M kadir taydaş 0 Oluşturuldu: Nisan 14, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 14, 2013 yeni alacağım nikon d800 için lens araştırıyorum bütçemi baya zorladım d800 için zaten. kit lens tadında fx bir lens arıyorum. http://www.amazon.com/Nikon-24-85mm-3-5-4-5G-AF-S-Nikkor/dp/B008B14TQ6/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365973328&sr=8-1&keywords=nikon+24-85bu linkteki lens'in fx olup olmadığı konusunda şüphelerim var kimisi fx diyor kimisi değil diyor bir de size sorayım dedim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Nisan 14, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2013 gönderildi Nikon markasındaki lenslerde APS-C sensör için dizayn edilmiş tüm lenslerde "DX" ibaresi vardır. Eğer lensin üzerinde bu harfler yoksa o lens kesinlikle Full Frame sensörler için uyumlu demektir. Dolayısıyla linkteki lens D800 gövdesi için uygundur. Ama bir D800'ün sahip olduğu sensörü doyurabilir mi, işte orası tartışılır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Caner ÖVET 0 Nisan 14, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2013 gönderildi DX değil bu FX yani full frame. D800'e uyar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
M kadir taydaş 0 Nisan 15, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 15, 2013 gönderildi Nikon markasındaki lenslerde APS-C sensör için dizayn edilmiş tüm lenslerde "DX" ibaresi vardır. Eğer lensin üzerinde bu harfler yoksa o lens kesinlikle Full Frame sensörler için uyumlu demektir. Dolayısıyla linkteki lens D800 gövdesi için uygundur. Ama bir D800'ün sahip olduğu sensörü doyurabilir mi, işte orası tartışılır DX değil bu FX yani full frame. D800'e uyar teşekkürler. doyurur mu doyurmaz mı kısmına gelince valla zaten d800 için baya bi zorladım bütçeyi gönlümde 24-70 yatıyor fakat şimdilik bunu alıcam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Caner ÖVET 0 Nisan 15, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 15, 2013 gönderildi Benim para durumum olsa D3X ya da D4 alırdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın