İçeriğe git

SB-910 FLAŞ ve enstantene sorunu ( ! )

Doğan

Recommended Posts

Amaç sadece makro ise R1C1 güzel ürün hatta muhtemelen ring flaştan daha başarılı bir ürün.

Ancak ring flaş dedinmi sadece makroda kullanılmıyor. Portre çekimlerinde de sıklıkla kullanılan bir tür.

Tabiki zevk keyf meselesi ama ben ring flaşın gözlerdeki şu efekti için bile kullanmaya değer görüyorum http://www.wpgphoto.com/images/tutorials/ringflash/model1.jpg

İşte R1C1 de bu olmuyor ya ekstra aparat kullanacaksınız, yada Mehmet abi seti tamamlayacaksınız :D

Hal böyle oluncada sadece makro için dünya para ödenen ayrı bir flaş oluyor.

Nikon iTTL destekli bu Sigma her zaman tercihim olur.

http://www.sigmaphoto.com/product/em-140-dg-macro-flash

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigma i-TTL destekli EM-140DG 349$

R1C1 700$

B&H fiyatları.

Aynı bile olsalar dediğim gibi normal ring flaş ile bence portre fotoğrafı çekebilirsiniz ve çok güzel sonuçlar alınabiliyor.

O sebepten o parayı verip 2 amaç için kullanıyorsunuz.

Ancak R1C1 bence makro dışında hiç bir konuda kullanılmıyor. O yüzden benim gözümde pahalı bir aksesuar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigma i-TTL destekli EM-140DG 349$

R1C1 700$

B&H fiyatları.

Aynı bile olsalar dediğim gibi normal ring flaş ile bence portre fotoğrafı çekebilirsiniz ve çok güzel sonuçlar alınabiliyor.

O sebepten o parayı verip 2 amaç için kullanıyorsunuz.

Ancak R1C1 bence makro dışında hiç bir konuda kullanılmıyor. O yüzden benim gözümde pahalı bir aksesuar.

Sözkonusu Nikon makro flaşın versiyonları, çalışma prensipleri ve bunun Sigma'daki karşılğı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını anlıyorum bu yazından.

En başından, Sigma 140 modeli bir ring flaş değil! Tıpkı bir Nikon SB29 ve SB29s gibi iki yanda birer adet küçük flaşın bulunduğu bir çemberden ibaret, sonuçta gözlerde o çember ışık etkisini alamıyorsun yani. Zaten gözlerde o etkiyi isteyenler için daha ucuz adaptörler var, stüdyo ortamında kullanıyorsun zaten, böylece bir makro flaşın yapamadığı yeterli genişlikteki aydınlatmayı da elde edip yüzün kenar bölgelerini de aydınlatabiliyorsun. özetle, bir portre çekimi gözlerde yuvarlak ışık efekti için bu tür makro flaşlar tercih edilmez, sadece o anda hiç yoktan iyidir mantığıyla iş yapar.

Nikon SBR1 denen flaşın benim bildiğim 2 versiyonu var; bir de işin ...okunu çıkarıp ilave SB-R200 lerle flaş sayısını artırarak çalışanlar var; gerekçeleri mantıklı, çünkü sadece makro değil, aynı zamanda bu SB-R200 lerle ortamın farklı noktalarından aydınlatma tercihinden kaynaklanıyor bu. Yani bu sadece bir makro flaşı değildir, detayları gözden kaçırmamak lazım Gökhan.

Birinci versiyon SBR1 yanında SU800 commander bulunmayan modeldir: Dahili flaşa sahip gövdeler için mantıklı olan bu versiyonu almaktır, çünkü zaten dahili flaşınız commander olarak çalışabilmektedir. Bu versiyonun fiyatı bir Sigma 140 a yakındır. Buna karşılık Sigma'dan daha fazla özelliğe-tekniğe sahiptir, en basiti kablosuz ama aynı zamanda i-TTL çalışabilmesidir; bundan dolayı bana göre Sigma bir kablolu sistem için pahalıdır. Bu yüzden hep derim ya, elma ile armutu karıştırmamak lazım kıyaslama yaparken.

İkinci versiyon SB R1C1, 2 adet SB-R200 ve 1 adet SU800 bulunduran herkesin tanıdığı settir (kutu içeriğinde 5 adet adaptör çember, flaş platformu, yumuşatıcılar, koruyucular, renk filtreleri, kıskaç kol, artalan için beyaz platform bulunuyor). Burdaki SU800 commander dahili flaşa sahip olmayan gövdeler için (örneğin D3) veya eski tip gövde kullanan ve dahili flaşı commander olarak çalışamayan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Ayrıca, sert güneş ışığı altında UV ışınlarından etkilenen IR sinyali için SU800 daha güçlü IR sinyali ile bazı şartlarda tercih edilebilir (bu durum sadece flaşların birkaç metre mesafedeki çalışmaları için geçerlidir, makro için değil); ancak işi bilenler bununla hiç vakit-para kaybetmeden Pocket Wizard gibi çözümleri tercih ederler.

Bundan başka mevcut SBR1 sistemine istediğiniz sayıda SB-R200 ekleyebilirsiniz, sanırım bunun limiti 256 rakamıyla sınırla, tam bilgim yok, ancak mevcut bilezik adaptöre en fazla 8 adet SB-R200 aynı anda monte etme imkanı var. Tabii bu kadar ağırlığı makro lensinize takıp otomatik fokus beklemek, lensin dahili motorunu bozmak demektir. Ben bu sistemde en fazla 4 adet SB-R200 kullanıyorum, tabii makro için AF kullanmıyorum, lense yükü oldukça ağır; mantıkıl olan 2 adet SB-R200 ile AF çalışmaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sözkonusu Nikon makro flaşın versiyonları, çalışma prensipleri ve bunun Sigma'daki karşılğı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını anlıyorum bu yazından.

En başından, Sigma 140 modeli bir ring flaş değil! Tıpkı bir Nikon SB29 ve SB29s gibi iki yanda birer adet küçük flaşın bulunduğu bir çemberden ibaret, sonuçta gözlerde o çember ışık etkisini alamıyorsun yani. Zaten gözlerde o etkiyi isteyenler için daha ucuz adaptörler var, stüdyo ortamında kullanıyorsun zaten, böylece bir makro flaşın yapamadığı yeterli genişlikteki aydınlatmayı da elde edip yüzün kenar bölgelerini de aydınlatabiliyorsun. özetle, bir portre çekimi gözlerde yuvarlak ışık efekti için bu tür makro flaşlar tercih edilmez, sadece o anda hiç yoktan iyidir mantığıyla iş yapar.

Nikon SBR1 denen flaşın benim bildiğim 2 versiyonu var; bir de işin ...okunu çıkarıp ilave SB-R200 lerle flaş sayısını artırarak çalışanlar var; gerekçeleri mantıklı, çünkü sadece makro değil, aynı zamanda bu SB-R200 lerle ortamın farklı noktalarından aydınlatma tercihinden kaynaklanıyor bu. Yani bu sadece bir makro flaşı değildir, detayları gözden kaçırmamak lazım Gökhan.

Birinci versiyon SBR1 yanında SU800 commander bulunmayan modeldir: Dahili flaşa sahip gövdeler için mantıklı olan bu versiyonu almaktır, çünkü zaten dahili flaşınız commander olarak çalışabilmektedir. Bu versiyonun fiyatı bir Sigma 140 a yakındır. Buna karşılık Sigma'dan daha fazla özelliğe-tekniğe sahiptir, en basiti kablosuz ama aynı zamanda i-TTL çalışabilmesidir; bundan dolayı bana göre Sigma bir kablolu sistem için pahalıdır. Bu yüzden hep derim ya, elma ile armutu karıştırmamak lazım kıyaslama yaparken.

İkinci versiyon SB R1C1, 2 adet SB-R200 ve 1 adet SU800 bulunduran herkesin tanıdığı settir (kutu içeriğinde 5 adet adaptör çember, flaş platformu, yumuşatıcılar, koruyucular, renk filtreleri, kıskaç kol, artalan için beyaz platform bulunuyor). Burdaki SU800 commander dahili flaşa sahip olmayan gövdeler için (örneğin D3) veya eski tip gövde kullanan ve dahili flaşı commander olarak çalışamayan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Ayrıca, sert güneş ışığı altında UV ışınlarından etkilenen IR sinyali için SU800 daha güçlü IR sinyali ile bazı şartlarda tercih edilebilir (bu durum sadece flaşların birkaç metre mesafedeki çalışmaları için geçerlidir, makro için değil); ancak işi bilenler bununla hiç vakit-para kaybetmeden Pocket Wizard gibi çözümleri tercih ederler.

Bundan başka mevcut SBR1 sistemine istediğiniz sayıda SB-R200 ekleyebilirsiniz, sanırım bunun limiti 256 rakamıyla sınırla, tam bilgim yok, ancak mevcut bilezik adaptöre en fazla 8 adet SB-R200 aynı anda monte etme imkanı var. Tabii bu kadar ağırlığı makro lensinize takıp otomatik fokus beklemek, lensin dahili motorunu bozmak demektir. Ben bu sistemde en fazla 4 adet SB-R200 kullanıyorum, tabii makro için AF kullanmıyorum, lense yükü oldukça ağır; mantıkıl olan 2 adet SB-R200 ile AF çalışmaktır.

Zaten ring flaş dediğimiz olay sadece 30-40$ a satılan LED li sistemlerde var.

Mevcut aydınlatma olayını oval şekilde dizemiyorlar. Yansıtarak, sektirerek yuvarlak gibi çıkartıyorlar Sigma da böyle.

Ben zaten Sigma nın R1C1 den güç olarak, özellikl olarak veya herhangi bir konuda daha iyi olduğunu iddaa etmiyorum.

Sadece daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum.

Vakti zamanında Sigma satan biri vardı alıyım mı almıyım mı diye baya düşünüp araştırmıştım gerçekte güzel bir flaş Sigma em-140 DG

C1R1 nin avantajı kafaları istediğimiz gibi çoğaltabilme, sağa sola oraya buraya çevirebilme.

Ancak işte o kafaların ışığı makro dışında herhangi bir hususda yeterli kalacak mı acaba o var.

Şahsen bana Sigma daha mantıklı bir seçenek olarak geliyor.

Ama bende kendime alıyor olsam önce gider SB700 falan alırım tabiki.

Standart flaşı aksesuarlar ile her türlü iş için kullanabiliyorsun. Ama Sigma da olsa R1C1 de olsa yapabileceği işler sınırlı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sana katılmıyorum Gökhan bu konuda. SBR1 sistemi makro için düşünülmüş olsa da SB-R200 ler slave olarak kullanılarak iç mekanlarda harika işler yapılıyor. çünkü çok güçlü tek bir ışık kaynağı yerine daha az güçte ama çok sayıda ışık kaynağı her zaman tercih ediliyor.

SBR1 flaşın bana göre tek kötü yanı kurulum süresidir. Adaptörü seç, flaş platformunu tak, flaşları platforma tak gibi bir dizi işlem var. Bundan başka negatiaf bir yanına şu ana kadar yabancı forumlarda rastlamadım. Sigma 140 kötü değil, ama fiyatı aşırı şişirilmiş bana göre; bu yüzden sadece acemi kullanıcı bunu tercih ediyor, işi bilen gidip bir Nikon SB29 veya SB29s alıyor zaten. Sigma 140'a o kadar para verene kadar şu modeli almak daha mantıklı, bu türleri de kullandım, kendisinden bekleneni yerine getiren bir flaş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

SB29 falan iyidir de abi işte o manuel olmaları yokmu insanı soğutuyor kendisinden.

Manuel flaş kullanan biri olarak ne zaman flaşa ihtiyacım olsa sinirlerim geriliyor :)

2-3 denemeden sonra doğru ayarı buluyorsun.

Verdiğin linkteki ne kadar iyi bir ürün bilmiyorum ama B&H da da gördüm 80$ civarına iTTL destekli Phoenix marka bir ürün.

Fiyatına göre aslında vereceği çok iyi de denemeden, görmeden yurtdışından almaya cesaret edilecek bir ürün değil.

Birde benim hep merak ettiğim husus acaba misal SB700 un ışığının renk ayarı ile atıyorum çin malı Meike nin en kaliteli flaşının renk ayarı bir mi.

Işık şiddeti konusunda fark tamam kabul edilebilir de LED aydınlatmadaki hayal kırıklığını yaşatırmı acaba çin malları.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Manuel flaş kullanımı: Aperture öncelikli flaş kullanımı konusunda kaynak bulup okumanı tavsiye ederim, diyafram destek modu vardır bu eski flaşlarda, A harifiyle belirtilir. Yani flaşı TAM manuel kullanmak zorunda kalmıyorsun, senin seçtiğin diyaframa göre flaşı gücünü kendisi ayarlayabiliyor. Dolayısıyla 3 kare çekerek doğru ışığı bekleme zorunluluğun yok, tek atışta isabet ettirebiliyorsun.

Verdiğim linkteki ürünün ışık sıcaklığını bir makrocu düşünmez, o zaten raw çekiyordur çünkü. Raw çeken adam için 5500 kelvin kabul edilen değerin 6000 veya 5000 olması sorun olmaz, o işini zaten CNX veya Camera Raw ile görüyordur. Bir LED ışığın specturumu bunlarla kıyas edilebilir mi Gökhan? Sen teknik bi adamsın, bu spectrum olayını iyi bilirsin. Bu ürünü mükemmel değil, ama otomatik çalışmak isteyen acemiler için bence en iyi ucuz çözüm. Kendim kullandığım için biliyorum. En güzel tarafı ne biliyor musun? Flaş ampulunun çember bir tüp şeklinde olması! Yani tam senlik :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben Yongnuo 560 kullanıyorum. Sapına kadar manuel. Evde makro vs çekerken problem değilde bir ortamda bişey çekeceksem tam baş belası.

O eski flaşlar A modunda çalışıyorsa süper bişey çünkü zaten ben hep A modunu kullanıyorum.

Sırf flaş kullanacağım zaman M moduna geçiyorum ben :D

Renk spekturumunda haklısın abi biraz kaymasını insan gözle bile zor seçerde şimdi led alıyorsun adam diyorki 5300K bu led. Halnuki alakası yok belki 7000K !

O sebepten bu çin malı flaşlara güvenemiyorum tedirginim. o yazıyordur 5500K diyede acaba 5500K mı gerçekten.

Ben şu flaşı bir araştırayım :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhaaaaan, makina A modunda değil, flaşın üzerinde A harfiyle belirtilen bir mod var!

Allahım, neydi günahım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhaaaaan, makina A modunda değil, flaşın üzerinde A harfiyle belirtilen bir mod var!

Allahım, neydi günahım?

Bir göz ekranda, diğer göz ceketimde alıyımda çıkayım modunda olunca eksik/yanlış okunuyor.

Şimdi bende şaşırdım A modunu nasıl okuyup anladım diye :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.