Erhan BABACAN 0 Oluşturuldu: Temmuz 12, 2013 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 12, 2013 Merhaba arkadaşlar,dün malesef sakarlık sonucu 18-200 vr lensi kafa üstü düşürdüm. Uv filtre kırıldı ve görevini yaptı. Lenste en ufak leke yok. Ancak motor gitmiş Tam da en acil zamanda. Hemen yeni bir tak-gez lensi aramaya başladım. Nikon 18-300 vr'yi kafama taktım. Aralıklar benim için yeterliydi. Bugün İzmir'de bilinen iki firmaya gittim. Bir firma stoklarında olmadığı için yardımcı olamayacaklarını ama yarın geleceğini söyledi. Sipariş vermek istediğimi söyledim ama siz telefonla arayın dendi. Yani garanti değil izlenimi oluştu.Ardından diğer firmaya gittim. 18-300 vr elinizde mevcut mu diye bir önceki akşam mesaj atmıştım ve bu sabah erkenden evet şeklinde yanıt gelmişti. Mağaza girdim 18-300 ve elinizde mevcut mu dedim. Bakacak mısınız?? gibi abes bir soru ile karşılaştım. Bende bakmayacağım satın alacağım dedim. Ellerinde sıfır olmadığını ikinci el olduğunu söylediler ve rafta duran 18-300 ü deneme için elime verdiler. Ancak arızalı bir lensti. Malesef güven hissini yakalayamadım ve az önce internet üzerinden sirkecide ki bir firmadan sipariş verdim. Sipariş öncesi telefonla stok durumunu sordum. Telefonda ki sesin güven vermesi gerçekten çok önemlidir ve öyle de oldu. Yeni lens bir aksilik olmazsa yarın elimde.Eğer bu yazıları firmalar okuyor ise para kazanmak çok zordur ama kaybetmek çok kolaydır. Bende bir esnafım. Mağazanıza, dükkanınıza gelen bir müşteriye hoş geldiniz, size nasıl yardımcı olabilir miyim diye sormak sizin o satışı gerçekleştirmeniz de 1 adım öne geçmenizi sağlayacaktır.Sevgi ve saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Adamların satmak niyeti yokmuş demek ki , esnaflık zor iştir , bende D600 almak için hayyam da dolalırken çok gördüm o anlattığınız tiplerden , hatrı sayılır bedele makina alacaz bazı satıcılar yüzümüze bakmadı bende en son bakan ilgilenen kişiden aldım makinayı 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi geçmiş olsun tak gez lens için söylencek çok şey var aslında elindeki kırılanı tamir ettirebilirdiniz bence karar sizin ben olsam tamir yaptırırım yüksek pikselli makinede kullanıyorsunuz zaten 18x300 biraz aşırı gibi geldi bana 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi ya nasıl düşürürsün abi benim içim gitti burda düştü diyince neyse geçmiş olsun 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erhan BABACAN 0 Temmuz 12, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi ya nasıl düşürürsün abi benim iÇim gitti burda düştü diyince neyse geÇmiş olsun Çok teşekkürler benim takım taklavat iş yerinde hepsi, gÖzüm işte elim lensteydi, Lensi arka kapağından tutup kaldırdım makineye takmak iÇin tam sıkmamışım bir anda kurtuldu. Kafa üstü güm. Filtreyi zar zor sÖktüm denemek iÇin taktım ama inanılmaz kÖtü sesler geldi makineden, hemen kapattım. Tamir edilir mi bilmiyorum. Olmazsa da yedek parÇa niyetine satarım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Temmuz 12, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Adamların satmak niyeti yokmuş demek ki , esnaflık zor iştir , bende D600 almak için hayyam da dolalırken çok gördüm o anlattığınız tiplerden , hatrı sayılır bedele makina alacaz bazı satıcılar yüzümüze bakmadı bende en son bakan ilgilenen kişiden aldım makinayıHayyamdaki arkadaşıma da tam tersi müşteriye mal satmak için hiç sık boğaz etmez. Geçenlerde adamın biri gelmiş ciddi ciddi kamera almak için sorular soruyor ve belli ki 2 model arasında kalmış. Arkadaşım; Adama hiçbir yönlendirme yapmadı ve herif çıktı gitti dükkandan.Dedim ki sen ne yaptın? Cevap basitti, Ona bir kamerayı ısrarla tavsiye edersem o kamerada bir sorun olduğunu düşünebilir dedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Hayyamdaki arkadaşıma da tam tersi mÜşteriye mal satmak için hiç sık boğaz etmez. Geçenlerde adamın biri gelmiş ciddi ciddi kamera almak için sorular soruyor ve belli ki 2 model arasında kalmış. Arkadaşım; Adama hiçbir yönlendirme yapmadı ve herif çıktı gitti dÜkkandan.Dedim ki sen ne yaptın? Cevap basitti, Ona bir kamerayı ısrarla tavsiye edersem o kamerada bir sorun olduğunu dÜşÜnebilir dedi.Ama esnaflık orda tecrÜbeyle belkide bende satıcılar için aynı görÜndÜm gözÜne , b: Merhaba D600 alıcan 24-85 vr ile birliktes : D600 buluruz belki ama 24-85 vr zor gibi b : Nasıl yani makine var lensmi yok ?s : Yokta bi bakalım sağa sola b: tamam diyip beklemeye başladım 5/6 dk sonra geldi adam elinde bi d600s: Lens yok abi b: nasıl yok ? s: yok işte !deyip dÜkkanda görÜnmeyecek bir yere kayboldu , bende çıkıp gittim elinde her iki ÜrÜn olan birinden aldım , böyle yani 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Temmuz 12, 2013 gönderildi Forum Editörü Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Ama esnaflık orda tecrÜbeyle belkide bende satıcılar için aynı görÜndÜm gözÜne ,b: Merhaba D600 alıcan 24-85 vr ile birliktes : D600 buluruz belki ama 24-85 vr zor gibib : Nasıl yani makine var lensmi yok ?s : Yokta bi bakalım sağa solab: tamamdiyip beklemeye başladım 5/6 dk sonra geldi adam elinde bi d600s: Lens yok abi b: nasıl yok ?s: yok işte !deyip dÜkkanda görÜnmeyecek bir yere kayboldu , bende çıkıp gittim elinde her iki ÜrÜn olan birinden aldım , böyle yaniYok benim arkadaşım o kadar da hödÜk değil.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Yok benim arkadaşım o kadar da hödÜk değil.. ya şimdi bende esnafım satış yapmak için bir takla atmadığımız kalıyor ilginç geliyor yani 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Temmuz 12, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 12, 2013 gönderildi Esnaflık zor iştir ordakilerininde bir sebebi vardır yaptıklarıyla ilgili ama esnaf dürüst olmalı.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
uğur beceren 16 Temmuz 13, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 13, 2013 gönderildi Bir keresinde yeni bir fotoğraf makinası modeli sormuştum var mı diye. Direk ukala bir tavırla kaç tane lazım cevabı alınca cevap vermeden çıkmıştım. Ne yazıkki bu tarz düzeysiz insanlar hala var ve bir türlü elenmiyorlar en güzel üç beş ucuz da olsa bu yaklaşımdaki insanlardan alışveriş yapmamak. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Temmuz 13, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 13, 2013 gönderildi Herkes alıcı gözüyle bakıyor olaya.Bu olayın birde satıcı gözü var. Esnaf dediğin gerçek alıcıyı ses tonundan anlar, sesindeki heycanı yakalar.Yanılmaz mı? Elbette ki yanılır ancak adam akıllı esnaf siz içeri girip ağzınızı açtığınız an amacınızı anlar.Ayrıca onlarada hak vermek lazım.Siz birşey almaya gidiyorsunuz evet ama o adama günde kaç kişi boş boş şeyler için geliyor hiç düşündünüz mü?Adamın da bi limiti vardır. Bir yerde kayış kopar işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
başol ataman 17 Temmuz 13, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 13, 2013 gönderildi Hizmet sektöründe çalışan biri görev tanımını iyi bilecek. 50 kişi sorar 1 kişi alır. Kaldıramıyorsa işin baskısını ozaman başka bir iş yapacak kimseyi küçümsemeyecek eşit davranacak. Sadece hayyam için gecerli değil, Antalya Kemer beldesindede esnaf aynı bu şekilde tavır sergiliyor. Hem dandik bi saati veya boncuk bir kolyeyi fiyatının 3 katına kakalamaya çalışıyor hemde sorup almayana beş karış surat yapıyor. Ben bu konuda biraz titizim, saygıya sonuna kadar saygı gösterırım ama bena lakayit lakayit cevap verende karşılığını görür. Yapı meselesi. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erhan BABACAN 0 Temmuz 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 13, 2013 gönderildi Biraz önce 18-300 kargom geldi, kargoyu bir açtım ne göreyim. Lens kırık. Acele işimiz var dedikçe bir aksilik çıkıyor. Lens geri gönderildi. ÜrÜn sııfır alındı ama paralel ithalat olarak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Temmuz 17, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 17, 2013 gönderildi Biraz önce 18-300 kargom geldi, kargoyu bir açtım ne göreyim. Lens kırık. Acele işimiz var dedikçe bir aksilik çıkıyor. Lens geri gönderildi. ÜrÜn sııfır alındı ama paralel ithalat olarak.Sende de ne şans var ya.DÜşÜr kır,yenisini al kırık çıksın.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erhan BABACAN 0 Temmuz 17, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 17, 2013 gönderildi Aynen öyle yahu. Neyse ki firma yenisini gönderdi. Ben 18-200'ün kalıbında beklerken biraz iri çıktı 18-300. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AlmiOfficial 9 Temmuz 17, 2013 gönderildi Paylaş Temmuz 17, 2013 gönderildi Aynen öyle yahu. Neyse ki firma yenisini gönderdi. Ben 18-200'ün kalıbında beklerken biraz iri çıktı 18-300.Firma uğraştırmamış neyseki!. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın