İçeriğe git

sigma 70-300 ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum

berkay kocer

Recommended Posts

Merhabalar. siteye yeni üye oldum

Başlangıç seviyesinde bir Nikon d60 kullanıcısyım makinamı aldığım gün üstüde olan 18-55 vr kit lens ile birlikte kullanıyorum.

Fakat artık bazı yerlerde yetersiz geldiği için gözümü sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro lense çevirmiş durumdayım .

soru sormakta ki amacım ben gece fotoğraf çekiyorum tripod ile birlikte bazı forumlarda okuduğum kadarı ile 70-300mm F4-5.6 DG Macro gece netlemede çok yetersiz kalıyormus ve asıl sorum 70-300mm F4-5.6 DG Macro ve Apo macro arasında kaldım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba Berkay Hoşgeldin Forumlara..

Kısa ve öz olarak Telefoto lens'e geçişce ucuz ve seni azda olsa karşılayabilecek bir lens'dir. Çok iyi bir lens olmaması ragmen fiyatına göre gayet iyi sonuclar verir. "APO" Modelini Almanı tavsiye ediyorum eger bu lens'den almak istiyorsan.. Biraz daha toparlanmış ve DG versiyonundan daha iyi sonuçlar veriyor.

Gece Çekimlerinden Netlemede Zorlanıyor derken forumlarda okugun bilgiler yanıtmasın zorlanma sebebi az ışık aldıgı için netleme odak noktası bulamadıgını için + telefoto bir lens oldugunu için makinamızda bulunan AF-Yardımcı Işıgıda yetmeme gibi bir sorun oluyor bu sebeble cok karanlık bolgelerde AF biraz sorun yaşıyor olabilir..

Saygılar...

APO?

En yüksek kalitede görüntü elde edebilmek için, SLD (Asgari Düzeyde Dağılma)cam kullanan APO lensler, aynı zamanda renk sapmalarınıda asgari düzeye indirmesidir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değerli yorumunuz için teşekkürler .

Apo alıyordum best buy da sadece teşhir ürünümüz var dediler yok kalsın dedim.

Apo yu bulamadım başka bir mağazada eğer arada beni zor duruma sokucak bir fark yok ise direk dg macro modelini alıcam .

:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica Ederim Yardımcı olabildiysek...

Ancak alıcaksanız bu lens'den birazdaha sabır eyleyip APO Modelini Almanız Tavsiye Ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben bir iki hafta önce sözünü ettiğin sigma 70-300 dg macro lensi aldım ve kullanıyorum.

39722_422067092948_679162948_4927116_6437092_n.jpg

40952_422067037948_679162948_4927115_7855159_n.jpg

39722_422067097948_679162948_4927117_2802756_n.jpg

yukarıda paylaştığım fotoğrafları bu lens ile 300mmde çektim. netleme, keskinlik, renkler ve alan derinliği ile ilgili bir fikir verir sanırım. bu lensin prensibi şu; deli gibi ışık istiyor. fiyatının ucuz olmasını sağlayan şey de bu. şahsen ben akşam hava kararınca bu lensi makinemden söküp vr özelliği olan 18mm'de 3.5 diyafram veren kit lensi takıyorum. (70mm'de f4 diyafram ile portre konusunda 55mm'de f5.6 kit lensten nispeten daha iyi)

gördüğün gibi havada uçan kuşu bile netlemekte sorun yaşamadım. ama ışığın az olduğu bir ortamda netlemek makine için tabiki zor olacaktır. gece çekimlerinde netleme diye bir sorunu kafanıza takmayın bence çünkü bu lens her lens gibi netliyor veya netlemiyor. asıl sorun çok ışık istemesi ki zaten bu lensi düşündüğünüze göre bu fiyata daha iyini bulamayacağınız için alabilirsiniz bence. ben artılarını eksilerini bilerek aldım ve pişman değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

sigma lensi araştırıyorum deli gibi :mellow:

fakat dg macro lenste fena değilmiş hatta beklediğimden daha güzel kareler olduğunu söyliyebilirim evet bu fiyata alınabilicek en iyi lens bu sanırım çok teşekkür ediyorum saygılar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.