halilce 7 Oluşturuldu: Nisan 29, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 29, 2013 D7000 kullanıcısıyım. Manuel modda yeni çekmeye başladım ama bir sorunum var. Manuel modda iken Diyafram , Enstantane , ISO ayarlarını yapıyorum ve objektif üzerindeki düğmeyi ve gövdedeki AF düğmesini M konumuna aldığımda makine netleme yapmıyor. Bir akadaşım (D5100 kullanıcısı ) bu düğmeleri M konumuna almadığını söyledi. Acaba hangisi doğru? Ya da bilmediğimiz başka bir ayar mı var.Bu konuda fikir verebilecek arkadaş var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Nisan 29, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi D7000 kullanıcısıyım. Manuel modda yeni çekmeye başladım ama bir sorunum var. Manuel modda iken Diyafram , Enstantane , ISO ayarlarını yapıyorum ve objektif üzerindeki düğmeyi ve gövdedeki AF düğmesini M konumuna aldığımda makine netleme yapmıyor. Bir akadaşım (D5100 kullanıcısı ) bu düğmeleri M konumuna almadığını söyledi. Acaba hangisi doğru? Ya da bilmediğimiz başka bir ayar mı var.Bu konuda fikir verebilecek arkadaş var mı?m konumuna almıcaksın manuel netlemeye geçer a konumunda duracak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Nisan 29, 2013 gönderildi Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi Manuel mod da çekim demek Gövdeyi manuel kumanda etmek ile aynı şey değil Manuel mod.Diyafram öncelikli modEnstantene öncelikli mod vs..çekim modunu M konumuna getirin ve yine - İSo/Enstantene/Diyafram ayarınızı yaparak çekimlerinize devam edin.Af butonu Açıkta kalsın.Arkadaşınızın gövdesinde AF motoru olmadığı için o açıp/kapatmıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
halilce 7 Nisan 29, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 29, 2013 gönderildi Manuel mod da çekim demek Gövdeyi manuel kumanda etmek ile aynı şey değil Manuel mod.Diyafram öncelikli modEnstantene öncelikli mod vs..çekim modunu M konumuna getirin ve yine - İSo/Enstantene/Diyafram ayarınızı yaparak çekimlerinize devam edin.Af butonu Açıkta kalsın.Arkadaşınızın gövdesinde AF motoru olmadığı için o açıp/kapatmıyorTeşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Mayıs 1, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 1, 2013 gönderildi M konumunda netleme manuel olur yandaki af düğmesini on konumuna alırsan her modda otomatik netleme yani af yaparbu arada bahsettiğin manuel çekmek yani mod tekeri ise yandaki af on olacak ama diğer ayarları sen manuel yapacaksın ok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mayıs 1, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 1, 2013 gönderildi d7000 ile alakalı değil bu yardım edeceğimiz konu. Manuel modda fotoğraf çekmek demek sadece estantene diyafram iso ayarlarıdır. Netleme olayı ise ayrı bir konu. Mesela kimi objektiflerin üstünde af motoru yoktur ve gövdenin af motoruyla netleme yapar ve bu objektifleri sizin arkadaşın d5100 de otomatik netleme yapma imkanı yoktur. Gövde de ki af manuel moda alırsanız otomatik netleme yapmaz. aynı keza objektifin üstünde de af yi manuele alırsanız yine netlemeyi elle yapmak zorunda kalırsınız tamamen size kalmış bir olay. Eğer vaktiniz bol ise manuele alıp kendiniz netleme yaparsınız ama vaktiniz az ise otomatik netlemeye alıp hemen fotoğraflarınızı çekebilirsiniz. Tabi fokus netlemesinide objektifin üstünde yapıyorsun. Diğer ayarlaırı ise deklanşörün öündeki ve arkasındaki tekerleklerden yapıyorsun.Umarım yardımcı olmuşumdur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
halilce 7 Mayıs 2, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 2, 2013 gönderildi Çok teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın