B.Cem BOZBAŞ 66 Oluşturuldu: Haziran 26, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 26, 2013 Arkadaşlar Amazonda 800$ fiyata ; http://www.amazon.com/Nikon-105mm-2-8G-ED-IF-Micro-Nikkor/dp/B000EOSHGQ/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1372252905&sr=8-3&keywords=nikon+macro+lensGövde olarak DX olan Nikon D7000 Kullanıyorum. Elimde bir miktar para var ve ABD'den gelecek olan bir arkadaşım var ona bu lensi spariş vermeyi düşünüyorum sizce nasıl bir lens? Yeteri kadar macro fotoğraflar çıkartır mı? Birde ilerde FX gövde aldığımda verimi nasıl değişir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Haziran 26, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Çok iyi. Ciddi makroda VR işe yaramaz ama 1:3, 1:4 elde Çekimlerde VR Çok faydalı. Ayrıca iyi bir portre objektifi. Hem DX hem FX iÇin şu anda ideal makro objektiflerden biri. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Haziran 26, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Böceklerin gözündeki baklava desenine kadar yakınlaşabilir miyim =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim ÖZKAN 53 Haziran 26, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Böceklerin gözündeki baklava desenine kadar yakınlaşabilir miyim =)odak uzaklığı sabit olacağından o kadar mesafeye zoom yapmaz. fakar böceği ürkütmeden yaklşmayı başarırsan istediğin sonuca ulaşırsın 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 26, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Sineklerin gözündeki petekleri her türlü görürsün rahatça.105mm DX gövde de 160mm e yakın değer veriyor buda bir sineği vs ürkütmeden çekme imkanı tanıyor.Bende Sigma 105mm varken çok canlı hayvan çektim.Ancak 1:1 makro da pek mümkün değil (gerçi bu lens diğer makrolar gibi uzamıyor bunda 1:1 bile çekilebilir herhalde, emin değilim).FX gövdeye geçince performansı daha iyi olacaktır elbette ayrıca tam bir portre lenside olacak o zaman.DX de de 105mm çok keyifli bir açı aslında ben sokakda manzara fotoğrafına sarmıştım bir ara Ayrıca o 500px gibi sitelerde gördüğümüz muhteşem makro fotoğraflar o kadar kolay olmuyor.Canlı gibi görünen hayvanlar aslında uyuşturulmuş oluyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Haziran 26, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Arkadaşıma ABD'den aldırmayı düşünüyorum ama gümrük sıkıntı yaşatır mı bu yolu deneyeniniz var mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 26, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Arkadaşın getirecekse hiç bir sıkıntı olmaz.Ancak her türlü ihtimale karşı kutusunu atarsa daha iyi olur.Sıfır ürün diye görünürse bunun vergisi ödendi mi? vs kıllık çıkartılabilir.Gerçi 1 ürün için kimse bişey demezde ne olur ne olmaz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Haziran 26, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Tamam çok teşekkürler =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlmiOfficial 9 Haziran 26, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 26, 2013 gönderildi Tek 1 ürün için hiçbir problem çıkmaz canınızı sıkmayın. Ben yurtdışı dönüşlerinde genellikle cephanelik gibi oluyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Haziran 27, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 27, 2013 gönderildi Hiçbirşey olmaz kutusuyla getirsin. Sonradan satarsan daha rahat satarsın hem. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Haziran 27, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 27, 2013 gönderildi Anladım teşekkürler. İnternet sıparişlerinde aynı durum söz konusu olmuyor değil mi? Mesela D7000 Battery grip alsam Amazon ile gümrüğe takılıyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 27, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 27, 2013 gönderildi 75€ nun altında kaldığı müddetçe hiç bir sıkıntı yok.Yalnız hangi kargo firması ile geldiği önemli. UPS, DHL, Fedex gibi büyük firmalar kasıtlı olarak gümrüğe sokuyor genelde.Normalde senin atıyorum 20Tl ye halledeceğin işi biz hallettik diyip 100TL fatura çıkartıyorlar.En güvenli yöntem, en uzun süren yöntem.ABD den USPS, diğer ülkelerden lokal PTT hizmeti ile.Ben çok sayıda alışveriş yaptım daha bugüne kadar hiç birşeyim ne takıldı, ne kayboldu.Geçen bir USB kablosu aldım Hong Kong dan nedense o gelmedi 40 gündür Bu arada gümrük limiti 75€ dur ancak 7500€ luk malzeme alıp vergi ödemeden gümrükten geçirenler de vardır.Biraz şans.Ayrıca her kafana eseni gümrüksüz, veya gümrüklü alamazsın. Yasaklı ürünler var mesela cep telefonu gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Haziran 27, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 27, 2013 gönderildi 105 mm Kesınlıkle onerırım.Bu işe ilk basladıgım zamanlarda yakınımda bulunuyordu.Benım olmasada sık sık macro fotograf çekmek için fırsat buluyordum.Gerçekten muhtesem ve kelımelerle anlatılmayacak kalıtede.D700 um birkaç gun içinde elimde.Sonraki adımda 105 MM yi portre için alsammı dıye dusunuyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
başol ataman 17 Haziran 28, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 28, 2013 gönderildi Macro lensler gerek odak uzaklıkları gerekse üstün optik elemanlarıyla portre için çok başarılı sonuçlar veriyor. Ben bir sigma 70mm macro EX kullanıyorum. (Croplu makinede 105mm ye denk geliyor) simdi adını unuttum ünlü bir portre çeken fotoğrafcı vardı yabancı, zamanın en iyi macro lensi olan sigma 105mm kullanıyordu cekımlerınde (eski vesiyon olanını kullanıyordu) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Haziran 28, 2013 gönderildi Paylaş Haziran 28, 2013 gönderildi Adam gibi stüdyoda portre çekenlerin elinde mutlaka bir 100-105mm makro objektif vardır zaten. Canoncular arasında 100mm f2.8 makro çok yaygın mesela. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın