım. Eğer bir cevap gelmezse bu kez Nikon'un twitter hesabında paylaşırım, bak bütün dünya nasıl çalkalanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynı durum olmasada benzer durum Trabzon'da geçerli..

Servis sürekli el çektiriyor.. Ne yazık ki Türkiye Nikon sınıfta kalıyor sürekli.. Bu kadar sadık olan kullanıcısını bu derece mağdur etmesi çok üzücü..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.