Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Oluşturuldu: Mayıs 13, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 13, 2013 İlk önce biraz program bahsetmek gerekirse bunun gibi bu görevi yapan program gün geçtikce çogalıyor. Bunun yanında bunları mobil tabancı platformlarda yapan firmalarda birhayli fazlalaşıyor.Seçenekler artıyor Ancak rastladıgım bu program çalışma tarzı yapabildikleri ve yabancı kaynak olmasına rağmen diller arasında türkçe seçenek olarak gelmesi biraz cezbettiriyor insanı..Program tam olarak nikon'a has bir yazılım olmasada şuan için destekleği modellierin %90 olarak nikon'un modelleridir ve tüm özellikleri ile nikon body'lerde kullanılıyor.Program üzerinde 1 yıldan fazla süredir çalıan digicamcontrol artık stabil olarak çalışan bir kararlı sürüme ulaşabildiler. Program yazım dili olarak C# dilinde yazılmıştır.Tam olarak olmasada genel ana özelliklerine bir göz atalım aşağıdaki programın arayüzünden bir kaç fotoğraf ekleyeceğim. Makinaya bağlantı kurmadım onu bir sonraki mesajlarda tekrar paylaşabilirim..Makinayı tamamen USB üzerinden kontrol etme imkanıHer model için olmasada çogu modelde canlı önizleme (Live view) desteğiPC üzerinden ve aynı zamanda makina üzerinden shutter kontrol etme.çekilen fotoğrafı aynı zaman pc üzerine alma ve önizlemeHızlı shutter tetikleme ile geçikme engelleme.interval zaman aralıklı video ve fotoğraf çekimi yapmak için gelişmiş menü desteği saglamak (timelaps)Kendinize has olarak çalışma profilleri kaydetme imkanıFotoğraflarınızın gelişmiş meta bilgileri ve histogramını görmeProgramda odaklama açısından tam ekran çalışabilme imkanıYaptıgınız tüm ayarları makina dahil kayıt edebilmeLocal'de çalışan web fonksiyonu ile web tarayıcısı ile ornek olara akıllı telefonlarla uygulamamın fonksiyonlarını kontrol edebilme imkanıGüzel bir özellik olan çoklu kamera desteği birden fazla kamera bağlıyarak aynı anda kontrol etme imkanı veriyor.ve Gelişmiş özellik son eklenen özellikler ;D800 - D4 - D600 İçin BULB Modunda istenilen sürede shutter hızı pozlama süresiOtomatik focus takip etmeHareket algılama.Evet yukarıda program özelliklerinden bahsettik. Program ücretsiz olarak indirilebiliyor ve kullanıcılardan bağış yapılarak destek verilen bir yazılımdır..Yazılımın resmi sitesi ve indirme adresi burasıdır : http://digicamcontrol.com/ 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Mayıs 13, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 13, 2013 gönderildi İndirip deneyeyim ^^Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 13, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 13, 2013 gönderildi Cevabını biliyorum gerçi ancak bir ihtimal sorayım.Makineyi manuel focus olarak ayarladık.PC, Telefon yada farklı bir alet vasıtasıyla milimetrik focus ayarı çekmek mümkünmüdür?Lense dokunurken, ayar yaparken, herşeyi halledip ellerimi bıraktığımda ister istemez kıpırdama, odaktan kaçma oluyor çünkü.Ayrıca bu tarz programlardaki live view özelliği mi daha başarılıdır (iyi bir monitör ile) yoksa makine üzerindeki LCD den live view mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mayıs 13, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 13, 2013 gönderildi Denedim gayet güzel. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Mayıs 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Cevabını biliyorum gerçi ancak bir ihtimal sorayım.Makineyi manuel focus olarak ayarladık.PC, Telefon yada farklı bir alet vasıtasıyla milimetrik focus ayarı çekmek mümkünmüdür?Lense dokunurken, ayar yaparken, herşeyi halledip ellerimi bıraktığımda ister istemez kıpırdama, odaktan kaçma oluyor çünkü.Ayrıca bu tarz programlardaki live view özelliği mi daha başarılıdır (iyi bir monitör ile) yoksa makine üzerindeki LCD den live view mi?Mantık olarak düşürsen dedıgın gibi cevap'ı biliyorum demişsin bende tekrar açıklama yapayım. Makina üzerinden manuel aldıgın zaman artık lens ile baglantın kalmıyor makina saft'ı çekiyor lens'den. Diğer kısım olarak liveview ile başarılı sonuclar alabilirsin. aktarım gayet başarılıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 14, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi 1:1 makro ile uğraşırken elle focus halkasını çevirirken ister istemez oynatıyorum sağı solu oynuyor.Amacım hiç el sürmeden makro yapmak ama o da yazılımla falan mümkün değil.Aklımda bir kaç yöntem var bu konu ile ilgili olarak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Mayıs 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Bunu genel olarak macro tripod kafaları ile yapıyorlar dedıgın gibi focus bileziğini belirli bir konuma getirim ince ayarı tripod üzerindeBu tarz birşey ile ince yaklaşımlar yapabilirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 14, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Bundan var zaten bende.Bunsuz 1:1 makro deli gibi uğraş istiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mayıs 14, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Canon'un uzaktan kumanda programında odaklamayı bilgisayardan yapabiliyorsun. Yani manuel odağı PC'den milimetrik yapma şansın var. Nikon'un programını kullanmadım. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 14, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Cevabını biliyorum gerçi ancak bir ihtimal sorayım.Makineyi manuel focus olarak ayarladık.PC, Telefon yada farklı bir alet vasıtasıyla milimetrik focus ayarı çekmek mümkünmüdür?Lense dokunurken, ayar yaparken, herşeyi halledip ellerimi bıraktığımda ister istemez kıpırdama, odaktan kaçma oluyor çünkü.Ayrıca bu tarz programlardaki live view özelliği mi daha başarılıdır (iyi bir monitör ile) yoksa makine üzerindeki LCD den live view mi?Camera Control Pro'yu denediniz mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Camera Control Pro'yu denediniz mi?Helicon un programını denemiştim oda sadece AF yapıyordu.Hasas manuel ayar imkanı vermiyordu.Bi fırsat olmadı o programı denemeye.Bi indireyim de akşam deniyim bari... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Hareket algılama.üstünkÖrü kurup baktım. Özellikle hareket algılamadan kasıt nedir? Bir tetikleyici gibi mi çalışmaktadır? akşama iyice bir kurcalayacağım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Eve hırsız girince hareketi görüp çeksin diye Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi üstünkÖrü kurup baktım. Özellikle hareket algılamadan kasıt nedir? Bir tetikleyici gibi mi çalışmaktadır? akşama iyice bir kurcalayacağım.Trigger trap var iPhone u hareket sensÖrü olarak kullanıyor.Ancak o kadar hassas değil, su damlası düştükten sonra ancak çekebiliyor, denedim ben Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Eve hırsız girince hareketi görüp çeksin diye Sırf onun içinse uğraşmaya değmez hocam. Camer Control Pro. gayet başarılı yoksa, gereksiz macera peşine düşmeyelim.Trigger trap var iPhone u hareket sensörü olarak kullanıyor.Ancak o kadar hassas değil, su damlası düştükten sonra ancak çekebiliyor, denedim ben bir su damlası 50cm'lik yolu mili saniyede kat ediyor. bunun hesabını falan yapan adamlar var ve bloglarında paylaşıyorlar. dolayısı ile tetikleyiciyi su hizasına değil biraz daha üstüne kurman daha iyi sonuçlar almana yardımcı olur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mart 22, 2015 gönderildi Paylaş Mart 22, 2015 gönderildi Camera Control Pro 2 Deneme fırsatım oldu. Bu programı da windowsda denemiştim. Bir kurayım dedim Mac için uyumlusunu bulamadım. Gerçekten mükemmel. örnek fotoğraf. digi cam control bunun yanında devede kulak sayılır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mart 22, 2015 gönderildi Paylaş Mart 22, 2015 gönderildi Mac için SOFORBILD deneyebilirsin, aklında olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mart 22, 2015 gönderildi Paylaş Mart 22, 2015 gönderildi bir ara bakarız ona. güzelse bir makale de ona yazarız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Mart 22, 2015 gönderildi Paylaş Mart 22, 2015 gönderildi Öncelikle program duyurusu için teşekkür ederimCamera control Pro 2 kullanıyordum. Bunu da denedim. Her ikisi de aynı işi gÖrüyor. Bu programların en büyük eksikliği (Bu biraz makinenin yapısından da kaynaklanıyor.) flaşlı çekimlerde canlı izleme yapılamıyor.ŞÖyle ki mesela İso 100 F8 1/100 estantanede bir değer belirledik. Konuyu flaşla aydınlatacağız. Ortam ışığı bu değerlerde karanlık bir fotoğraf vereceğinden gerek pc gerekse de makinenin arka ekranı karanlık bir gÖrüntü veriyor. Optik vizÖrün avantajı burada ortaya çıkıyor. Optik vizÖrden baktığımızda diyafram sonuna kadar açıktır. çekeceğimiz değerler yeterli olmasa da ortamın ışığıyla konuyu gÖrebiliyoruz. Live wiew'e pcden ister maiknenin arka ekranında geçtiğimizde ayna da yukarı kalktığından optik vizÖr de devre dışık kalıyor. Ayrıca diyaframda belirtilen değerlerde kısıldığından kadrajı gÖremediğimizden programı kullanmak imkansızlaşıyor.Merak ettiğim bir konu var Mesela sony DSLR'ı vizÖrden optik gÖrüntü yerine digital gÖrüntü veriyor. Bahsettiğim gibi flaşlı zorunlu bir çekimde ekrandan yada vizÖrden gÖrüntü elde edilebiliyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Makyavel 0 Ağustos 24, 2017 gönderildi Paylaş Ağustos 24, 2017 gönderildi Programı kurduğumuz da f. makinesinin arayüzü değişiyor mu ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ağustos 25, 2017 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 25, 2017 gönderildi On 24.08.2017 at 18:34, Makyavel yazdı: Programı kurduğumuz da f. makinesinin arayüzü değişiyor mu ? Ne gibi bir arayüz değişimi ? bu yazılımı PC üzerinden kontrol amaclı kurabilirsiz makinanıza herhangi bir kurulum yapmıyorsunuz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Makyavel 0 Ağustos 29, 2017 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2017 gönderildi Ben Nikon P900 kullanıyorum. Programı kurdum. Henüz öğreniyorum. Pek başarılı olamadım. Tüm ayarlarını kullanamıyorum sanırım, ya da aktif edemedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın