Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Oluşturuldu: Haziran 25, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 25, 2013 Merhaba arkadaşlar...Nikon 24-85 f2.8D almayı düşünüyorum.Araştırmalarım sonucu bu lensin keskin olmadığını aldığı parayı hak etmediğini bazı formlarda okudum.Bizde kullanan arkadaşlar var mı ? Macro özelliği olsun zoom olsun, kalitesi nasıl ? Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 25, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 25, 2013 gönderildi En çok Türkiye'de karşıma çıkan,Kullanan kullanmayan herkesin göklere çıkardığı,APS-C sensörlü makineye sanki başka lens yokmuş gibi sürekli tavsiye edildiği,Alanların bir süre sonra 24 mm'nin altına inemedikleri içinözellikle kapalı mekanlarda nefessiz kalarakİkinci bir masrafa girip 12-24 mm veya 11-16 mm gibi arayışlara girdiği,Sadece 24 mm F2,8 değeri var diye bizim insanımız tarafından "nedense" tercih edilen,Fiyatına göre fena sayılmayanAma bunca alternatif varken benim satın almayacağım bir lenstir.Full frame makinen varsa,Paran daha iyisine yetmiyorsa,Fiyatı normalden çok daha uygunsa,Bir süre seni idare edecek bir şey arıyorsan,Doğru bir tercih olabilir. Nasılsa paran olunca o sensörün hakkını verecek lensleri arayacaksın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Haziran 25, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 25, 2013 gönderildi En çok Türkiye'de karşıma çıkan,Kullanan kullanmayan herkesin göklere çıkardığı,APS-C sensörlü makineye sanki başka lens yokmuş gibi sürekli tavsiye edildiği,Alanların bir süre sonra 24 mm'nin altına inemedikleri içinözellikle kapalı mekanlarda nefessiz kalarakİkinci bir masrafa girip 12-24 mm veya 11-16 mm gibi arayışlara girdiği,Sadece 24 mm F2,8 değeri var diye bizim insanımız tarafından "nedense" tercih edilen,Fiyatına göre fena sayılmayanAma bunca alternatif varken benim satın almayacağım bir lenstir.Full frame makinen varsa,Paran daha iyisine yetmiyorsa,Fiyatı normalden çok daha uygunsa,Bir süre seni idare edecek bir şey arıyorsan,Doğru bir tercih olabilir. Nasılsa paran olunca o sensörün hakkını verecek lensleri arayacaksın.Mesaj alınmıştır mehmet hocam teşekkürler D80'de kullanacaktım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Haziran 25, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 25, 2013 gönderildi Mehmet Hocam sana kesınlıkle katılıyorum.Daha once birçok kez karsılasmıstım sızın bahsettıgınız kelımelerle diğer forumlarda.Benim dusuncem Dx formatlı makınelere bu lensın uygun olmadıg yonunde.Sizinde dediğiniz ve cumlelerınızden çıkardgım kadarıyla bu lens yanılmıyorsam 36 mm denkgelıyor.Buda çoğu zaman dar kalabılıyor.Ayrıca Diyafram degerının Sabıt olmaması eksi . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
başol ataman 17 Haziran 25, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 25, 2013 gönderildi Ben bu lensi D7000 üzerinde kullanıyorum, gayette memnunum. 8 sene önce d70 ile beraber almıştım, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
başol ataman 17 Haziran 25, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 25, 2013 gönderildi Birde şu var; 25-85'in macro modu gayet iyi işliyor. tabii bu gerçek bir macro değil yakın çekim demek daha doğru olur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Göktaş 0 Temmuz 30, 2018 gönderildi Paylaş Temmuz 30, 2018 gönderildi Ben de bu lensi d750 makine ile birlikte aldım. fiyatı uygun diye. Geçici olarak alınıp kullanılabilecek bir lens. Benim gibi netlik ve keskinliğe önem veriyorsanız fotoğrafta bu lens o ihtiyacı karşılamıyor. Yani netlik ve keskinlik yetersiz. Makro özellik modunda da aynı. Netlik çok yetersiz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hüseyin özdemir 78 Ağustos 2, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 2, 2018 gönderildi Selamlar. internette lensin adını yazıp aratarak zibilyon tane capcanlı ve net fotoğraflar görebilirsiniz. mazur görün ama netlik ve keskinlik yetersizse fotoğrafçı hatayı kendisinde aramalı. iyi ışık şartlarında her lensin keskin olduğu bir aralık ve bir değer vardır. ayrıca makro özellik modu nedir ilk defa duyuyorum sizden. zaten bu lens makro amaçlı bir lens değil. lense ve ekipmana yorum yapmadan önce elimizdeki ekipmanı kullanmayı iyi bilelim, okuyalım, araştıralım, örnekleri inceleyelim, sahip olduğumuz ekipmanı doğru ve etkili kullanımı öğrenelim. aksi takdirde 10 bin TL vereceğiniz lens bile tu kaka olacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Göktaş 0 Ağustos 23, 2018 gönderildi Paylaş Ağustos 23, 2018 gönderildi Ben eleştiri olsun diye değil, deneyimlerimi yazdım. Hala aynı fikirdeyim daha iyisini alamadığım için geçici bir süre kullanıyorum bu lensi. Yani çok iyi bir lens değil: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın