Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Oluşturuldu: Nisan 12, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 12, 2013 Nikon D80 için ;Nikkor 50 mm 1.8 D mi ? (275 lira)Nikkor 50 mm 1.4 MF mi? (275 lira)bu iki lens arasında hangisini tercih etmeliyim arkadaşlar....ne çekeceğim? ot böcek kuş martı vs... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Nisan 16, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Kuş çekimlerinde MF sizi biraz zorlayabilir. 1.8D ise ikinci el çok temiz ürünleri çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 16, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Nikon D80 iÇin ;Nikkor 50 mm 1.8 D mi ? (275 lira)Nikkor 50 mm 1.4 MF mi? (275 lira)bu iki lens arasında hangisini tercih etmeliyim arkadaşlar....ne Çekeceğim? ot böcek kuş martı vs...Cabir Merhaba;50 mm ile ot ve böcek tamam ama kuş ve martıyı nasıl Çekeceksin tam anlamadım. Bendeki 18-200 mm lensin 200 mm odağında bile Çoğu zaman kuş ve martı Çektiğimde kadrajımda Çok küÇük olarak kalıyorlar. Sen bu işi 50 mm ile nasıl başaracaksın?Selamlar, 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Nisan 16, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Vapurla karşıya geçerken simit bekleyen martıları çekmek istiyor olabilir ( istanbulda olduğunu varsayıyorum) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 16, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Vapurla karşıya geçerken simit bekleyen martıları çekmek istiyor olabilir ( istanbulda olduğunu varsayıyorum)Öyle bile olsa sadece grup halinde çekebileceğini ve tek bir martının fazla detayını yakalayamaz diye düşünüyorum ama istediği kadraj elbette fotoğraftan ne beklediğine bağlı. Belki grup halde çekmek istiyordur, bilinmez... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 16, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Çok mükemmel bir kare olmasada 35mm F1.8Ghttp://gokhanyazici.com/?portfolio=seagul-3-2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 16, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 16, 2013 gönderildi Çok mükemmel bir kare olmasada 35mm F1.8Ghttp://gokhanyazici....olio=seagul-3-2Bu martıyı Çektiğin kareden keserek (crop) mi elde ettin? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 17, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2013 gönderildi Bu martıyı Çektiğin kareden keserek (crop) mi elde ettin?Yok abi crop yok. Pek Çektiğim fotoğrafta crop yapmam.Makinem benim iÇin crop yapıyor zaten, birde ekstra crop görÜntÜyÜ bozmaktan başka bir işe yaramıyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Nisan 17, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2013 gönderildi herkese teşekkür ederim.ümit bey kuş dediğimden kasıt sabit olup arka planı flu yapmak.Asıl amacım yakın planda olan nesnelerin(çiçek böcek vs.) arka planını öldürmek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Arka planı öldürmek için F2.8 altı bir lens altın gerisini kurcalamaya pek gerek yok.Ancak manuel lens kullanmak ilk başta çok zevkli görünsede sokağa çıkış 3-5 kare çektikten sonra anlanır ki hiçde kolay değil.özellikle hareket eden (insan dahi) çok zordur. İyi bir tecrübe ve pratik ister. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Geçen hafta arkadaşın 50mm F1.4G sini kullandım, çok hoşuma gitti.Dayanamayıp 50mm F1.4D aldım.İlkz izlenimim gayet başarılı. Tatminkar keskinlikte.CA basıp fotoğrafları mora boyasada çok hoşuma gitti lens. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Yani D versiyonu ve yine de CA? İlginç. Makinenin bu lens ile ilgili özel bir ayarı olabilir mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Ben Pentax da iken kullandığım lenslerde çok CA görmedim, yada o zaman bu kadar seçici değildim.Direk makine ile JPEG çektiğim bir fotoğraftan tabiki CA yı sezmek oldukça zor ama F1.4 gibi bir değerde fotoğrafa azcık yaklaşınca CA yı görmemek mümkün değil.Akşam çektiğim bir kaç fotoğrafı eklerim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Direk makineden çıkan JPEG.F1.4 de ışığı ters alınca sağlam CA görünüyor ortama göre.Ancak çok keyifli lens, çok beğendim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi f1.4 objektif için normal o kadar CA Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 18, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2013 gönderildi Doğrudur abi CA nın kabul görme miktarı konusunda fikir sahibi değilim.Sadece bakınca CA varmı? Var. Diyebilirim.Zaten bugün garip bir site buldum.İncik boncuk lenslerin örnek resimlerini paylaşmışlar.Carl zeiss 135mm F1.8 lensi ve örnek fotoğrafları görünce bu işin sonunun olmadığı tekrar ve tekrardan anladım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın