Oğuz Ateş 4 Oluşturuldu: Nisan 28, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 28, 2013 Arkadaşlar sigma 18-200 OS II HSM kullanan varmı aramızda genel bilgi verebilirlermi.18-105 VR lens kullanıyorum ve değiştirmek istiyorumda bu lensi gördüm ve bi sorum dedim.Belki aramızda kullanan üstadlarımız vardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oğuz Ateş 4 Nisan 29, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi Arkadaşlar bi cevap yazan bile yok konuya.Hiç mi bilgisi olan yok bu lens hakkında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Nisan 29, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi Optik çarpanı 5x üstünde keskinlik düştüğü için genelde 5x üstüne pek alan olmaz. 11x optik çarpanlı bir lens olduğundan pek kullanan olduğunu sanmıyorum. Kullanan var ise konuyu görünce cevap yazar. Biraz bekle bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Nisan 29, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi 18-200 değil ama 28-200 Kullanmışlığım var.. Zoom olarak ihtiyacımı karşıladı ve uzun bir süre kullandım. Bu tarz lenslerden aşırı bir beklentin yoksa keskinlik diyafram açıklığı vs. Alınıp günlük hayatta kullanılabilir.Tak çıkart ile uğraşmadan çoğu işinizi rahatlıkla görecektir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Nisan 29, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi Arkadaşlar sigma 18-200 OS II HSM kullanan varmı aramızda genel bilgi verebilirlermi.18-105 VR lens kullanıyorum ve değiştirmek istiyorumda bu lensi gördüm ve bi sorum dedim.Belki aramızda kullanan üstadlarımız vardır.Ben 8 ay birinci versiyonunu kullandım ama bu lensin Nikon markasını tavsiye ederim. Dikkat etmeniz gereken nokta 200 mm odakta f8' in altında çalışmayın yoksa netlik adına fazla birşey bulamayabilirsiniz. Ayrıca köşe kararması (vignetting) da mevcut ve bazı fotoğraflarda düzeltilmesi çok çok zor.Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oğuz Ateş 4 Mayıs 11, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 11, 2013 gönderildi Anladım hocam bende başka lense geçmek istediğimden dolayı 18-105. VR lensi değiştirim diyorum sigma daha keskin 18-200 II HSM olunca bi sorum dedim sizlere yani kalsın değiştirmeyim mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 12, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 12, 2013 gönderildi 18-200 aralığında TAMRON kullanıyorum. Ümit hocanın dediği gibi kararma sorunları falan yaşanıyor. Keskinlik konusunda baya sıkıntılı. Ben bu objektifi neden aldım, bulunduğum coğrafya çok tozlu. makinenin Üzerinden lensi sök tak yapmak istemediğim için. Aldığım lensten pek de memnun değilim açıkçası, TÜrkiye'ye gelirken yoldan bir tane 18-105 almaya niyetliyim. bence ihtiyaçlarını dÜşÜn ve ona göre hareket et. imkanın varsa bahsettiğin lensi arkadaşından adin ve bir sÜre kullan, ondan sonra kararını verirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın