İçeriğe git

16-85 VR 'den 18-55'e geçiş..


Recommended Posts

Bazı sebeplerden ötürü elimdeki bazı cihaz ve ekipmanları çıkarmam gerekiyor. Bunlardan biride Nikon 16-85VR Lensim. Bunun yerine idare etmek için 18-55 vr almak istiyorum. Sizce 16-85'ten sonra 18-55 beni üzer mi ? Makinam D300...

Belirtmek istediğim hususlar..

1- Bu işten para kazanmıyorum. Tamamen keyif amaçlı.

2- Makroya özel bir ilgim var. Eninde sonunda 105VR micro alacağım.

3- Bazen farklı lensler denemek amaçlı ufak çaplı alım satımlarım oldu. 16-85'e de bu şekilde ulaştım. açıkcası memnunum o yüzden ilerleyen dönemde tekrar 16-85 mi almalıyım yoksa başka lens önerir misiniz ? (alım satım yaptığım dönemde 17-55 f2.8 çok uygun fiyata bulmuştum ama ben alana kadar satıldı. tekrar böyle bir lense mi yönelmeliyim.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Farklı bir durum, yani 16-85'den 18-55'e değil de 17-55'e geçer insanlar genelde. Eğer bütçeyle ilgili bir durum ise anlayabilirim. Keskinlikte bi eksiğiniz olmayacak, hatta bazen daha keskin bile diyeceksiniz. Zoom genişliğinden başka bi eksiklik hissedeceğinizi sanmıyorum. Bakmayın milletin gitlens dediğine, usta ellerde harika işler çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet bütçe ile ilgili bir durum.. Daha önceki 18-55 vr ile ilgili yorumlarınızı okudum. O yüzden bu lense yöneldim zaten. Hem ucuz bir çözüm hemde fiyatına göre iyi işler çıkartıyor.

Peki bütçe toparlanınca 17-55 'mi yoksa 16-85 mi uygun olur..yada ilk mesajımda belirttiğim gibi ilgi alanım olan makroya mı yönelmeliyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.