İçeriğe git

D300 Flash Sorunu


DenemeF

Recommended Posts

Bir süre önce D300 satın aldım. Daha önceden D80 kullanıyordum. İki makine arasında haliyle kullanım farkı var. Benim sorunum P moduna aldığım zaman flash açıkken (loş ortam ) çıkan fotograf oldukça karanlık oluyor ... Bunun bir ayarı var mı ? yoksa bu bir sorun mudur ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D80'de makineye hakimiyet noktasında belli bir seviyeye kadar yükselebildiyseniz bu makineyi 1 ay gibi bir sürede çözebilirsiniz. Bahsettiğiniz karanlık çıkma sorununun birden fazla sebebi olabilir. D300 e henüz hakim olmadığınızı varsayarak makineyi resetlemenizi, yani fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denemenizi önerebilirim. Sorun çözülmezse bu kez bulunduğunuz yerde bu tür "semi pro gövde" kullananlardan yardım alınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Gerçi sorununuzu çözmüşsünüz ama D300 de P modunu kullanırken birde şunu deneyin:

Mod : P deyken ISO Auto ya ayarlayın, Flash TTL de olsun. Bu şekilde oldukça dengeli fotoğraflar alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Menüde dolaşırken kapalıydı açtım ve deneme yaptım düzgün çıktı.. Sonradan araştırdığımda Af fine tune farklı bir özellik olduğu gördüm açıkcası anlam veremedim .. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Menüde dolaşırken kapalıydı açtım ve deneme yaptım düzgün çıktı.. Sonradan araştırdığımda Af fine tune farklı bir özellik olduğu gördüm açıkcası anlam veremedim .. :)

Az önce bir yerde okudum eğer lensin fokusunda problem varsa af fıne tune ayarı ıle makıne bunu duzeltebılıyormus eger lensın fokusu problemlıyse o yüzden patlama yapmıyor olabilir bunu acıncada çekmiş olabilir linkde şu.. http://forum.netfotograf.com/dslr-teknik/nikon-d300-ve-sigma-lende-frond-focus-54692-1.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi Forumlar ;

Üzerinde durdugunuz konu kendi kanaatimce flashın gucunden kaynaklanıyor olabılır.Makınedekı buılt_in dedıgımız flash ayarı belkı TTL Moddan çıkıp M moduna girmiş ve 1/128 (En dÜşÜk gÜç) degerıne gelmiş olabilir.Hele ki siz bu deger ile farkında olmadan flash lı çekım yapıyor ve yuksek(kısık) F degerlerı kullanıyorsanız 8,10,16 vs. Sizin işinizi görmeyecektır.çÜnkÜ 1/128 gÜç kullanmak birazda açık dıyafram kullanmayı gerektırır.Benım tavsıyem loş ve karanlık ortamlarda Flash/Bracketıng menusunden flash gucunuzu ayarlamadan önce makineden dıyafram ve ıso ayarlarınızı belırleyın,Daha sonra ıso ve dıyafram etkısını göz önÜnde bulundurarak flash gucunuzu ayarlayın.Aydınlık ortamlarda ise yine 1.Admım olarak makinenızden ayarlarınızı yapın mumkun oldugunca guclu ısık kullanmaya bakın.Şimdi aydınlık ortamlarda neden flash kullanalım ki sorusunu yoneltıcek Üyeler çıkabılır,Bende onlara Portreci olarak Cevap vermek isterim :)

1,8 F 50 ıso enst onemı yok.(1/200 den yavas) Gölgede bir çekım.1.adım makıneden ayarlarımı ayarladım daha sonra flash ayarına geldıgım zaman deneme yanılma yontemı ıle buna uygun flash gucunu elde edın.Flash tepedeyse Mecbur 1/128 guc kullanmanız gerekebılır böyle bir dıyaframda ve havada.

Açıkladıklarım biraz ileri duzey ısık bılgısıne dayanıyor.Bunlarla ugrasmak ıstemıyor ve ısıga hukmetmeyı sevmıyorsanız TTL Moda almanız yeterlı.Makınadan ayarınızı yapın ve flasha karısmayın..

Neden bu kadar uzun oldu dersenız Bir önceki yazımda bu konu hakkında bir çok soru gelmıstı.Belkı burdan da yardımcı olabılırım.

SözÜ Hocalarıma bırakıyorum,Selamlar.

EDİT:"Makinanızdan ayarınızı yapın" Dıyafram-Enstantane-ISO Anlamında.

http://www.nikonturk..._7962#entry7962

Flash Hakkında Daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için Yazdıgım Makale.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.