DenemeF 7 Oluşturuldu: Mayıs 13, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 13, 2013 Bir süre önce D300 satın aldım. Daha önceden D80 kullanıyordum. İki makine arasında haliyle kullanım farkı var. Benim sorunum P moduna aldığım zaman flash açıkken (loş ortam ) çıkan fotograf oldukça karanlık oluyor ... Bunun bir ayarı var mı ? yoksa bu bir sorun mudur ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 14, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi D80'de makineye hakimiyet noktasında belli bir seviyeye kadar yükselebildiyseniz bu makineyi 1 ay gibi bir sürede çözebilirsiniz. Bahsettiğiniz karanlık çıkma sorununun birden fazla sebebi olabilir. D300 e henüz hakim olmadığınızı varsayarak makineyi resetlemenizi, yani fabrika ayarlarına döndürüp tekrar denemenizi önerebilirim. Sorun çözülmezse bu kez bulunduğunuz yerde bu tür "semi pro gövde" kullananlardan yardım alınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Mayıs 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Teşekkürler cevabınız için..Bu akşam birkaç deneme daha yapacağım. Sonucu burada paylaşırım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Mayıs 14, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 14, 2013 gönderildi Af Fine tune menüsünden düzelttim...Benim en kısa zamanda kullanma kılavuzuna girişmem gerekiyor....teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Tekinşen 8 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Merhaba,Gerçi sorununuzu çözmüşsünüz ama D300 de P modunu kullanırken birde şunu deneyin: Mod : P deyken ISO Auto ya ayarlayın, Flash TTL de olsun. Bu şekilde oldukça dengeli fotoğraflar alabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Mayıs 15, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Teşekkürler öneriniz için deneyeceğim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi AF Fine Tune'nin flaşla ilgili sorunu nasıl çözdüğünü anlayamadım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Mayıs 15, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Menüde dolaşırken kapalıydı açtım ve deneme yaptım düzgün çıktı.. Sonradan araştırdığımda Af fine tune farklı bir özellik olduğu gördüm açıkcası anlam veremedim .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Menüde dolaşırken kapalıydı açtım ve deneme yaptım düzgün çıktı.. Sonradan araştırdığımda Af fine tune farklı bir özellik olduğu gördüm açıkcası anlam veremedim .. Az önce bir yerde okudum eğer lensin fokusunda problem varsa af fıne tune ayarı ıle makıne bunu duzeltebılıyormus eger lensın fokusu problemlıyse o yüzden patlama yapmıyor olabilir bunu acıncada çekmiş olabilir linkde şu.. http://forum.netfotograf.com/dslr-teknik/nikon-d300-ve-sigma-lende-frond-focus-54692-1.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenemeF 7 Mayıs 15, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi Peki lensin fokusunda problem olsa d80'de aynı problemi yaşamaz mıydım ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Mayıs 15, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 15, 2013 gönderildi İyi Forumlar ;Üzerinde durdugunuz konu kendi kanaatimce flashın gucunden kaynaklanıyor olabılır.Makınedekı buılt_in dedıgımız flash ayarı belkı TTL Moddan çıkıp M moduna girmiş ve 1/128 (En dÜşÜk gÜç) degerıne gelmiş olabilir.Hele ki siz bu deger ile farkında olmadan flash lı çekım yapıyor ve yuksek(kısık) F degerlerı kullanıyorsanız 8,10,16 vs. Sizin işinizi görmeyecektır.çÜnkÜ 1/128 gÜç kullanmak birazda açık dıyafram kullanmayı gerektırır.Benım tavsıyem loş ve karanlık ortamlarda Flash/Bracketıng menusunden flash gucunuzu ayarlamadan önce makineden dıyafram ve ıso ayarlarınızı belırleyın,Daha sonra ıso ve dıyafram etkısını göz önÜnde bulundurarak flash gucunuzu ayarlayın.Aydınlık ortamlarda ise yine 1.Admım olarak makinenızden ayarlarınızı yapın mumkun oldugunca guclu ısık kullanmaya bakın.Şimdi aydınlık ortamlarda neden flash kullanalım ki sorusunu yoneltıcek Üyeler çıkabılır,Bende onlara Portreci olarak Cevap vermek isterim 1,8 F 50 ıso enst onemı yok.(1/200 den yavas) Gölgede bir çekım.1.adım makıneden ayarlarımı ayarladım daha sonra flash ayarına geldıgım zaman deneme yanılma yontemı ıle buna uygun flash gucunu elde edın.Flash tepedeyse Mecbur 1/128 guc kullanmanız gerekebılır böyle bir dıyaframda ve havada.Açıkladıklarım biraz ileri duzey ısık bılgısıne dayanıyor.Bunlarla ugrasmak ıstemıyor ve ısıga hukmetmeyı sevmıyorsanız TTL Moda almanız yeterlı.Makınadan ayarınızı yapın ve flasha karısmayın..Neden bu kadar uzun oldu dersenız Bir önceki yazımda bu konu hakkında bir çok soru gelmıstı.Belkı burdan da yardımcı olabılırım.SözÜ Hocalarıma bırakıyorum,Selamlar.EDİT:"Makinanızdan ayarınızı yapın" Dıyafram-Enstantane-ISO Anlamında.http://www.nikonturk..._7962#entry7962Flash Hakkında Daha detaylı bilgi edinmek isteyenler için Yazdıgım Makale. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın