İçeriğe git

Stüdyo Ortamında Vesikalık Çekimi


Fatih Mecit Öztürk

Recommended Posts

Ellerine sağlık abi. Bizim buralarda vesikalık çekerken boyutlar küçük olsun ve yüz rötuşu çok uğraştırmasın mantığıyla MP değeri düşük ucuz makineler kullanıyorlar. Sence bu uygun bir durum mu abi? önem verdiğim isimlerden birisin senin de fikirlerini merak ediyorum abi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Netlikten uzak bir fotoğraf olsun yüz temizliği kolay olsun mantığı çok çakalcaymış:) Tabiki uygun bir durum asla değil şipşakçılık mantığı malesef studyolarda da mevcut. Hepitopu uğraşsan 3dk bilemedin 5dk alır, para kazanıyorsan bunu yapmayacaksan iyi bir hizmet sunamayacaksan neden fotoğrafçı olursun oda ayrı bir tartışma konusu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklısın abi. Bu durum biraz zaten fotoğraf stüdyosu sahiplerini halk dilinde vesikalıkçı gibi adlandırmaya itiyor. Fotoğrafı en küçük bir işte bile sanat gibi icra eden birisi insanlara veya müşterilere de fotoğraf sevgisini aşılıyor. Birde abi fotoğrafları baskıya vermeden önce hangi formatta hazırlamak daha uygun oluyor. Trabzon'da çoğu fotoğrafçı RGB çalışıp RGB teslim ediyor ama CMYK olarak baskıya verenlerde mevcut. CMYK daha soluk ama daha net gibi ama senin düşüncen nedir abi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

CMYK biraz daha soluk olur renkleri tam yakalayamazsın baskıda matbaacı bir arkadaş varsa daha iyi açıklayacaktır. RGB çalışmak fotoğrafçılardaki baskı makinaları için daha olumlu. Geniş bilgisi olan bir arkadaş varsa bande memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

RGB ve CMYK iki farklı renk uzayı.

RGB Monitör, CMYK Baskı formatıdır.

RGB baskıda kullanılamaz, kırmızı yeşil maci ışık monitördeki renkleri oluşturmak için kullanılır. baskı alırken CMYK formatında olmalıdır fotoğrafımız, RGB formatıonda olursa otomatik CMYK ya çevrilir baskı alırken fakat renkler büyük ihtimalle tutmayabilir.

RGB bildiğimiz monitörlerde renk üretmek için kullanılır. yani RGB olarak oluşturulmuş bir fotoğraf en doğru bir şekilde monitörden izlenmek için RGB olmalıdır.

CMYK olarak baskı almak için oluşturulmuş bir fotoğraf monitörde izlenirse renkler soluk görünecektir çünkü monitör RGB renkler üretir.

umarım açıklayıcı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

RGB diye bir baskı modeli yok. RGB bir ışıktır ışık nasıl basılacak? RGB olarak kaydedilse bile makine kendi içinde anlayabileceği bir renk uzayına çevirir buda CMYK olur baskı rengi CMYK dır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Baskı cmyk olur. Bunun ornegini cok kolay bi sekilde gostermek isterdim ama malesef yazicimin kadeti bitti ama youtubedan canon selphy cp 520 veya herhangi bi modelinin çıktı alisini izlerseniz anlarsınız ne dedigimi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.