Orkun AKALIN 3 Oluşturuldu: Mayıs 20, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 20, 2013 Merhabalar,Nikon D90 kullanıcıyım. Fotoğrafçılk alanına adım attım. Aklıma takılan bir soru var.çektiğim resimlerde canlılık yok. renkler soluk gibi. Genelde P modunda cekim yapıyorum. Hangi ayarları yapmam lazım gün ışığında manzara çekimi için ?Lens 18-55 VR.Yardımlarınza ihtiyacım var.Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Kursa gitmen lazım öncelikle..Lensiniz nasıl bir lens onuda yazın.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orkun AKALIN 3 Mayıs 20, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Kursa gitmek için zamanım yok malesef. çok yogun calısıyorum. Ayrıca ustaların videolarını makalelerini izliyor okuyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi şu konuyu incelediniz mi?http://www.nikonturk.com/konu/1400-photoshop-fotografta-siyah-beyaz-ve-gri-renk-ayarlamalari-videolu-ders/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gülseren akbaş 3 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi benimde fotolarım cansızz d5100 18-55 lens kullanıyorumm. nedeni acaba lensten mi kaynaklanıyor.? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Bence bu psikolojikte olabilir..banada canonun fotoğrafları canlı gelmiştir hep ama sonradan anladım ki psikolojik bir durum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi fotoğraflarım cansız diyen arkadaşlar sonradan fotoğraflarınızdaki renk ayarlarını yapıyormusunuz ?soluk dediğiniz fotoğrafları üst kısımda verdiğim videolu derse göre uygulama yapıp elde ettiğiniz sonucu burada paylaşırmısınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Aşağıdaki bağlantıda birkaç ipucu ve örnek var:http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2012/12/fotograflarim-istedigim-gibi-olmuyor.html Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Bir Rus atasözü derki; Cansız fotoğraf yoktur, az photoshop vardır! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi auto modda kullanıyorsan yapabileceğin tek şey photoshop ile renklerle oynamak yada raw çekip yine photoshop yada capture nx ile düzenlemek .. program kullanmak istemiyorum diyorsan sanırım menüde çekim menüsünde sanırım orda picture controlü yönet diye bir kısım olması lazım orda standart vivid naturel gibi ayarlar var onları dene vivid renk istiyorsan seni tatmin eder.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 20, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 20, 2013 gönderildi Hep diyorum ya, sizin kabahatiniz yok, size DSLR tavsiyesi verende kabahat. Halbuki bir kompakt makine ile ne kadar mutlu mesud olacaktınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orkun AKALIN 3 Mayıs 21, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 21, 2013 gönderildi İlgilerinizden dolayı teşekkür ederim velhasıl kelam photoshopa bilimum fotoğraf düzenleme programlarına ihtiyacımız varmış demekki.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mayıs 21, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 21, 2013 gönderildi Picture Controls seçeneklerinde Vivid ya da landscape seçmeyi dene. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Mayıs 21, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Mayıs 21, 2013 gönderildi Hep diyorum ya, sizin kabahatiniz yok, size DSLR tavsiyesi verende kabahat. Halbuki bir kompakt makine ile ne kadar mutlu mesud olacaktınız.Üstat, Merhaba;Çok haklısın, bu işe yeni başlayan arkadaşlar; Yeni aldıkları DSLR' de bir hikmet var zannediyorlar. Halbuki bu kameralar ayarlarına bağlı olmak Üzere onlara genelde sossuz, ketÇap ve mayonezsiz yani kısaca yorumsuz sonuÇlar sunuyorlar. Oysaki cep telefonları ve kompakt kameralar öyle mi? Bas dÜğmeye al sana janjanlı renkler ve sonuÇlar...DSLR tavsiyesi isteyen insanlara önce bu konu anlatılmalı...Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi Ben bir çok insan tanıyorum, cep telefonu + instagram ile benden iyi fotoğraf çeken 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi Ben bir çok insan tanıyorum, cep telefonu + instagram ile benden iyi fotoğraf çeken Harbiden he arada çok tuhaf fotolar çıkarıyorlarya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi Ben zaten o sebepten kendimi fotoğrafçıyım diye tanımlayamıyorum ya Fotoğrafçı adamın D7000 yada D3100 e ihtiyacı yok.Ver eline filmli makine onla bile çeker. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi Ben zaten o sebepten kendimi fotoğrafçıyım diye tanımlayamıyorum ya Fotoğrafçı adamın D7000 yada D3100 e ihtiyacı yok.Ver eline filmli makine onla bile çeker. Ama programla oynama varya filmli makınede o kadarını çıkartamazlar yatsın kaksılar instıgrama dua etsinler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi İyi bir tarayıcı ile basit bir filmli makine ile çekilmiş fotoğrafı 52mp boyutlarında dijital fotoğrafa dönüştürmek mümkün.Geçen Sigma lens aldığım adam D3 ünü falan satıp filmli makineye dönen biriydi.çekmek istedikten sonra benim konulu fotoğraf diye tabir ettiğim fotoğraflar için makineye değil göze ihtiyaç var. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 22, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2013 gönderildi Sanırım dinamik aralık yüzünden filmli makineye dönüyordur. Bugün için dijitalde bundan başka bi sıkıntı kalmadı sayılır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mayıs 23, 2013 gönderildi Paylaş Mayıs 23, 2013 gönderildi Mehmet hocam d800'de dinamik aralık sorunu da bitti sayılır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın